За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 351
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
И това също е идея. 🤗 Много се учудих как така големи топчета и въобще не бяха мазни или сурови отвътре.

# 526
Приличат ми на тези бухти. Тънката част е да се улучи консистенцията на тестото - да е достатъчно гъсто, за да не поема мазнина, но достатъчно рядко, за да бухне добре.
В рецептата пиши кисело мляко при изброяване на продуктите, а после при начин на приготвяне вече става прясно. Последно какво мляко кисело или прясно?
Реших да ги пробвам утре тия бухтички, ако някой знае какво мляко се слага да сподели.

# 527
# 528
  • в сърцата на децата <3
Приличат ми на тези бухти. Тънката част е да се улучи консистенцията на тестото - да е достатъчно гъсто, за да не поема мазнина, но достатъчно рядко, за да бухне добре.
В рецептата пиши кисело мляко при изброяване на продуктите, а после при начин на приготвяне вече става прясно. Последно какво мляко кисело или прясно?
Реших да ги пробвам утре тия бухтички, ако някой знае какво мляко се слага да сподели.
Кисело е млякото, вероятно е техническа грешка в текста с описанието на рецептата. Основното е съотношението на продуктите и да е хубаво брашното, защото ако не е, хигроскопичността му е различна, от там консистенцията на тестото и крайния продукт. Лично аз съм доволна от светло синьото на София мел, брашното им за баница и Родна Стряха (тип 500) на Лидл. Със сигурност има и други отлични, но аз не съм попадала на тях.

# 529
Дайте моля рецепта за изпитани еклери.

# 530
  • here and now
Еклери съм правила само по тази рецепта.
Не съм опитвала друга, защото стават фантастични.
http://mikiblue.com/2008/03/08/profiterole/

# 531
  • София
Дайте моля рецепта за изпитани еклери.
ФРЕНСКИ ЕКЛЕРИ С КРЕМ КАФЕ И ДЕКОРАЦИЯ ОТ МАСКАРПОНЕ
Скрит текст:
CHOUX O CRAQUELIN - ФРЕНСКИ ЕКЛЕР С ХРУПКАВА КОРИЧКА
Скрит текст:
ФРЕНСКИ ЕКЛЕРИ
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 532
Кисело е млякото, вероятно е техническа грешка в текста с описанието на рецептата. Основното е съотношението на продуктите и да е хубаво брашното, защото ако не е, хигроскопичността му е различна, от там консистенцията на тестото и крайния продукт. Лично аз съм доволна от светло синьото на София мел, брашното им за баница и Родна Стряха (тип 500) на Лидл. Със сигурност има и други отлични, но аз не съм попадала на тях.
Благодаря за бързата реакця!
Ползвам точно Родна стряха на Лидл. Всичко правя с него - хляб, питки, козунаци, дребни сладки и т.н. много съм доволна. Утре ще се пробвам на бухтите. По принцип не ям много пържено, но се изкуших и ще направя една дозичка. Flushed
Не смея да ви чета, много апетитни нещица споделяте и ме изкушавате да кривна от правия път. Innocent

# 533
Да споделиш как са станали.Heart Eyes

# 534
Да споделиш как са станали.Heart Eyes
Греховно вкусни Innocent
Не бях яла бухтички повече от десет години. Чудех се дали да не ги направя в намазнен тиган, както е предложила snow_angel, но реших, като е гарга да е рошава. Сигурно и на тиган щяха да са добре, но ми се искаше вкуса от детството. Така на намазнен тиган с кокосова мазнина, която не загаря и пуши, правя мини банички на тиган. Вкусни и хрупкави без да са мазни, стават буквално за десет минути. При липса на кокос правя с олио. Резултът е същия, изчезват за отрицателно време.

# 535
  • Sofia
Така на намазнен тиган ... правя мини банички на тиган. Вкусни и хрупкави без да са мазни, стават буквално за десет минути. При липса на кокос правя с олио. Резултът е същия, изчезват за отрицателно време.
Така си е. Simple Smile

# 536
  • София
Ако сега замеся тесто за хляб и го оставя в хладилника на 6 градуса, мога ли довечера към 17 ч да го извадя и към 18 и нещо да го пека? Или е добре първо да втаса малко, после на студено и след това пак на топло?

# 537
  • Sofia
Ако сега замеся тесто за хляб и го оставя в хладилника на 6 градуса, мога ли довечера към 17 ч да го извадя и към 18 и нещо да го пека? Или е добре първо да втаса малко, после на студено и след това пак на топло?
Може да втасва в хладилника, довечера да извадиш, да се стопли, за да оформиш и печеш. Не е добре да втасва и след това в хладилника,  защото второто втасване е по-бързо.

# 538
  • София
Много благодаря! Час и половина ще му стигне ли да се затопли? Хлябът е с 500 гр брашно, маята е суха. И за да съм сигурна, че разбрах: меся -> хладилник -> стоплям в съда -> пека ?

# 539
  • Sofia
Много благодаря! Час и половина ще му стигне ли да се затопли? Хлябът е с 500 гр брашно, маята е суха. И за да съм сигурна, че разбрах: меся -> хладилник -> стоплям в съда -> пека ?
Да, ако ти е съда, в който ще печеш.
Ако не,  след като се постопли (ще отнеме зависи колко е топло в помещението, но около час),  оформяш, отново втасва за около 30 - 40мин. и тогава печеш.  Маята да е достататъчно, защото ще втасва на студено.

Общи условия

Активация на акаунт