Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 58 267
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, моля Ви за коментар на резултатите за кариотип на мъжа ми. Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 20:52 от imani

# 151
Момичета, днес ми е излязло фенотипизирането на NK клетки. Възможни ли са такива общи стойности на Т лимфоцитите 🧐

# 152
Здравейте , момичета , моля за мнение относно изследването за кариотип 

# 153
Здравйте, днес пуснах репродуктивен скрининг пакет имунология в Надежда. Абсолютно нищо не разбрах какво се изследва. Питах и пак не ми стана ясно. Говори ми се с термини и ми е тъмна Индия, 😁Може ли някой да ми обясни на " прост език" какво се изследва и за какво?
Имаме едно икси и след него биохимична.

# 154
Здравейте, накратко на 43г съм с 4 мисед след естествено забременяване. Последния път бях на клексан и Интралипид вливки назначени от доц Русев поради НК 11% и хетеротот по 4 алела за кръвосъсирване. Нормални кариотип, морфология и хормони. SDI 25% от Надежда.
Последно бях при Калчев, според него е имунологична причината, иска консултация с Михайлова и имунол.биопсия да направим. Той  сам си каза че е експериментално и при още един мисед отивам на инвитро…какъв е смисълът от инвитро ако не знаем причината за абортите? Страх ме е и с неговите експерименти да мен ми разстрои тялото и само да загубя време, основен фактор на тази възраст…какви са отзиви от неговите терапии? Моля, който има опит да сподели!

# 155
Здравейте. Някой знае ли какво точно значат тези две мутации? И при тях ли се прилагат кръворазреждащи?

# 156
  • София
Отдолу в забележките пише какъв риск носят мутациите. Терапията най-често е НМХ, при риск от прееклампсия се използва и ап след 12гс. При всички положения терапията се променя в зависимост от състоянието по време на бременността, така че трябва проследяване от адекватен АГ с опит с тромбофилия.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 13:34 от delisardeli

# 157
Здравейте,
Имам тромбофилия:
- PAI хомозигот
- Tafi хомозигот
- АСЕ хетерозигот
- фактор 13 хетерозигот

До колкото разбрах са кофти комбинация тъй като имат комутативен ефект. Имам назначена терапия от доц. Русев, но съм доста притеснена и бих искала да направя консултация и с хематолог. В момента ходя в Клиника Щерев и се подготвям за инсеминации. Отделно ме притесняват и хормоналните стимулации които евентуално ми предстоят и също сгъстяват кръвта. Препоръчайте ми хематолог! Много ми се иска ако е възможно хематолога да работи в комбина с АГ-то, за да може хормоналните стимулации и терапията за тромбофилията да са съгласувани, но не видях в Щерев да има такъв специалист. Плаши ме мисълта, че в някакъв момент терапиите могат да си противоречат и аз ще трябва да взема решението кой лекар да послушам (примерно за вида и количеството прогестеронов препарат) . Има ли от вас такива на които репродуктовния лекар е в Щерев и при кой хематолог ходите?

# 158
Привет, нямам опит с клиника Щерев, но за хематолог съм чувала много добри отзиви за д-р Тончев - работи в МЦ Калчев и Света София. Ще запазвам час при него близките дни. Успех пожелавам!

Здравейте,
Имам тромбофилия:
- PAI хомозигот
- Tafi хомозигот
- АСЕ хетерозигот
- фактор 13 хетерозигот

До колкото разбрах са кофти комбинация тъй като имат комутативен ефект. Имам назначена терапия от доц. Русев, но съм доста притеснена и бих искала да направя консултация и с хематолог. В момента ходя в Клиника Щерев и се подготвям за инсеминации. Отделно ме притесняват и хормоналните стимулации които евентуално ми предстоят и също сгъстяват кръвта. Препоръчайте ми хематолог! Много ми се иска ако е възможно хематолога да работи в комбина с АГ-то, за да може хормоналните стимулации и терапията за тромбофилията да са съгласувани, но не видях в Щерев да има такъв специалист. Плаши ме мисълта, че в някакъв момент терапиите могат да си противоречат и аз ще трябва да взема решението кой лекар да послушам (примерно за вида и количеството прогестеронов препарат) . Има ли от вас такива на които репродуктовния лекар е в Щерев и при кой хематолог ходите?

# 159
И аз четох отзиви за него, освен това МЦ Калчев ми е много удобен и като място, ще споделите ли как стои въпроса със свободните часове, дали се записва за след седмица, месец или повече.. И ако е удобно да споделите след консултацията какви са ви впечатленията.

# 160
И аз четох отзиви за него, освен това МЦ Калчев ми е много удобен и като място, ще споделите ли как стои въпроса със свободните часове, дали се записва за след седмица, месец или повече.. И ако е удобно да споделите след консултацията какви са ви впечатленията.

Може и онлайн консултация през Medrec

# 161
Доколкото знам в МЦ Калчев се запазва трудно час за д-р Тончев ( може би за след месец ). В Света София ми споделиха, че ставало доста бързо запазването на часове. Но отбелязвам, че все още не съм запазвала лично аз, тъй като чакам едни изследвания.

EDIT: сега отворих Medrec и видях, че за днес има 2 свободни часа за д-р Тончев - 18:00 и 19:00.

# 162

Здравейте,днес ми излязоха резултатите за Нк клетките,може ли насоки и положението отчайващо ли е при мен Cry

# 163
kratos84 Да не си боледувала скоро?

Иначе при мен за високи НК клетки назначиха вливка Интралипид и кортикостероиди след О. Най-добре е имунолог да те види и да прецени.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 21:39 от Пълнолуние

# 164
Не, аз не боледувам и като има вируси около мен. Именно за това държах на това изследване след спонтанен аборт в 6 г.с. . Все си мислих ,че се гледа най-отдолу активността им и се притесних доста. Микробиологията ми излезе и в нея имам голямо количество гъбична инфекция ,та се чудя дали и това няма връзка,тъй като ми се струват прекалено завишени

Общи условия

Активация на акаунт