За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 423
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Нещо любимо и малко по-различно с тиква - https://leanjumpstart.com/stuffed-butternut-squash/?utm_medium=s … 2_19184772_411462
Винаги е център на трапезата, когато имаме гости Simple Smile

# 361
ако ще пълня тиква предпочитам с кебап от няколко вида месо и праз. може и с бобец, адско е.

# 362
Както всичко друго - въпрос на вкус. Комбинацията тиква и месо ми е адска, но в друго направление Grinning
Пък и винаги гледам да имам опция за постещите другарчета.

# 363
естествено, че е въпрос на вкус. за щастие, хората сме различни.

# 364
здравейте! Взех лилав картоф, защото ми е любопитно, ноооо бихте ли споделили подходящ начин за консумация( пюре, варен, задушен..) и кои подправки ще му подхождат

# 365
  • München, Deutschland
За мен е с много малки (ако въобще осезаеми разлики) от обикновения картоф. Ползвам го, когато искам да подчертая някакво ястие и да имам повече цветове в чинията. Не мисля, че има особености при приготвянето.

# 366
Зависи от сорта. Някои го докарват на сладък картоф, други - на обикновен картоф Simple Smile С тези, които са като сладък съм правила пай, но бих посъветвала за обикновено печене на фурна, защото не се знае от кои са твоите Simple Smile

# 367
  • Sofia
здравейте! Взех лилав картоф, защото ми е любопитно, ноооо бихте ли споделили подходящ начин за консумация( пюре, варен, задушен..) и кои подправки ще му подхождат
Много пъти съм купвала и ги ползвах без изобщо да им се чудя - картоф като картоф, без да забравяме ползата от цвета му просто. Simple Smile
Заради цвета бих го сложила и в сладкиш, без значение дали е сладък сорт или не.

# 368
Не мога съвсем да се съглася тук. Има по-подходящи за едно и за друго. Ама тъкмо да питам - има едни скапани картофи, два пъти купихме и двата пъти греда, от Фантастико, марка Компир. Садили сме на село по 4дка, такива картофи не съм виждала. Първия път под формата на запечени, със сметанка, разни други хубавини... 4 часа във фурната! Сосчето извря, слагахме още. Те се сготвиха, но на консистенция си бяха дърво. Втори опит - 20 Мин в тенджерата под налягане (на мама за 7-8 ѝ се разпадат). Не само не се разпаднаха, ами едва минаха през пресата после. То пюрето стана, но картофите си бяха камък.
Та за какво биха били подходящи такива картофи? Ум не ми го побира.

# 369
  • Пловдив
Имам 1 кутия полу-сврено сладко кондензирано мляко от ЛИДЛ.
Как така полусварено? Аз съм купувала подсладено, но течно или това, на което казват сгущенка, то е първото след примерно 3-4 часа варене, сгъстява се и се карамелизира, става като крем. Безумно сладко е второто за нас, един път една кутийка разпределях за голям десерт и се чудих с какво да смесвам, че чак накъртваше от сладост.

Ти кое от двете имаш - течното или вече сгъстеното? Със сгъстеното е по-лесно - просто добавяш към друг крем-основа, при течното... не се сещам как да го ползваш.

Освен както предложи Мики - с желатин...

Не съм сигурна може ли течното да се избие като сметана, никога не съм пробвала.
Има кон. Мляко което е течно не варено сладко или не подсладено. Има и такова което е леко сгъстено с леко карамелен цвят. Третото което е е изключително гъсто като карамел и много сладко (обикновенно го добивам от един от 2та вида след варене на консервата) такова има в руските магазини в Лидл не съм срещала. Аз имам от вторият вид.

# 370
  • в сърцата на децата <3
Inferiya, ти ме шашна! Точно пък от Компир-ите съм супер доволна - мек, "мазен", жълт картоф. От Лидл купувах няколко пъти лятото в Плевен, че там пък е кошмар с тия картофи. Иначе сорт Агата са хубави, продават в Метро със сигурност, има и по други магазини. Лошото е, че масово не пишат сорта, а трябва. Това, което описваш, ми звучи като фуражен картоф. Бели ли бяха вътре? Фуражните обикновено са бели, със силно изразена неправилна форма, много едри, сочни и като ги режеш направо се цепи като диня. Но пък Компир и лош сорт? Не знам, не знам...

# 371
Става за всичко, вкл. за сладолед.

# 372
  • In transit
Snow, и фуражни да са били, т.е от белите, пак се сварят бързо. Разликата е с жълтите е, че са с повече нишесте. Ама това няма връзка с варенето. По-скоро си мисля, че били обработени с химикали описаните от Инферия картофи и затова се е получило така.

# 373
  • в сърцата на децата <3
Хм, от много години не съм засичала фуражни по магазините, спомените ми са от детските ми години. Но помня, че бяха точно такива - каменни и нямаха сваряване. Може и с химикали да са третирани, но не разбирам защо - картофа е силно дуракоустойчиво "животно" - и си расте, и си се транспортира...

# 374
На Лидл напоследък също са на Компир и бягаме като дявол от тамян Joy Нямам спомен вече какви да били вътре, честно казано, преди два месеца беше втория път. Интересното е, че има две години разлика между купуването на едните и другите. Даже от две различни Фантастико, просто марката беше същата.
Явно съм успяла да изтегля два пъти къса клечка и е съвпадение Simple Smile Здраве, добре че имаме домашни сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт