Защо се прави скенер при аутизъм?

• 18 209
  • 121
  •   1
Отговори
# 90
         Логопед Зара, не зададох правилно въпроса за града. По точно ме интересува в Разград ли сте?
     В Разград няма логопед, който да работи с аутист
     В Разград няма ЯМР
     В Разград няма скенер
     В Разград няма детски психиатър
     В Разград няма закрит басейн
     В Разград няма делфинариум

# 91
Нe съм от Разград, познавах един добър логопед от там, но замина  Sad Тя много присърце вземаше работата си, но уви - изтървахме я за българската кауза.
Майката е "скарана" с компютрите  Sad което не значи, че винаги ще е така.

# 92
        Логопед Зара, не зададох правилно въпроса за града. По точно ме интересува в Разград ли сте?
     В Разград няма логопед, който да работи с аутист
     В Разград няма ЯМР
     В Разград няма скенер
     В Разград няма детски психиатър
     В Разград няма закрит басейн
     В Разград няма делфинариум
LaughingНо си има  Wolf  Laughing

# 93
Логопед Зара,да не би случайно да си в Ямбол? LaughingКазвай,ако е така! Wink

# 94
Ееее, не гадайте  Laughing Не смятам да казвам засега,но Краси - не съм и в Ямбол  Laughing
А за Разград - явно само вълците оцеляват,а  Wink /шегувам се/

# 95
Обаче темата беше май за скенера при аутизъм  Grinning Аз лично ще се радвам да науча пълния списък изследвания ,които трябва да се пуснат на дете със съмнения за проблем от аутистичния спектър.

# 96
  • Реъкйавик
Скенера се казваше cat scaner
CAT Scan
The LightSpeed 16 CT, expands Multi-slice CT Scanning technology from eight to 16 slices per rotation. Lightspeed 16 incorporates breakthrough innovations that deliver speed with sub-millimeter resolution, and effective dose optimization to push clinical applications to new levels. GE's exclusive 'Color Coding for Kids' makes it easy for imaging centers to comply with guidelines regarding scanning pediatric patients. Based on the Broselow-Luten Pediatric System to facilitate emergency care and reduce medical errors, LightSpeed 16 pediatric scan protocols are color-coded according to each child's weight and size. This helps eliminate guesswork and reduces radiation dose errors, while allowing technologists to spend more time with the each pediatric patient.

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 21:40 от Kolgrimur

# 97
  • Реъкйавик
е резултатите излязоха и нщо ни няма всиЧко е наред  Grinning

# 98

Супер! Дай боже по-често да се появяват тия думи!   Praynig

# 99
Kolgrimur, това не е изненада.

# 100
Не съм се и съмнявала, че резултата ще е друг.
 newsm10Радвам се много за вас, сега сте спокойни и по-щастливи newsm68

# 101
Много се радвам за вас! Hug

# 102
  • густо майна Филибето
Възможно е да не съм разбрала, но резултатите показват че няма някаква органична причина за такова поведение? Всъщност ако е така, в каква степен се свързват с аутизма, могат ли нещо да покажат?

# 103
    Сега, като се видя, че резултатите на Христо са добри, мога да ви кажа в прав текст. ЯМР или скенер се прави не зада се постави диагноза аутизъм, а за да се отхвърли диагноза тумор в мозъка. Крайният продукт от ЯМР са снимки на главата, които представляват разрези на тънки филийки. Все едно че от главата е отрязвано малко и снимано, после пак отрязано и пак снимано и т. н.  Мога да бъда и по-гаден.

# 104
  • Реъкйавик
    Сега, като се видя, че резултатите на Христо са добри, мога да ви кажа в прав текст. ЯМР или скенер се прави не зада се постави диагноза аутизъм, а за да се отхвърли диагноза тумор в мозъка. Крайният продукт от ЯМР са снимки на главата, които представляват разрези на тънки филийки. Все едно че от главата е отрязвано малко и снимано, после пак отрязано и пак снимано и т. н.  Мога да бъда и по-гаден.
Да тоЧно така е Ст се нариЧа тук този скенер или кат скенер Прави снимки в разрез мисляа Че Четох няакаде но пишеше Че снимките са от 8 до 16
Скенера се праяи за да се отхвърлят тумори и др. такива,но също Четох Че имало видими разлиЧияа при снимките на деца с аутизъм и нормални деца.
например - 20%-30% от децата с аутизъм са с по -голяам овем на главата .
 Thinking

Общи условия

Активация на акаунт