За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 535
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Какво мога да направя с голямо количество сърнели? Не са чак с килограми, но две пликчета пресни ще ни се опрат. Има ли смисъл да сушим? Не съм сигурна дали имат достатъчно вкус.
Маринованото не е опция, тъй като не използваме такива.

# 181
  • München, Deutschland
И аз се включвам с 2 въпроса.

След като ви питах преди месец и нещо как се прави квас, вече съм горд собственик на май работещ квас. Simple Smile Още експериментирам с брашна и количества, какво и с процедурата (втасва ужааасно дълго хлябът с квас, поне в Германия, средно точно 2х по-бавно е всичко спрямо времената в българските сайтове/блогове).

Та, въпрос номер 1: хлябът ми с квас става много вкусен, но някак тежък. Как да направя ето такива мехури или това е само на картинките така?

Моят:

По снимките в нета:

И въпрос 2: как се забавя попринцип развитието на квас? Засега опитвам да не го храня един ден, но сякаш променя консистенцията. Чела съм за слагане в хладилник, както и да се сложи на лист кухненска хартия да се изсуши и да се ползва после, но ми се ще да обменя опит.

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 15:36 от chrissy

# 182
  • In transit
Криси, мехурите стават с висока хидратация и добро измесване.

Ти не го ли държиш в хладилника по принцип? С какво брашно го направи?

# 183
Какво мога да направя с голямо количество сърнели? Не са чак с килограми, но две пликчета пресни ще ни се опрат. Има ли смисъл да сушим? Не съм сигурна дали имат достатъчно вкус.
Маринованото не е опция, тъй като не използваме такива.
те не са много ароматни, за да сушиш. Задуши тази част, която няма да ядете с масло масло и щипка сол и така замрази. После ги ползвай - в супа/страхотната норвежка млечно-гъбена  крем супа, към месо, за ризото. Сурови замразени са като измити Simple Smile  Пресни ги харесваме печени само с масло и черен пипер.

# 184
Идеално, тенкю, пеп-4о! Flowers Hibiscus

# 185
  • София
chrissy, за хляб с подобна вътрешност мога да ти предложа рецепта за чабата. При нея няма измесване през определен период от време, но тестото е с висока хидратация.

Квасът го прибирай в хладилника и го захранвай 1 път в седмицата, ако го ползваш по-рядко.

# 186
Имам нужда от съвет. Често си купувам боровинки, но не бях си купувала червени боровинки. Купих килограм, но се чудя какво да ги правя доста са твърди, кисели, дори леко горчиви.Оставят един стипчав вкус в устата.
Нормално ли е да са кисели и стипчави?
Ако ги оставя извън хладилника ще узреят ли, ако въобще това е причината да са толкова кисели?

# 187
  • Sofia
Имам нужда от съвет. Често си купувам боровинки, но не бях си купувала червени боровинки. Купих килограм, но се чудя какво да ги правя доста са твърди, кисели, дори леко горчиви.Оставят един стипчав вкус в устата.
Нормално ли е да са кисели и стипчави?
Ако ги оставя извън хладилника ще узреят ли, ако въобще това е причината да са толкова кисели?
Не, такива са си червените боровинки. Аз ги купувам за сос.  И са доста издръжливи - на студено.

# 188
+1, такива са си. Аз имам голям плик замразени за смутита при проблеми с пикочната система, както и за някои печива. Комбинацията портокал и червени боровинки е много типична за зимата Simple Smile За сос не ми харесва, защото не обичам кисело, но cranberry sauce си е американска класика, особено за Деня на благодарността Simple Smile

# 189
Благодаря за бързите отговори. Често си правя сокчета ще добавям и тях. Ще пробвам да направя  и чай.

# 190
  • München, Deutschland
chrissy, за хляб с подобна вътрешност мога да ти предложа рецепта за чабата. При нея няма измесване през определен период от време, но тестото е с висока хидратация.

Квасът го прибирай в хладилника и го захранвай 1 път в седмицата, ако го ползваш по-рядко.
Благодаря, Ваня. Имаш ли линк за такава рецепта? Аз съм правила чабата с няколко втасвания и бига (нещо като заместител на стартера), но беше с мая.

# 191
  • Козлодуй
Моля за рецепта за този сос с червени боровинки защото и аз не зная какво да ги правя Simple Smile Или някаква друга рецепта за тях

# 192
  • Sofia
Моля за рецепта за този сос с червени боровинки защото и аз не зная какво да ги правя Simple Smile Или някаква друга рецепта за тях
На тиган ги задушаваш със захар на вкус и да омекнат колкото ви харесва. Аз за 8-10мин. за да имам и цели, и омекнали.  Иначе може и джинджифил да се добави, малко ябълка, подправки, портокалова кора...

# 193
Здравейте, правя торта Опера, но масленият ми крем се пресече. Беше чудесен, но в момента, в който започнах да добавям разтворено във вода нес кафе и се пресече. Предполагам, че сложих прекалено много течност или кафето е било по- топло от крема. Как да го оправя? Четох, че се слага на водна баня и се разбиват, не стана, пробвах, оправи си, но първо, че остана доста течен, второ, че като спрях да го разбивам, пак почна да се пресича. Има и едно яйце и един жълтък в крема. Ето и снимка

# 194

Общи условия

Активация на акаунт