За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 501
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Свинското бон филе го правя с марината от краставички.... Имам го описано в темата за Кухнята на....
Става супер!
Върви си и с гъбен сос.

# 226
Присъединявам се за маринатата от кисели краставички...

# 227
На кое викате пресни орехи ?
Аз пресни им казват докато са още белички млечни ядки.
Домашни са орехите, но нашите ги държат първо вън на двора преди да ги приберат.
Имаме останали от миналата година такива ще чудя от тази няма.
И аз много ги обичам, но ме мързи да ги чупя и затова рядко се сещам за тях.
Мерси за съветите ще опитам с един буркан, ако си променят вкуса ще отидат в кекс, а ако се развалят ще ги хвърля и ще си кажа здраве да е 😃

# 228
Аз купувам по 1 кг орехови ядки, разпределям ги в 2-3 плика във фризера и ми издържат по месеци. Понякога вадя по 1 шепа, леко осолявам и направо запичам във фурната. За десетина минути стават супер.

# 229
  • Sofia
На кое викате пресни орехи ?
Аз пресни им казват докато са още белички млечни ядки.
Toчно... и люспата се бели - то е за доста кратко време това. Много ги обичаме такива, но и всякак де. Simple Smile

# 230
Намерих в шкафа 2 кондензирани млека в консерви. Срокът им е изтекъл през юли. Дали да ги хвърлям?

# 231
  • Sofia
Намерих в шкафа 2 кондензирани млека в консерви. Срокът им е изтекъл през юли. Дали да ги хвърлям?
Абсуред. Не гледай датите, когато ти потрябват, отваряш и преценяваш (помирисваш, ако не те лъхне смрад, след това опитваш), като имаш резевен продукт разбира се.  Това се отнася за всякаква храна.
Датите се гледат в магазина, вкъщи вече се процедира както описах. Simple Smile  Инак се получава изхвърляне на годна храна, при всичките гладуващи и небезкрайните ресурси на планетата ни.

# 232
  • в сърцата на децата <3
Абсолютно съгласна с Морена. Вкъщи имам например зрял фасул, който садих преди няколко години. Напълно годен за готвене, само се вари по-дълго защото е изсъхнал. 7-годишен садих и въпреки, че всички ми казваха как първо няма да поникне и второ (когато поникна) - че няма да върже - и цъфна, и върза, и наля, и вече няколко години имаме от него. Догодина пак ще садя. Ако е насипен продукта и няма крайна дата какво правим? Проверяваме на око и миризма дали е ок и ползваме...

# 233
Особено, ако е със захар млякото, според мен сложно ще се развали, при положение, че е неотваряно. Правят ги с много захар, а захарта е консервант.

# 234
  • In transit
Освен това е запечатана консерва. Няма как да се развали. То отворено в хладилника по месец и повече нищо му няма...

# 235
Здравейте, някой да знае какъв е този зеленчук и как се приготвя? Благодаря

# 236
  • In transit
Карина, това е манголд. Аз го приготвям както спанак. Всички рецепти със спанак, може да ги замениш с манголд.
Заповядай няколко идеи: https://www.mycookingcreations.com/p/spinaci.html Повечето съм ги правила с манголд.

# 237
Благодаря Мики, и аз така предположих, дали го на баща ми ама той не разбрал какво е Simple Smile после ще покажа резултат

# 238
  • München, Deutschland
Още един глас за манголд и добавката от мен, че аз го предпочитам сготвен, защото иначе ми нагарча.

# 239
Здравейте! Има няколко консерви сардини в слънчогледово олио и искам да ги разкарам вече. Можете ли да ми дадете идея за някаква интересна рецепта, нещо тип салата?

Общи условия

Активация на акаунт