Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 58 037
  • 779
  •   1
Отговори
# 765
  • Ст Загора
flow_rs трябва да си здрава 2 седмици

# 766
Здравейте, имам назначени изследвания за НК клетки. Тъй като бях болна миналата седмица, а днес ми е 8 ден от М се чудя ок ли ще е да си пусна изследванията другата седмица или все още ще са завишени заради разболяването? Thinking Понеже изчаквам и кариотип не ми проблем да изчакам и другият месец да ги пусна, но ме е страх да не ми донесе нещо друго детето от градината.

На мен доц. Михайлова ми беше казала две седмици след боледуване минимум да има. Мисля, че след това не би трябвало да окаже влияние. Беше ме посъветвала да е между 12ти и 18ти ден от МЦ.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 11:57 от Blooberry2203

# 767
Трябва да сте били здравичка 2 седмици преди да тествате НК клетки. Генетичните може по всяко време да ги пускате, те се влияят 

Здравейте, имам назначени изследвания за НК клетки. Тъй като бях болна миналата седмица, а днес ми е 8 ден от М се чудя ок ли ще е да си пусна изследванията другата седмица или все още ще са завишени заради разболяването? Thinking Понеже изчаквам и кариотип не ми проблем да изчакам и другият месец да ги пусна, но ме е страх да не ми донесе нещо друго детето от градината.

# 768
Това ми беше чуденката, другата седмица дали ще е добре. Ще са минали ок. 10-12 дни от настинката и влизам в тези 12ти и 18ти ден от МЦ. Тъкмо ще хвана и периода около О.

Благодаря ви!!

# 769
Здравейте,
моля за разчитане на резултатите по-долу. Имам час и при доцент Русев, но чак следващата седмица.
Към тези имам и хомозигот по PAI + хомозигот по MTFHR C677t.

Пуснати са изследвания за тромбоцитно-левкоцитни агрегати, анти-фосфолипидни, анти-нуклеарни, NK панел, но пък явно излизат по-бавно Simple Smile

Благодаря!

# 770
  • София
Мутациите в PAI, ACE и фактор 13 са свързани с проблеми в процеса на фибринолиза, тоест разграждането на тромбчета. При такъв набор от мутации обикновено се назначава антикоагулантна терапия при бременност - ежедневно НМХ и/или аспирин протект, успоредно с това се следи регулярно коагулация и кръвотока на маточните артерии.

Мутациите в MRHFR и MTRR са свързани с усвояването на синтетични витамини от група Б - Б9 и Б12. Премери нивата на тези витамини + хомоцистеин. При ниски стойности на витамините хомоцистеинът се покачва, а той е допълнителен фактор за сърдечно-съдови инциденти. Витамините е добре да се поддържат близо до горни референтни стойности, особено преди забременяване, при бременност и  кърмене. Трябва да се приемат само метилирани форми на Б9 и Б12, защото синтетичните не се усвояват.

Повече информация на първа страница на темата за тромбофилия.

# 771
Здравейте!
Бях питала за помощ за разчитане на изследване на абортивен материал, защото обаждането от болницата се забави доста.
Свърза се с мен генетикът и ми обясни - само Даун е, като има цяла допълнителна хромозома (половите хромозоми са наред). Било препоръчително да си направим кариотип, за да видим да не би при някой от нас въпросната хромозома да е свързана за друга, макар шанса да е наследствено да бил малък.

# 772
  • Ст Загора
По -добре направи кариотип

# 773
По -добре направи кариотип
Добре, благодаря за препоръката! Може би ще се направи в Геника.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 13:40 от ~Mockingbird~

# 774
Здравейте, може ли помощ за разчитане.. с 4 неуспешни Зет реших по съвет на познати да пусна имунология и тромбофилия.
Има ли успели след вливки имуноглобин ?

# 775
Здравейте,
Имаме няколко инвитро опита, за съжаление единия приключи с Тризомия 13.Направихме кариотип и излезнаха следните резултати, но не знам до колко и двата резултата са отчайващи или има надежда. Моля ви за вашето мнение, който е минал по този път. Sad
-Мъжки кариотип 46, ХYqh+, 9qh+
- Женски кариотип: 46, ХХ. Липсваща Х-хромозома - възможен нискостепенен мозаицизъм - 45,X0

😇🙏🙏

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 11:04 от Bibbi

# 776
Ние сме с мъжки кариотип
Нормален мъжки кариотип с варианти на норма - 46,XY,13pstk+,21pstk+
И женски 46, XX ( с заключение нормален кариотип и без аномалии )
Някой случайно да е подобна диагноза и да има здраво бебенце ?

# 777
  • София
Здравейте,
Имаме няколко инвитро опита, за съжаление единия приключи с Тризомия 13.Направихме кариотип и излезнаха следните резултати, но не знам до колко и двата резултата са отчайващи или има надежда. Моля ви за вашето мнение, който е минал по този път. Sad
-Мъжки кариотип 46, ХYqh+, 9qh+
- Женски кариотип: 46, ХХ. Липсваща Х-хромозома - възможен нискостепенен мозаицизъм - 45,X0

😇🙏🙏
Тризомия 13 няма отношение с резултатите от кариотипа, вероятно е грешка при деленето в резултат от некачествена яйцеклетка или сперматозоид.
При вас проблемите са в други хромозоми. Консултирайте се с генетик, би трябвало да имате право на безплатна консултация заедно с изследването. Добре е да ви разяснят рисковете - какви са шансовете ви за здрав ембрион и какви проблеми е възможно да има. След това и феталният АГ трябва да гледа внимателно за евентуални проблеми.
Моя приятелка има здраво детенце, въпреки проблем в кариотипа на единия от родителите. Не губете надежда!

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 11:49 от delisardeli

# 778
Ние сме с мъжки кариотип
Нормален мъжки кариотип с варианти на норма - 46,XY,13pstk+,21pstk+
И женски 46, XX ( с заключение нормален кариотип и без аномалии )
Някой случайно да е подобна диагноза и да има здраво бебенце ?
Аз не виждам проблем да имате здраво бебенце. Това е нормален кариотип.
Аз съм в очакване на рожба и то със страшна "диагноза".....Робертсонова транслокация от най-редкия вариант.

# 779

Общи условия

Активация на акаунт