За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 457
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Мерлузата става суха като се пече, включително в еърфраер, най-добре е да се панира или просто да се пържи за да е сочна, евентуално да се задуши. Иначе е много вкусна. Учудва ме, че е станала рядкост, едно време беше предпочитана риба.
В плик за печене във фурна не съм имал проблем.

# 301
При дълбокото пържене, предпочитам за кратко (колкото е възможно) да пусна каквото панирам... така и по-малко мазнина поема панировката при по-високата Т.  Та за карфиола например харесвам пред това да е сготвен (колкото ми харесва) и после само панировката да готвя. Simple Smile
И аз така го панирам. Първо за няколко минути на пара малките розички и после го панирам. Става страхотен, хрупкав и не поема много мазнина. Ако е без предварителна обработка ми е леко суров, но то е въпрос на вкус.

# 302
  • в сърцата на децата <3
Не беше суха рибата. Пекох я само намазана с малко зехтин върху решетката на фраера, на неговата си програма за риба - 18 минути на 180 градуса. Не я рязах, цели ги изпекох рибките.

Тук сте кулинари, които са виждали всичко. Дали знаете какво е оригиналното име на тази рецепта от маминия тефтер?
Писана е преди поне 35 години, питала съм и Нели (чиято явно е рецептата) - при нея е записан с името на друга жена, от която е взета. А сладкишът е разкош, ще го правя днес за колегите на съпружието (гадни късметлии 😆) и се присетих да ви питам Simple Smile

# 303
И аз се облизах. Може ли да споделиш снимка на готовия десерт. Имай едно на ум, да не го печеш в много голяма тава.

# 304
  • в сърцата на децата <3
Снимката не е нова, но явно не съм го снимала последните пъти.

Тавичката - едно време мама го печеше в средностатистическата кръгла емайлирана тава за Раховец и е идеален на височина. То се реже на малки хапки за да попие крема в цялото парче. На ония години беше топа на десертите и се случваше веднъж на високосна 😁

# 305
  • Русе
Скрит текст:
Не беше суха рибата. Пекох я само намазана с малко зехтин върху решетката на фраера, на неговата си програма за риба - 18 минути на 180 градуса. Не я рязах, цели ги изпекох рибките.

Тук сте кулинари, които са виждали всичко. Дали знаете какво е оригиналното име на тази рецепта от маминия тефтер?
Писана е преди поне 35 години, питала съм и Нели (чиято явно е рецептата) - при нея е записан с името на друга жена, от която е взета. А сладкишът е разкош, ще го правя днес за колегите на съпружието (гадни късметлии 😆) и се присетих да ви питам Simple Smile

Прилича ми на вариация на този сладкиш.

# 306
  • в сърцата на децата <3
Пейч, супер си! С грамажи ще ми е безкрайно по-лесно. А на ромчето явно са си подобрили количествата 😂😂😂

# 307
Скрит текст:

Прилича ми на вариация на този сладкиш.

уникална книга с отлични рецепти!

# 308
И аз я и имам и ми е спомен от майка ми.
Сноу, много е апетитна снимката.

# 309
  • София
Казват им ламингтони, кокосови кубчета, кокосови хапки.

# 310
  • In transit
Snow, тези пастички приличат на австралийския сладкиш Лемингтънс. Разликата е, че те се потапят в шоколад, преди да се овалят в кокос.

https://www.sugarsaltmagic.com/classic-australian-lamingtons/

# 311
  • в сърцата на децата <3
Мики, тези не са толкова меки и пухкави като пандишпан, но и няма как да бъдат, защото ще се разпаднат от крема. И лемингтъните изглеждат много вкусни! Представих си ги с мек ганаш и оваляни плътно в кокос... Ех, както беше вица: Павлето, Павлетоооо, ше отслабнеш на кукуво лЕто! 😂😂😂

# 312
Мики, тези не са толкова меки и пухкави като пандишпан, но и няма как да бъдат, защото ще се разпаднат от крема. И лемингтъните изглеждат много вкусни! Представих си ги с мек ганаш и оваляни плътно в кокос... Ех, както беше вица: Павлето, Павлетоооо, ше отслабнеш на кукуво лЕто! 😂😂😂

споко, всички сме така Joy лемингтъните са ми една идея сухи на мен, не са моето /дет викат младежите/.

# 313
  • Sofia
Мики, в рецептата под  снимката пак е с какаова заливка, но ми хареса, че няма захар, за да е по-горчива за контраст на сладкото в сладкиша. Simple Smile
Страхотно изглеждат и двете - едното по-сочно, другото не толкова...

# 314
  • София
Вие сте "ужасни"! Добре, че генът все още ме пази от надебеляване - откак ви чета, вкъщи все има нещо за похапване мимоходом... А сега и лемингтъни, за чието съществуване дори не подозирах до преди минути! Дано ме домързи, дано!

Общи условия

Активация на акаунт