За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 407
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • München, Deutschland
води се торта, но е пресилено. абсурдно вкусна и свръх любима за мен /не слагам боровинки аз и душа тиквата без вода/.
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html

zenata, тръгнах да правя рецептата, че имам повечко тиква, но какво значи "2 големи парчета тиква"? Това на колко грама тиква отговаря? Понеже спомена, че си я правила, затова питам.

# 376
chrissy, аз погледнах на долу в коментарите и бяха писали че е 200гр грубо тиквата. И аз мисля да пробвам утре, но без да слагам захар. Дано не пречи, че все пак е слепващ агент.

Но да чуем и от zenata все пак, след като я е правила.

# 377
  • Sofia
Инферия, няма нужда да си съгласна.  Ти споделяш твоя опит,  аз моя.
Както стана дума сортове не пише у нас, та как да се знае какво да ги правим тия (лилавите в случая).  Затова аз съм ги ползвала за каквото реша и проблем не съм имала - варила съм и пържила, но ако реша и ще ги пека.

Скрит текст:
за плънка на тези палачинкови рула с яйца по долу

Картофи Компир ние харесваме и купуваме (от Фантастико  и от Лидл), но оставям вие (и други) да не ги харесвате.

# 378
Морена, моля, извини ме, нямах предвид конкретно за лилавите, а за картофа като цяло, че има видове и видове. И беше прелюдия към питането ми за ултра твърдите и тегави за готвене картофи Simple Smile С които явно само аз не съм нацелила.

Днес не ми върви ни с обясненията, ни с готвенето - има такива дни Simple Smile

# 379
  • София
Мили хора, каква сметана се ползва за правене на крем за торта? Ето за тази рецепта иде реч конкретно. Ето това ли ми трябва? Не съм правила торта досега, затова много ви благодаря!

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 21:18 от ToniShu

# 380
  • София
Мили хора, каква сметана се ползва за правене на крем за торта? Ето за тази рецепта иде реч конкретно. Не съм правила торта досега, затова много ви благодаря!
Това е моята рецепта, която пуснах преди доста години в Готвач. Рецептата е повече от разкошно, няма две мнения и е напълно оригиналната на торта Гараш, от къде я извадих вече те помня. 100 пъти им казах да напишат ,че се ползва заквасена сметана   и 100 пъти не го добавиха,  но вече там не публикувам рецепти, защото съм си направила кулинарен блогhttps://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/1885.html

# 381
  • София
А как се надявах, че някой тук ще я е ползвал тази рецепта... То пък съвсем от източника се оказа, че ще се уча Heart Много благодаря, тагвам си блога ти и сменям сметаната със заквасена (ако препоръчаш коя да е точно, ще съм благодарна)! Някакви прпеоръки, примерно да не се захващам, щом не съм правила торта досега (но други печива - да) или ако имам само една форма с ринг? Simple Smile А, да - шоколад за топене и кувертюр едно и също ли е?

# 382
  • София
А как се надявах, че някой тук ще я е ползвал тази рецепта... То пък съвсем от източника се оказа, че ще се уча Heart Много благодаря, тагвам си блога ти и сменям сметаната със заквасена (ако препоръчаш коя да е точно, ще съм благодарна)! Някакви прпеоръки, примерно да не се захващам, щом не съм правила торта досега (но други печива - да) или ако имам само една форма с ринг? Simple Smile А, да - шоколад за топене и кувертюр едно и също ли е?
Аз съм, бре.. Тортата не е трудна, ама не е и лесна за първо приготвяне, дай нещо друго по лесно, тук другарките ще подскажат, но погледни и другите ми сладкиши, има какво да избереш. Заквасена сметана ще си ползваш тази която се продава от 20% има я, въпреки че напоследък ползвам руската от 25 -30 % ама не е толкова важно. Ако имаш една форма с ринг ще ти е трудно, дай поне две еднакви, ако ли нямаш ще трябва да печеш с разстояние във времето, печеш, вадиш, обръщаш и слагаш нова доза тесто. Шоколад кувертюр е най-подходящ за топене, продава се в Лидл, но ако нямаш ще действаш с обикновен черен.

# 383
Първия път под формата на запечени, със сметанка, разни други хубавини... 4 часа във фурната! Сосчето извря, слагахме още. Те се сготвиха, но на консистенция си бяха дърво. Втори опит - 20 Мин в тенджерата под налягане (на мама за 7-8 ѝ се разпадат). Не само не се разпаднаха, ами едва минаха през пресата после. То пюрето стана, но картофите си бяха камък.
Ами хрумва ми само, че това не е било картоф, а ям, може би вносителят е объркал нещата. Ямовете са продълговати като сладките картофи и са твърди.

# 384
Здравейте, трябва ми рецепта със свинска плешка като за гости:stuck_out_tongue_winking_eye: нещо по представително . Благодаря Ви!

# 385
  • Sofia
Здравейте, трябва ми рецепта със свинска плешка като за гости:stuck_out_tongue_winking_eye: нещо по представително . Благодаря Ви!
Да я изпечеш цяла (ако ти е цяло парче разбира се) на бавен огън, после и да я оставиш да почине, за да можеш да нарежеш представителни парчета. Може да я намажеш с паста от чесън, горчица, мед и соев сос.  И да предвиш някакъв сос за месото при сервирането.

# 386
Благодаря , цяло е но не добре оформено предполагам че няма да може да стане по този начин . Благодаря Морена . Нещо под формата на хапки си мислех ако може да стане

# 387
  • Sofia
Благодаря , цяло е но не добре оформено предполагам че няма да може да стане по този начин . Благодаря Морена . Нещо под формата на хапки си мислех ако може да стане
Нищо че не е добре оформено.. на хапки не ми е някак като за гости... за да може и да е крехко месото хапките трябва да са във сос - яхния демек... или кавърма...

# 388
  • София
Скрит текст:
Аз съм, бре.. Тортата не е трудна, ама не е и лесна за първо приготвяне, дай нещо друго по лесно, тук другарките ще подскажат, но погледни и другите ми сладкиши, има какво да избереш. Заквасена сметана ще си ползваш тази която се продава от 20% има я, въпреки че напоследък ползвам руската от 25 -30 % ама не е толкова важно. Ако имаш една форма с ринг ще ти е трудно, дай поне две еднакви, ако ли нямаш ще трябва да печеш с разстояние във времето, печеш, вадиш, обръщаш и слагаш нова доза тесто. Шоколад кувертюр е най-подходящ за топене, продава се в Лидл, но ако нямаш ще действаш с обикновен черен.
Подарък ще е тортата, но за ММ, а той не е претенциозен. И понеже не съм измислила друго, торта ще се прави, пък каквото сабя покаже Grinning Grinning Grinning Тъкмо си намерих кувертюр, значи взимам смело, плюс сметана която си харесам и утре привечер излагацията ще ти я пратя на лични да се посмееш Simple Smile

# 389
  • Sofia
ToniShu, препоръчвам ти сметаната (заквасена) на РС на Лидл, и Данон става, само Мегле не... според мен.

Общи условия

Активация на акаунт