За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 472
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Купихме един телешки бут и човекът ни даде и една чанта от лойта на телето. Може ли да се ползва за нещо или в кофата?

# 256

Благодаря! Това ще е Heart

# 257
  • София
Купихме един телешки бут и човекът ни даде и една чанта от лойта на телето. Може ли да се ползва за нещо или в кофата?
Телешки лой - ползите, вредата и правилното използване

# 258
  • в сърцата на децата <3
Ама как в кофата?! Топите си я на мас и ползвате за готвене - истински, натурален продукт. От години си топя мас от различни животни и храните, съдържащи месо, готвя с мас. Яденето става далеч по-вкусно с животинска мазнина. Режете на парчета и претопявате, прецеждате, наливате в буркани и топло запечатвате. В мазе или хладилник издържа преспокойно над година. Да не говорим, че с нея догодина може да си направите мехлем с невен (догодина, защото на невена му мина сезона).

# 259
  • София
Здравейте, изкусни кулинари! Нареждам се при вас с въпрос: имам брашно семолина и искам да приготвя тесто за пица от него.Каква изпитана от вас рецепта ще ми препоръчате, за да не стане твърдо?
Досега съм правила тестото само с бяло пшеничено брашно и работата с новото брашно не ми е позната. Всички теста меся на ръка.
Благодаря.

# 260
  • Sofia
Здравейте, изкусни кулинари! Нареждам се при вас с въпрос: имам брашно семолина и искам да приготвя тесто за пица от него.Каква изпитана от вас рецепта ще ми препоръчате, за да не стане твърдо?
Досега съм правила тестото само с бяло пшеничено брашно и работата с новото брашно не ми е позната. Всички теста меся на ръка.
Благодаря.
Семолината е по-подходяща за паста.
За пица е фино брашно, като има брашна за пица конкретно и по-точно за бавно тесто, каквото ти предлагам - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_21.html
За обикновено брашно - в същита публикация имам "бързо тесто".

# 261
Ама как в кофата?! Топите си я на мас и ползвате за готвене - истински, натурален продукт. От години си топя мас от различни животни и храните, съдържащи месо, готвя с мас. Яденето става далеч по-вкусно с животинска мазнина. Режете на парчета и претопявате, прецеждате, наливате в буркани и топло запечатвате. В мазе или хладилник издържа преспокойно над година. Да не говорим, че с нея догодина може да си направите мехлем с невен (догодина, защото на невена му мина сезона).
Свинска топим и ползваме, но говежда/телешка никога не сме правили. Даже не знаех, че се ползва, благодаря.

# 262
  • In transit
Благодаря.
В тази рецепта за пица има и семола. Може да пробваш. Рецептата е лесна, а тестото вкусно. https://www.mycookingcreations.com/2020/09/impasto-facile-per-pi … za-in-teglia.html

# 263
Какво е гранола и каква им е разликата с мюсли?
Попадала съм на клипове за направа на домашна гранола, в които бъркат с мед овесени ядки, семена, ядки и ги пекат във фурната.
Това ли е разликата едното е пекано(гранолата), а другото сурово (мюслито).

# 264
  • Sofia
Моля за вкусни и бързи рецепти с карфиол,може и туршия.

# 265
  • Sofia
Какво е гранола и каква им е разликата с мюсли?
Гранолата е печена и на бучки, мюслито може и да е печено, но е насипно.

Гранола

Мюсли

# 266
  • в сърцата на децата <3
Туршия - обикновена само със сол, но се чака ферментацията. Пропорцията е на литър вода - 30 грама готварска фина сол или 40 морска (ако е влажна).
Сготвен този с добавка млечно-чеснов сос е уникален!

# 267
  • In transit

Заповядай, бързи и вкусни:

https://www.mycookingcreations.com/2020/12/cotolette-di-cavolfiore-al-forno.html

https://www.mycookingcreations.com/2019/03/cavolfiore-gratinato.html

# 268
# 269
Туршия - обикновена само със сол, но се чака ферментацията. Пропорцията е на литър вода - 30 грама готварска фина сол или 40 морска (ако е влажна).
Сготвен този с добавка млечно-чеснов сос е уникален!
Така запечен е наистина много вкусен, а ако имаш еърфраер може и там да го метнеш за още по-бързо. Понеже рядко ми се занимава с нещо по-засукано от това, предимно така го приготвям и си го ям с голям кеф.

Общи условия

Активация на акаунт