Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 58 093
  • 779
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, здравейте! От 13 месеца правим опити без успех и вече съм направила практически всяко изследване, за което съм се сетила и ми е било препоръчано 😄 Всичко е “идеално”…. Искам да намеря причина за неуспеха и последното ми изследване беше за имунологичен фактор. Излиза ми това:

Генетикът в геника ми казва, че тази мутация няма как да пречи на имплантацията и според него не е проблем. Аз обаче вече, парадоксално, се надявам да се открие нещо, което да “излекуваме”, за да забременея. Има ли някоя от вас с подобна мутация и до какво води тя? Днес не мога да се свържа с лекарката си и затова си позволявам да питам тук
Имам същия хетерозигот, репродуктивния ми лекар не го отрази. Така и не се разбра какъв проблем има, но от първия трансфер имам дете.

Благодаря много! Надявам се да ни позволи да направим още 1-2 инсеминации, ако всичко и с кариотипа е наред. Ясно, както и предполагах, 300 лв за иследване, което показва нещо, но никой не го отразява…

# 661
  • София
Бременна ли си и в коя седмица? Няма значение кое ще направиш първо. Само ми е странно тези мутации да се терапевтират с акард.

Здравейте, понеже съм с хетерозигот VEGFA & TAFI, ми назначиха Акард 75мг и изследване на Д-димер, АПТТ и фибриноген. Дали първо да пусна изследванията и тогава да започна акарда? Ако първо го започна, колко време преди тестовете трябва да се спре?

# 662
Бременна съм, в 16 г.с. След трансфер имах акард през вечер и клексан по веднъж на ден. Имах в ранна седмица зацапване и репродуктивния ми го спря. Сега проследяващия каза че не ги харесва тези мутации и включва пак акард.
Ако не с акард, с какво би трябвало?

# 663
Скрит текст:
Момичета, здравейте! От 13 месеца правим опити без успех и вече съм направила практически всяко изследване, за което съм се сетила и ми е било препоръчано 😄 Всичко е “идеално”…. Искам да намеря причина за неуспеха и последното ми изследване беше за имунологичен фактор. Излиза ми това:

Генетикът в геника ми казва, че тази мутация няма как да пречи на имплантацията и според него не е проблем. Аз обаче вече, парадоксално, се надявам да се открие нещо, което да “излекуваме”, за да забременея. Има ли някоя от вас с подобна мутация и до какво води тя? Днес не мога да се свържа с лекарката си и затова си позволявам да питам тук
Имам същия хетерозигот, репродуктивния ми лекар не го отрази. Така и не се разбра какъв проблем има, но от първия трансфер имам дете.

Благодаря много! Надявам се да ни позволи да направим още 1-2 инсеминации, ако всичко и с кариотипа е наред. Ясно, както и предполагах, 300 лв за иследване, което показва нещо, но никой не го отразява…
това е риска от само назначаване на изследвания

# 664
Скрит текст:

това е риска от само назначаване на изследвания

Къде пише, че съм си го самоназначила? 😄 Работим с репродуктивен специалист още от месец 6, въпреки че съм на 31, защото искам да разбера какво се случва.

# 665
Останах с това впечатление, защото аз си само назначих много изследвания и отидох в инвитро клиниката.
Ако вашият репродуктивен лекар го е назначил, редно и той да го тълкува.

# 666
Здравейте!
Някой имал ли е подобен случай? Детето ми е на 1г и 6 м и има изоставане в развитието, хипотония и излезе този генетичен проблем. Казаха ни, че не синдром, а “липса на участъци”, делеция в хромозома Х.

# 667
Здравейте, искам да задам въпрос към момичетата, които са вливали имуноглобулин. Къде правихте вливката и колко ви струваше? Имаше ли резултат (хубав, разбира се 😊) или нещо, което да ви е повлияло негативно? На мен ми е назначена вливка 5гр. поради ембриотоксини. Ще се радвам да ми отговорите или да ме насочите към подходяща и актуална тема. Благодаря Ви 💐

# 668
Момичета, имам назначена вливка Октагам след положителен тест.
Честно казано ме е страх, защото съм получавала алергични реакции от различни лекарства.
Има ли къде да се изследвам дали съм алергична или? Правят ли на място тест преди самата вливка?
Нямам още положителен тест, но искам да бъда подготвена като дойде момента. Също така, четох че може да се отключат имунни заболявания, та съм доста притеснена от нея.
В момента съм на Плакенил и Преднизолон Ф, като не е установено някакво конкретно заболяване, имам някои отклонения в имунологичните изследвания.

# 669
Здравейте, може ли мнение по тези изследвания? Тъй като от имунолозите по телефона нищо не разбрах. С две спонтанни забременявания и два миседа в 6-7 гс.

# 670

Здравейте, моля за мнение за резултатите, струва ми се, че всичко е в норма, но все пак има назначена вливка преди ЕТ, дали е превантивно, не ми се иска напразно да приемам медикаменти.

# 671
Момичета, някоя по запозната с Вирусологията?! CMV IgG серум .. много ми е объркана информацията за него...

# 672
Момичета, някоя по запозната с Вирусологията?! CMV IgG серум .. много ми е объркана информацията за него...

Изкарали сте в миналото този вирус (както и голяма част от населението) и имате изградени антитела към него, не е притеснително

# 673
Ми аз пък мога да кажа, че след 4 години неуспех, при него на 6тия месец бях бременна.
Да, обаче никой явно, защото е удобно така, не споменава че биопсиите, които прави за анализ от доц. Михайлова са на ниво Експеримент.  Сьщо, Калчев не е открил кой знае какво златно,а  има опит още,когато е работил в Малинов от доцент Русев и се прави на имунолог, оък и някой друг процент от изследвания защо да не вземе. Никой също не споменава, че започна да изпраща дамите за инсемнация и инвитро при д- р Явор Малинов , в схема е, то си е ясно. Клиниката на Малинов има много неорганизация, а самата база е ужас,а който е бил на преглед при Малинов знае и езика му и поведението. Нищо професионално. Имам роднина който учи за АГ, вече почти е наложително да може да правиш хистероскопии, биопсии и др подобни процедури. Калчев дори няма собствена база за лапараскопски операции.  Преди като беше при д- р Сигридов колко жени писаха че им открили Т образни матки и трябвало корекция. 10 жени по около 700 лева ето ти... Пари схеми... В зачатие групата вече няколко дами пишат опарени от терапиите на доц. Михайлова и неща които калчев изписва на всички....

Само по изследванията мога да
 кажа, че си при д-р Калчев. На правилното място си.

# 674
Здравейте, момичета!
Бременна съм в 6г.с. и заради предишен аборт и две БХ, ми пуснаха имунологични изследвания.
Скрит текст:

Препоръчват ми вливания на Киовиг, обаче аз съм имала ХПВ в миналото (не знам кой вид, преди 15+ години беше и тогава никой не предлагаше тестване) и се притеснявам, че ще го събудим и ще направим повече бели, отколкото да помогнем.
Според вас нужно ли е наистина да правя вливанията? Нямам проблем и всеки месец да правя кръвни и да следим нещата, ама не искам да разбутвам там, където може би все пак всичко е наред…

Общи условия

Активация на акаунт