За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 400
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
От наличните в Ебаг, мисля една на Харман да взема да пробвам Simple Smile Към чили кон карне често ядем сметана и харесваме на Хармоника, но не знам защо напоследък не откриваме от нея в близките ни супермаркети, нито в Ебаг. Данон не ми е любима, на Жълтуша също не ни очарова, та да взема поне д апробвам нещо ново...

# 391
  • под тепетата
ToniShu, на Добротица пробвала ли си?

# 392
Благодаря , цяло е но не добре оформено предполагам че няма да може да стане по този начин . Благодаря Морена . Нещо под формата на хапки си мислех ако може да стане
Нищо че не е добре оформено.. на хапки не ми е някак като за гости... за да може и да е крехко месото хапките трябва да са във сос - яхния демек... или кавърма...
Това ще е щом казваш благодаря . А как да го изпека , мажа със съставките които каза колко в реме стои колко време пека и в какво

# 393
  • София
Не, Билянка, благодаря за препоръката - ще пробваме. Не знам дали ще излизам на пазар днес, може би ще е със следващата манджа Wink

# 394
  • Sofia
Благодаря , цяло е но не добре оформено предполагам че няма да може да стане по този начин . Благодаря Морена . Нещо под формата на хапки си мислех ако може да стане
Нищо че не е добре оформено.. на хапки не ми е някак като за гости... за да може и да е крехко месото хапките трябва да са във сос - яхния демек... или кавърма...
Това ще е щом казваш благодаря . А как да го изпека , мажа със съставките които каза колко в реме стои колко време пека и в какво
Ако имаш голям съд с капак... или в тава и с алум. фолио.  В загрята на 200 градуса фурна за 25 мин., след това намаляваш на 160 за около 2 часа  - трябва като го боднеш да изтичат безцветни сокове - тогава е готово или ако разчоплиш малко да е лесно.  Тогава го отвиваш и го оставяш за още 15мин. да хване цвят. 
Може да сложиш зеленучци (лук, морков, целина, чушки... на едри парчета... после нали ще ги пасираш) под месото (то ще си пусне вода) и после да направиш сос с тях (грейви). 
А може сосът да ти е отделен - гъбен; бял(бешамел с подобрители);  сметана със синьо сирене;  ябълков или от червени боровинки (има ги в Лидл сега)... или картофен и да направиш и картофено пюре, и пържени/печени картофи - по няколко начина демек... Нещо такова
Скрит текст:
Това е агнешко с картофен сос (от сладък картоф) и картофено пюре (с формичка).

# 395
  • Русе
Скрит текст:

На хапки
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/11/blog-post_15.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/03/blog-post.html

Руло, но някой трябва да обезкости плешката. По тази рецепта.
https://ipeychev9.blogspot.com/2021/01/blog-post_25.html

Или цялата плешка във фурната.
https://ipeychev9.blogspot.com/2017/02/blog-post.html

# 396
Благодаря супер са рецептите спрях се на Морена на рецептата. Вода нещо или то ще си пусне. Смятам че в йенска купа с капак  да се пече е подходящо, ще бъде с гъбен сос да слагам ли тогава някакви зеленчуци пак или сало месото. Дано ми се получи . Още веднъж Ви благодаря

# 397
  • Sofia
Благодаря супер са рецептите спрях се на Морена на рецептата. Вода нещо или то ще си пусне. Смятам че в йенска купа с капак  да се пече е подходящо, ще бъде с гъбен сос да слагам ли тогава някакви зеленчуци пак или сало месото. Дано ми се получи . Още веднъж Ви благодаря
Ще си пусне месото доста, та може да добавиш малко вино или бира за вкус.  Щом ще имаш отделен сос, зеленуците няма да са за сос, така че може в отделна тава да ги печеш за последния 1 час от печенето на месото.

# 398
  • в сърцата на децата <3
martitedi, питането ти ме подсети за едни пълнени пържени филийки, които майка правеше точно за гости.
Трябва ти цял, ненарязан хляб. Може би и с някакви питки ще стане, но нямаше такива неща тогава и не е пробвано. Хлябът се реже на дебели поне 3 пръста филии. Всяка филия се издълбава внимателно така, че да остане дъно. Сместа за панировката е според броя филии - на 2 филии са нужни 1 яйце, 100 гр. кисело мляко, много малка щипка сода, угасена в млякото, 2 лъжици брашно (целим гъстота като за кексово тесто, така че зависи и от брашното). Топим филията първо от страната с издълбаното но не натискаме да потъва достатъчно е само ръба да се панира, обръщаме и потапяме страната с дъното. Пържим до златисто. В готовата филийка ще сервираме месото. Самата плънка търпи много импровицазии - от друсан кебап, през запържено месо до печено пиле на хапки. Важно е месото да бъде напълно сготвено! Филийките се пълнят с него и се заливат с гъбен сос. Може отгоре да се поръси с кашкавал и да се затопли във фурната преди сервиране. Абсолютно търпи да бъде приготвено предишен ден, а 15 минути преди гостите да се сглоби и да се мушне за затопляне във фурната. Сосът попива в хляба, затова не панираме вътрешната страна на "купичката" и ястието е хем сочно, хем "като за гости".

# 399
  • Sofia
martitedi, питането ти ме подсети за едни пълнени пържени филийки, които майка правеше точно за гости.
...
Поднсяла съм разни меса и риба с панирана (само с яйце и пр. мляко) филийка за канапе (вместо гарнитура картофи) и е много вкусно.

# 400
  • София
От наличните в Ебаг, мисля една на Харман да взема да пробвам Simple Smile Към чили кон карне често ядем сметана и харесваме на Хармоника, но не знам защо напоследък не откриваме от нея в близките ни супермаркети, нито в Ебаг. Данон не ми е любима, на Жълтуша също не ни очарова, та да взема поне д апробвам нещо ново...
Заквасена сметана грабни ,какво намериш.

# 401
  • София
Скрит текст:
А как се надявах, че някой тук ще я е ползвал тази рецепта... То пък съвсем от източника се оказа, че ще се уча Heart Много благодаря, тагвам си блога ти и сменям сметаната със заквасена (ако препоръчаш коя да е точно, ще съм благодарна)! Някакви прпеоръки, примерно да не се захващам, щом не съм правила торта досега (но други печива - да) или ако имам само една форма с ринг? Simple Smile А, да - шоколад за топене и кувертюр едно и също ли е?
Аз съм, бре.. Тортата не е трудна, ама не е и лесна за първо приготвяне, дай нещо друго по лесно, тук другарките ще подскажат, но погледни и другите ми сладкиши, има какво да избереш. Заквасена сметана ще си ползваш тази която се продава от 20% има я, въпреки че напоследък ползвам руската от 25 -30 % ама не е толкова важно. .....................
Заквасена сметана грабни ,какво намериш.
Не, не може да се смея, няма такъв вариант, давай смело , но чети рецептата и не бързай.

# 402
  • В страната на мечтите
Мога ли да замръзя мъфини и какви вкусови качества да очаквам след размръзяване? Ако има значение, тестото е с много яйца, банани и круша, без млечен продукт.

# 403
Замразявам всякакви тестяни без проблем, освен ако не е някое огромно изключение нищо няма да му стане.

# 404
  • София
Колко време се варят и как се приготвят?

Общи условия

Активация на акаунт