Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 59 996
  • 779
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, момичета! След 1 успешна бременност със същия партньор преди 7 години, декември 2022 направих спонтанен аборт в 8 седмица, а миналата седмица на 7 юни ми правиха кюртаж заради кухо яйце.Месец преди да забременея миналата година и двамата с мъжа ми се разболяхме от Ковид, помислих, че може би за това не се получи бременността.Тази седмица направих консултация с репродуктивен доктор и му казах, че имам намерение  да си направя изследване за тромбофилия, дефицит на витамин д и б, понеже след аборта имах дефицит на витамин д . Съгласи се, че е добре да ги направя преди да се видим с него и каза, че е добре да направя и изследване за НК клетки. Насочих се за тромбофилията към Геника, но не знам кой пакет да избера. Има ли среден вариант за изследване?Ако направя основния дали ще е достатъчна информацията?Някой от вас правил ли е изследването и за нк клетки в Геника, запазва ли се предварително час за изследванията или направо отиваш на място?

# 211
НК клетки направете е имунологична лаборатория, аз правих в Александровска по препоръка на имунолога. Успех и съжалявам за загубите Ви. ☘️🥺

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 14:39 от Минзухар.12

# 212
mimeto999, по-важни са кариотип за двамата(в Майчин дом София има генетична лаборатория) и спермограма с ДНК фрагментация. По принцип първо трябва да се изключат тези фактори и тогава да се търси чак имунологичен проблем. Колкото до тромбофилията, тя е проблем с напредване на бременността.

# 213
mimeto999, по-важни са кариотип за двамата(в Майчин дом София има генетична лаборатория) и спермограма с ДНК фрагментация. По принцип първо трябва да се изключат тези фактори и тогава да се търси чак имунологичен проблем. Колкото до тромбофилията, тя е проблем с напредване на бременността.
Имаме дете на 7 години от същия партньор от първата ми бременност.Кариотип не се ли прави ако изобщо нямам успешна бременност? За спермограмата предполагам репродуктивния доктор ще ни пусне щом се видим с него.Тепърва се информирам, така че всичко ми е полезно 😊

# 214
Имаме дете на 7 години от същия партньор от първата ми бременност.Кариотип не се ли прави ако изобщо нямам успешна бременност? За спермограмата предполагам репродуктивния доктор ще ни пусне щом се видим с него.Тепърва се информирам, така че всичко ми е полезно 😊
При проблем с Кариотипа е въпрос на късмет дали ще се роди здраво дете, дете със синдром или ще настъпи спонтанен аборт. По принцип нямате нужда от направление за разширена спермограма с ДНК фрагментация, само 3 дни въздържание са достатъчни, но трябва да запазите час за даване на материала.

# 215
Мога ли да попитам момичетата с тромбофилия (хомозигот на PAI) откъде си поръчвате лекарствата (имам изписани клексан или фраксипарин, как да избера кое да си взема?)? Тъй като ще съм само още няколко дни в София искам още сега да ги взема. И тъй като съм чувала, че поръчвате от някаква аптека Промахон ли? Как става и докъде ви ги изпращат?

# 216
Мога ли да попитам момичетата с тромбофилия (хомозигот на PAI) откъде си поръчвате лекарствата (имам изписани клексан или фраксипарин, как да избера кое да си взема?)? Тъй като ще съм само още няколко дни в София искам още сега да ги взема. И тъй като съм чувала, че поръчвате от някаква аптека Промахон ли? Как става и докъде ви ги изпращат?
Пробвай с Фраксипарин 0,4 първо. Ако нямаш алергия, може цяла бременност да си с него. Много по-изгодно излиза, иначе е еднакъв ефекта. Може да провериш в Софармаси. При нас има достатъчно количества.

# 217
Момичета, смятаме в петък да правим в Геника Пловдив изследвания за тромбофилия и кариотип. Знаете ли каква е цената за кариотип на човек, понеже не мога да се ориентирам в сайта. И трябва ли да си запазя час за изследванията, на гладно и жадно ли се дават? Звънях на телефона, посочен в сайта, правих запитване, писах имейл,но не можах да се свържа с тях Frowning1

# 218
Генетичните изследвания не се влияят от храна и вода, така че когато и да отидете може да се направи изследването.

# 219
Kactus, каква е цената на кариотип в Майчин дом и трябва ли да си запазя предварително час за изследванията? За колко време излиза резултата? Интересувам се и за тромбофилията.Срока за кариотип в Геника е доста голям, но май и цената на изследванията са по-високи.

# 220
Kactus, каква е цената на кариотип в Майчин дом и трябва ли да си запазя предварително час за изследванията? За колко време излиза резултата? Интересувам се и за тромбофилията.Срока за кариотип в Геника е доста голям, но май и цената на изследванията са по-високи.
Препоръчвам ти генетичната лаборатория в Майчин дом. Май е по 150лв на човек, но да не те излъжа. Направо отивате с мъжа ти. Иначе за месец знам, че излизат резултатите и имате безплатна консултация с генетиците. Може да се обадите и да попитате за повече информация. Стискам палци всичко да е наред! 🍀🍀🍀

# 221
Цената на Кариотип в Майчин дом е 200 лв на човек . Отивате без час и се изследвате . Резултатите излизат до 3 седмици (може и по-рано)

# 222
Благодаря ви, момичета 🤗 Цената и времето, за което излизат резултатите в Майчин дом е доста по-добро, отколкото в Геника и ще се преориентираме да идем там.Предполагам, че там направо мога да си пусна и нива на витамин Б, Д и фолата. Надявам се всичко да е наред с изследванията 🤞

# 223
Генетичната лаборатория в майчин дом няма да ти изследва нива на витамин Б, Д и фолата.

# 224
Здравейте, момичета! Преди малко се обадих в Майчин дом и говорих с професор Савов. Каза, че в момента не правят изследване за кариотип, насочи ме към клиника Щерев. Някой има ли информация за там. Професора ми каза, че нещо се попълвало за час по Интернет.

Общи условия

Активация на акаунт