За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 526
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Само вметка относно хлебчето с квас - времето за втасване зависи от това колко е активен стартера. В нашия случай отнема около 8-9 часа да си удвои обема. Правили сме и дълго втасване, но тогава е с премесване и нещата изглеждат по-различно. На снимката е с 60% хидратация, 5:1 бяло: пълнозърнесто.

# 196
Сурови орехови ядки ще се навлажнят ли, ако ги държа в компотен буркан с винтова капачка?
Колко време мога да ги държа така преди да си променят вкуса ?

# 197
  • Sofia
Сурови орехови ядки ще се навлажнят ли, ако ги държа в компотен буркан с винтова капачка?
Ако са пресни не се съхраняват затворени. Ако са изсъхнали може, но пак е добре и да дишат и да са на хладно.

# 198
Искам да имам изчистени ядки под ръка.Като реша, че искам да сложа на салата или кекс да не се занимавам да чупя орехи.Когато ги държа в пакет или на въздух си променят вкуса и поемат някакв аромат, който не харесвам.
Затова търся начин как да ги съхранявам, защото не ги използвам често.
Ако са в печива не се усеща, но в салата или така да си хапваш ядките са гадни.

# 199
  • под тепетата
В хладилника.

# 200
  • In transit
Морковелка, орехи съхранявам винаги в буркан с винт или от тези с вакумното затваряне тип Бормиоли Роко. Стоят си в буркана 2-3 месеца и нищо им няма. Но не и пресни, както ти е написала Морена.

# 201
Аз също съхранявам орехите в буркан с винт. Изкарват няколко месеца дори на топло, държа ги в шкаф в кухнята. Но трябва да са добре изсушени, както е писала Морена . Ако са от новата реколта и не са добре изсъхнали, не само променят вкуса си, но могат и да мухлясат.
В такива буркани съхранявам всякакви сурови ядки-бадеми, кашу, орехи, лешник, както и слънчогледово и тиквено семе и не съм имала проблем, да ми се овлажнят или да променят вкуса си.

# 202
Със сладко от червени боровинки правя торта, но може и да се използва като дип към някои ястия, например панирани хапки или шницели. Нямам рецепта за самото сладко, готово го купувам, но предполагам се приготвя както и останалите. Най-много да се използва захар за желиране и да се вари по-малко време, защото боровинките  остават цели.

# 203
  • в сърцата на децата <3
Морковелка, ако са ти пресни, примерно домашни (не от търговец, който е сушил ядката), просто ги изсуши и тогава ги прибирай както искаш. Може в буркани, в пликчета, във фризера дори (майка ми защото обича, но яде много рядко, ги държи във фризера да не гранясват и да не хващат буболечки).

# 204
  • Бургас
Сурови орехови ядки моя позната държи в камерата на хладилника, в торбичка. Казва, че с месеци стоят и изобщо  не им се променя вкуса, много хубави били.

# 205
  • софия
Аз си държа ядките в хартиени кесийки или в буркан, постлан с хартия за печене. Хартията попива влагата.

# 206
Искам да имам изчистени ядки под ръка.Като реша, че искам да сложа на салата или кекс да не се занимавам да чупя орехи.Когато ги държа в пакет или на въздух си променят вкуса и поемат някакв аромат, който не харесвам.
Затова търся начин как да ги съхранявам, защото не ги използвам често.
Ако са в печива не се усеща, но в салата или така да си хапваш ядките са гадни.

Аз меля на блендера слагам в буркан и в хладилника. Чупя и прибирам и цели.

# 207
  • Козлодуй
И аз държа орехите в камерата и при нужда вадя и начуквам Simple Smile

# 208
Аз си държа ядките в хартиени кесийки или в буркан, постлан с хартия за печене. Хартията попива влагата.
Това с хартията е добра идея. Ще го пробвам.

# 209
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Morkovelka99, по този начин съхранявам орехови ядки в бурканчета от бебешки пюрета. Предпочитам ги, защото са  достатъчни за еднократна доза. Имам още няколко от миналата година. Не променят вкуса си.

Общи условия

Активация на акаунт