Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 58 143
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Бамби, вие пускахте ли кариотип? Мъжът ти направили разширена спермограма с SDI тест в репродуктивна клиника? Ти имаш ли хистероскопия с имунологична, вирусологична и микробиологична маточни биопсии? Тези неща трябва да направите. В никакъв случай не започвай аспирин без да си се консултирала с хематолог и да си направила горните изследвания. Успех! 🍀☀️❤️

# 616
Бамби, терапиите на доц. Михайлова са много индивидуални.
Имах изписан преднизолон, програф и аспирин. Питах я за аспирина, това което ми обясни, че тази терапия влияе на съсирването + терапията на репрудоктовния и иска да има и разграждащ кръвта препарат.
По принцип не съм за фракси или клексан, не хематолога ми каза, че едва след положителен тест ще са нужни контролни изследвания и да се следим. Не съм обсъждала дали мога да го пия този аспирин или не. Репродуктивния също го изписа, така че се доверих.
Това е моят опит. Нямах никакви странични ефекти между другото. Но и нямах положителен резултат.

Съвета ми е да ги обсъдиш с репродуктивен лекар, да ги има предвид.
За твое спокойствие - консултация с хематолог

Имам назначена тази терапия 8т доц. Михайлова. Има ли някой, който е бил на същата/подобна терапия и как сте се повлияли от нея?

# 617
Кактусче, само хистероскопии нямам. Никой не е назначил или споменавал за такива.

Иначе имам консултация с Русев, за него трябва аспирин от овулация и НМХ от + тест.

Тончев каза НМХ от  + тест.

Минкова - само натаспин от овулация и си продължавам с него, със стриктно следене на коагулация и при нужда НМХ/аспирин.

Била съм при Чапанова и Станулов - според тях пък всичко било наред, млади сме и щели да се случат нещата.

В момента съм при Джонгова ( не е репродуктивен АГ) с терапия с Дуфастон, заради нисък 17 OH прогестерон.
Минкова и Михайлова са ок с това.
Ще се консултирам с Минкова, преди да започна терапията от Михайлова от другата седмица.

Доста е объркващо всичко, всички различни мнения (може би е грешка, че посетих толкова специалисти), но никой не излезе до момента с конкретно становище защо има проблем с имплантацията и ЧХГ не расте, освен Михайлова и Джонгова.

# 618
Здравейте, имам назначени имунологични изследвания от доктор Михайлова, мислех да ги правя тези дни, но май ще се окаже че имам вагинални гъбички, днес пуснах микробиология. Ако имам , това ще окаже ли влияние на изследванията, или няма нищо общо?

# 619
Русев ми каза, че НК клетките се влияят от кандида.
Здравейте, имам назначени имунологични изследвания от доктор Михайлова, мислех да ги правя тези дни, но май ще се окаже че имам вагинални гъбички, днес пуснах микробиология. Ако имам , това ще окаже ли влияние на изследванията, или няма нищо общо?

# 620
Здравейте,кога се прави изследване на Nk клетки, след като се засече сърдечен ритъм ли се пуска самото изследване или преди това? А вече като има сърдечен ритъм се прави вливката директно?

И също така  самото изследване необходимо ли е да се направи в сутрешните часове или може и по обед?

# 621
  • София
Nk клетки се изследват преди забременяване, вливка се прави преди имплантация.

# 622
При предишната ми бременност, направих и при установена бременност изследване, както и вливки. Такава беше препоръката от доц. Конова. Забременяването е по естествен път.

Nk клетки се изследват преди забременяване, вливка се прави преди имплантация.

# 623
Мда ....... А не както великият доц. Русев ми изписа - в не-знам-вече-коя-седмица бременна "за вливане веднага!". Страшно се уплаших и го влях ... Пълни глупости и печалбарство.

П.П. "И в наше село идентичен случай" - Конова после потвърди необходимостта от вливката. Също естествено забременяване.

# 624
При мен вливките Интралипид са назначени по следният начин

Репродуктивната смени малко схемата и първата вливка я правя няколко дни преди трансфер. При бременност ще видим как ще са.

# 625
Аз правих вливания няколко дни преди трансфер и в първи ден на 7 г.с. Първият ми трансфер завърши със спрял развитие ембрион и сега с вливанията всичко беше наред. Сега съм в 6-тия месец.

# 626
При мен Русев е предписал на всеки два месеца преди О, веднага при положителен тест и пак в 12-13 седмица. Правим естествени опити. Това преди О го направих два пъти и спрях, не виждам много смисъл.
Като забременея вероятно ще отида веднага да влея, без да изследвам и към 12та седмица ще изследвам, за да видя дали има нужда пак.
Репродуктивния, при който ходих, беше скептичен за вливанията.

# 627
Моите НК клетки бяха около 24%, като препоръката на Конова беше при + тест да направя ново изследване и при стойности над 15% и визуализация на плоден сак да направя вливка. Не ми предписа вливка повреме на опитите. Препоръча ми да приемам Регулат Про Био за 3-4 месеца, аз го приемах около 2 месеца, не съм правила контрола.

# 628
Изследването на Nk клетките, предполагам няма връзка и не е проблем да се направи след сложена инжекция Фракси 0.6 нали?

А какво вливате и цените все още ли са толкова високи?

Аз последния път влива Имуновенин, но чета за други тук.

# 629
Изследването на Nk клетките, предполагам няма връзка и не е проблем да се направи след сложена инжекция Фракси 0.6 нали?

А какво вливате и цените все още ли са толкова високи?

Аз последния път влива Имуновенин, но чета за други тук.

Няма проблем да се изследват след Фраксипарин. Аз лично съм вливала Привиден и Октагам. Цената им е по-висока от препарата, който сте вливала.

Общи условия

Активация на акаунт