Защо се прави скенер при аутизъм?

• 18 209
  • 121
  •   1
Отговори
# 105
    Не виждам на моя син главата му да е по-голяма. Виж, моята е с обиколка 59-60см

# 106
  • Реъкйавик
е не при всиЧки деца де  Laughing

# 107
Ще започна отначало. Дъщеря ми е на 7 г., преди около 4 години и направихме ЯМР(беше кошмарно изживяване за всички ни) и ЕЕГ оказа се, че всичко е перфектно. Сега ходи в помощно училище и от там ни натискат да и даваме успокоителни, защото е нервна и хиперактивна(откакто започнахме да ходим тя се изнерви и стана агресивна отново). Отказахме категорично(уточнявам,че досега не сме и давали никакви лекарства).Затова сега искат да и направихме изследване за желязо в кръвта, което се прави само на едно място и там отказват да го правят във връзка с Кремиковци. Говорих с диетолог за безглутеинова и безказеинова диета, защото влияели на нервната с/ма. Той е категоричен,че не е желателно да се поставя на такава диета, а просто може да се намалят някои храни. Но аз смятам, че никое от тези изследвания не доказва наличието на Аутизъм.

# 108
Що се отнася до лекарствата- аз съм ги спряла от август месец - тириодазина. Детето си беше спокойно и щастливо, за това реших, че няма нужда да я тъпча и то 4 таблетки на ден. Друга психиатърка пък ми каза, че този тириодазин вреди на сърцето и от там като се шашнах,  ми стана и чудно как едни го отричат, други пък го дават. От тогава вече 3 месеца не й давам нищо. Чат -пат преди й давах и мелатонин за съня, че това сега ни е все още проблем, издържа до късно, а сутрин трудно става. Иначе хиперактивността намаля, вече се задържа повече на едно място, не е толкова щурава като малка. В заведение като сме били минава и събаря всички столове, на едно място не се задържаше, но сега не е така, сега си седи на масата, по люлки или други катерушки.
Не виждам аутистични черти при нас, а на вас Таня как ви дадоха диагнозата аутизъм?

# 109
  • Реъкйавик
При нас единственно стоиностите на желязото са по ниски но това е съвсем нормално като се има в предвид къде сме ,тук поЧти всяако дете е така .
Хиперактивноста с времето ще я израстете така поне казват лекарите тя не е проблем (мъжа ми има син които е хиперактивен на 18 ).Не знам само защо там ви тъпЧат с разни лекарства ,тук лекарите казват Че единственно терапияата помага . Лекарства се дават единственно ако има други усложнения или депресии по къстно .
П.С. да се похваля малкия е веЧе с терапевт по АБА в детската градина от 4 дена много сам доволна терапевтката е с добра практика да видим как ще върви Thinking Heart Eyes

# 110
Ще започна отначало. Дъщеря ми е на 7 г., преди около 4 години и направихме ЯМР(беше кошмарно изживяване за всички ни) и ЕЕГ оказа се, че всичко е перфектно.
..Говорих с диетолог за безглутеинова и безказеинова диета, защото влияели на нервната с/ма. Той е категоричен,че не е желателно да се поставя на такава диета, а просто може да се намалят някои храни. Но аз смятам, че никое от тези изследвания не доказва наличието на Аутизъм.
Таня, аутизмът не се доказва с медицински изследвания, а само на базата на поведенческите прояви на детето. Така че каквито и изследвания зда направите, те няма да са пряко доказателство за аутизъм.
По отношение на диетолога ти-това едва ли е най-компетентният специалист по отношение на аутизма. Т.нар.хелиране /специално прочистване на организма на аутистите, включващо много и различни процедури/ се провежда от специално обучени лекари, каквито в България все още няма.
Давала съм  тези линкове и преди:
http://www.ivanrilski.org/obuchenie/statii/plan_za_dejstvie.doc
http://www.ivanrilski.org/obuchenie/statii/mitove_autizym.html

Kolgrimur, има ли при вас DAN! доктори?
Разкажи как минават при вас часовете с ABA терапевта.

# 111
  • густо майна Филибето
Започнах да давам бронхо-ваксом(имуностимулатор) на Наталия и ми прави впечатление, че е по-нервна и агресивна. Опита ми досега е, че каквото й да и дам - витамини, добавки, хомеопатия, аминокиселини, с малки изключения - винаги има такава реакция, по-силна или по-слаба. Не знам дали да го отдавам на основните съставки или на допълнителните. Някой давал ли е нещо подобно?

# 112
Любознателна, вероятно някоя от съставките на имуностимулатора не се понася добре от детето /може да затормозява приемането, преработката или отделянето на някои вещества/. Не знам дали са ви правени цялостни изследвания за наличието и количеството на различни вещества и организма, но ако не се знае това, няма гаранция че който и да е препарат ще действа добре или зле.

Последна редакция: нд, 29 окт 2006, 12:35 от Logoped_Zara

# 113
  • густо майна Филибето
Не съм правила изследванията, защото от една страна са доста скъпи, а няма да са последните,  като започна, няма как да спра. От друга, останалата част от семейството не иска да се подложи на диетата, дори и с малки изключения, а не мога да я започна ако има изкушения. Sad Тя е и с ДЦП, което неминуемо е дало отражение, така че ми е трудно да преценя коя проява на какво ще се дължи. При всички случаи ми трябва DAN!, а в България няма такъв, виртуалния не може да направи точна преценка.
 Наталия яде малко неща, но пък вкусовете й переодично се менят. Направило ми е впечатление, че като яде сирене или кисело мляко вечер, спи по-неспокойно, но не знам дали е от казеина или от буклуците с които ги тъпчат. Случвало се е и от шпек или един вид бисквити, ако ги яде късно вечер.

# 114
Чела съм, че консервантите действат така.

# 115
  • Реъкйавик
Ще започна отначало. Дъщеря ми е на 7 г., преди около 4 години и направихме ЯМР(беше кошмарно изживяване за всички ни) и ЕЕГ оказа се, че всичко е перфектно.
..Говорих с диетолог за безглутеинова и безказеинова диета, защото влияели на нервната с/ма. Той е категоричен,че не е желателно да се поставя на такава диета, а просто може да се намалят някои храни. Но аз смятам, че никое от тези изследвания не доказва наличието на Аутизъм.
Таня, аутизмът не се доказва с медицински изследвания, а само на базата на поведенческите прояви на детето. Така че каквито и изследвания зда направите, те няма да са пряко доказателство за аутизъм.
По отношение на диетолога ти-това едва ли е най-компетентният специалист по отношение на аутизма. Т.нар.хелиране /специално прочистване на организма на аутистите, включващо много и различни процедури/ се провежда от специално обучени лекари, каквито в България все още няма.
Давала съм  тези линкове и преди:
http://www.ivanrilski.org/obuchenie/statii/plan_za_dejstvie.doc
http://www.ivanrilski.org/obuchenie/statii/mitove_autizym.html

Kolgrimur, има ли при вас DAN! доктори?
Разкажи как минават при вас часовете с ABA терапевта.
Обйасни какво е дан лекар .
За сега по тпва което ми казва малкия се уЧи да сяда и стой мирно по време на урока
А инаЧе изцяло се работи по книгата на ловас с изклюЧение на това Че не се уЧи детето да гледа в оЧите ....

# 116
  • густо майна Филибето
DAN! е абревиатура на "Да се справим с аутизма сега!" Defeat Autism Now!(поправете ме ако бъркам)
Това е лекар, който след определени изследвания назначава диета на детето, плюс витамини, минерали, аминокиселини и хомеопатия, като след изчистването на организма се прави хелиране, за да се изведе живака от организма.
Имам само линк на руски http://www.autismwebsite.ru/, но предполагам, че с търсачката можеш да откриеш информация на други езици, аз съм невежа Blush

# 117
  • Реъкйавик
не знам дали има и не  съм Чувала интересувала съм се за диети и такива работи но ми отговаряха Че няма нужда от диети .
Пък и не виждам смисъл от спезиална диета след като всиЧки кръвни изследвания и генетиЧните са добри без никакви измененияа и няма живак в организма . Или пък на хомеопатиЧно леЧени
ще погледна какво има в нета
ИнаЧе лекари си има и то една от наи добрите в света е тук .

# 118
  • Реъкйавик
http://www.autismwebsite.com/ARI/about/adviceforparents.htm
DAN! е абревиатура на "Да се справим с аутизма сега!" Defeat Autism Now!(поправете ме ако бъркам)
Това е лекар, който след определени изследвания назначава диета на детето, плюс витамини, минерали, аминокиселини и хомеопатия, като след изчистването на организма се прави хелиране, за да се изведе живака от организма.
Имам само линк на руски http://www.autismwebsite.ru/, но предполагам, че с търсачката можеш да откриеш информация на други езици, аз съм невежа Blush
https://

# 119

Общи условия

Активация на акаунт