За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 478
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • München, Deutschland
Здравейте! Има няколко консерви сардини в слънчогледово олио и искам да ги разкарам вече. Можете ли да ми дадете идея за някаква интересна рецепта, нещо тип салата?

У нас се харесват със зелени салати, краставица, зелен лук.

Вариант е и т.нар. сельодка под шубой, което е по-тежка зимна салата. На слоеве е, единият е варени картофи, имаше нещо с цвекло, но един от слоевете е именно маринована дребна рибка и в случая може да използваш чудесно твоята.

Иначе импровизирано, освен със зелените салати, маринована риба харесваме на тип пастет/разядка - с пушена скумрия правя такава с прясно сирене (примерно това в Лидл за мазане, което е, или ако си от по-малък град - извара и лъжица закв. сметана, минати през пасатора) и отгоре поръсвам зрънца нар, това на брускетка. Изпива много ракийка.  😃Твоята рибка също ще стане, съветвам те да добавиш и лимон, да не е тежко на вкус.

Точно снимка на брускета не намирам, но гугъл ми предлага друга снимка, тук в половинка авокадо съм поднесла явно:

# 241
  • Някъде там
Добър вечер. Искам да направя домашни "корни" барчета, но дъщерите ми са алергични и не консумират мед. Мога ли да го заменя с нещо,различно от захар?

# 242
Пасирани фурми, сушени смокини, сини сливи

# 243
  • Някъде там
Пасирани фурми, сушени смокини, сини сливи
Много благодаря.
А с петмез дали ще се получи ?

# 244
Не знам, не съм пробвала.

# 245
  • в сърцата на децата <3
Добър вечер. Искам да направя домашни "корни" барчета, но дъщерите ми са алергични и не консумират мед. Мога ли да го заменя с нещо,различно от захар?
Ксилитол, еритритол, бленд от двете, стевия (аз не я харесвам, но е опция), царевичен сироп, кленов сироп...

# 246
  • Sofia
Идеята на меда е за слепване не само за подслаждане, та захар така или иначе не е подходяща, както и само подсладители, а сиропи по скоро - кленов, царевичен, захарен...

# 247
  • София
Разтопеният шоколад също върши работа.

# 248
  • Някъде там
Благодаря на всички за отговорите. Ще пробвам с кленов сироп, понеже   само с това разполагам в момента и с петмез.

# 249
  • софия
Домашна гранола като си направиш - може да я слепиш с фъстъчено масло.

# 250
  • в сърцата на децата <3
Идеята на меда е за слепване не само за подслаждане, та захар така или иначе не е подходяща, както и само подсладители, а сиропи по скоро - кленов, царевичен, захарен...
Ами не е дадена рецептата, не знам какво друго съдържа Simple Smile Не съм правила корнита, на времето като ги пуснаха бяха голям хит 😂 После започнах да чета за подсладителите иииии до там, бях забравила дори за тях

# 251
  • In transit
Здравейте! Има няколко консерви сардини в слънчогледово олио и искам да ги разкарам вече. Можете ли да ми дадете идея за някаква интересна рецепта, нещо тип салата?
Уникално вкусна разядка със сардини: https://www.mycookingcreations.com/2022/04/rillettes-di-sardine.html

# 252
Сардините просто намачкани, добавяш малко лимонов сок и става рибен пастет, после мажеш на препечени филийки, отгоре тънък резен домат или краставичка, черно пиперче и това е.

Здравейте, някой да знае какъв е този зеленчук и как се приготвя?
Скрит текст:
нареши на широки ивици напречно, към 2-3см, и пусни във вряща вода за няколко минути, колкото да омекне леко, но да си остане ярко зелено. Отцеждаш, ръсиш му сол, лимонов сок и черен пипер, и го сервираш като гарнитура към едни вратни пържолки или просто свинско соте, отстрани може да го придружиш с доматена салатка. Или да го наготвиш като спанак с ориз, също много му отива.

# 253
  • Sofia
Ами не е дадена рецептата, не знам какво друго съдържа Simple Smile Не съм правила корнита, ...
Овесени ядки, ядки, сушени плодове, масло и мед в общия случай. Има и още добавки...

# 254
Това ще го направя, много вкусно изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт