За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 426
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • в сърцата на децата <3
О, той на другия ден е още по-хубав - като попие крема навътре и омекне цялото парче Simple Smile Сладкишът ти изглежда страхотно 😍 Това да се залее отгоре ми хареса като идея, тъкмо ще попият парчетата по-хубаво крема, а може като попият и тогава да се овъргалят в кокос...

# 331
  • Г. О.
Здравейте. Относно този прекрасен сладкиш - с какво може да се замени поливането с алкохол? Искам да го приготвя по един повод, но ще има предимно деца, та търся вариант.

# 332
Малко ромова есенция няма ли да свърши работа? И там предполагам малко вода също, да навакса течността като не се добави ромът.

# 333
НефертитиЯ, просто го пропусни. Ромът е само за аромат.

# 334
  • в сърцата на децата <3
Ромът е само за аромат, според мен супер ще му пасне лимонова есенция или дори фино рендосана лимонова кора (ако има от къде да се сдобиеш с лимон, чиято кора е годна за консумация).

# 335
  • София
В Ебаг има нетретирани лимони (пак мия, но и имам една идея повече надежда, че не се тровим твърде).

# 336
в лидл и била има биолимони.

# 337
  • в сърцата на децата <3
в лидл и била има биолимони.
Има... Те и един био течен шоколад имат, но на него, за разлика от лимоните, има състав. И не видях нищо био в него, а точно днес го гледах, защото беше на промоция. Не знам дали не може да се намерят домашни, защото има в България, но не са масови като другите плодове.

# 338
все едно на домашните може да се има вяра, ако не са от близък....не се втелясвам толкова. в пликче с надпис био са, повече нне го мисля дали ме лъжат или не.

# 339
  • София
Да, то иначе е най-добре да се върнем към производство за самоизхранване, ама ще трябва всички да сме фермери - тая работа не става помежду другото, след работно време и уикенда. Пише нетретирани, изглеждат по-смотано от другите, по-скъпи са - купувам най-доброто налично и приключвам темата. Не може човек всяко нещо да разследва до оригиналната семка... тоест, може и да може, но ако няма какво друго да му запълва ежедневието Simple Smile 

# 340
  • в сърцата на децата <3
Ама те на вносните лимони им третират корите за да не се нараняват при транспорта. На българските, особено пък от производител, няма какво да им има, най-много да са зелени.

# 341
  • In transit
Ама и български лимони ли продават? Освен, ако не си ги отглеждаш на балкона или в градината...

# 342
Аз купувам био портокал от Фантастико (най-близо ми е) за един сладкиш с цял портокал. Пише си био, но аз пак ги мия мнооого хубаво с топла вода, даже търкам кората със сода и после минавам с лимонена или друг тип киселина.
Склонна съм да вярвам, че са други - и на вкус, и на външен вид, но кората си е голяма драма.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 17:29 от Inferiya

# 343
  • в сърцата на децата <3
Ама и български лимони ли продават? Освен, ако не си ги отглеждаш на балкона или в градината...
Купувала съм от нашия пазар, но изключително рядко има. В южните райони преспокойно виреят, има студоустойчиви сортове, които и в градината растат. Но е тегава работа де, доста години отнема докато започне да дава плод, а и лимоните са двугодишни, завиват се когато има плод... За имане - има, но рядко.

# 344
  • In transit
В София може, тук в провинцията не съм виждала. Приятелката ми има голям лимон на балкона, всяка година ражда лимони, зимата го прибира на топло. 

Общи условия

Активация на акаунт