За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 391
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Може ли да споделите рецепта за хумус? И ако слагам печени чушки например, трябва ли да се намалят от основните съставки за сметка на тях или не?
Така го правя, има и с  печени чушки рецепта
https://pep-4o.blogspot.com/2021/02/blog-post_25.html?m=0

# 451
С кисели ябълки правя този сладкиш или сладкиш с маслено тесто. Ако са грани смит - щрудел

# 452
Здравейте Simple Smile Имам доста протеин с кокос, подсладен със стевия. В него има кокосови стърготини и е неприятен за пиене по традиционния начин. Имате ли някакви идеи какво да направя с него?

# 453
Как готвите паламуд? Никога не съм готвила. Имам една риба, която е около 1.3 кг. Не обичаме със сосове.

# 454
Как готвите паламуд? Никога не съм готвила. Имам една риба, която е около 1.3 кг. Не обичаме със сосове.
Разрязахме на две по дължина и пекохме на скара. Много ни хареса.
Иначе правя и на фурна ("Паламуд по водолазки" от един форум - Оф роуд). Също много ни харесва.

# 455
Здравейте Simple Smile Имам доста протеин с кокос, подсладен със стевия. В него има кокосови стърготини и е неприятен за пиене по традиционния начин. Имате ли някакви идеи какво да направя с него?

Може да се използва за какво ли не - смесен с кисело мляко/скир/извара като крем, за подслаждане на овесена каша, за протеинови палачинки, за всякакви печива, в които можеш да замениш част от брашното с протеин. Не давам рецепти, защото правя всичко на око, но възможностите са безброй.

# 456
  • Sofia
Откъде го купихте?

# 457
От Singlecelled. Взех го покрай ин витрото, защото лекаря ми препоръча, но не обърнах внимание, а си пише, че е с парченца Confused

# 458
На протеина трябва да пише изрично дали може да се използва за печене. Принципно термичната обработка не скапва протеина, но за всеки случай провери.

Мога да предложа рецептата за ей това протеиново брауни с боб, но ще трябва да нагласиш сладките съставки.
https://bg-mam.ma/p/1390662/44324832
Уточнявам - за мен е по-вкусно, когато изстине.
Рецептата е от блога на мой колега, но с малко повече обяснение от мен Simple Smile Има още рецепти, които могат да се приготвят с протеин, а тази даже е и с кокос Simple Smile https://beardgainz.com/date_brownie/

Иначе моя протеин го правя на смутита Grinning и ползвам кокосово мляко Simple Smile Може да звучи странно, но баш по това време смути с тиква и малко канела ми е много любимо Simple Smile

# 459
Същите рецепти като за скумрия, на плакия примерно, слагаш в тава с нарязан на тънки ивици лук и домати както искаш нарязани, няколко резена лимон, много олио и печеш.

# 460
  • под тепетата
Слагам хартия, паламуда на шайби, сол, черен пипер, зехтин и пека до зачервяване. После лимон и салата.

# 461
Здравейте,

Не знам дали тук е мястото, но искам да помоля за идеи. Двама човека сме и ни предстои пътуване в чужбина в друг град и се налага да останем там на хотел 3 седмици. Питахме за хладилник, но няма. Бихте ли дали идеи какво можем да ядем или какви храни могат да се направят предварително и да се вакуумират или запечатат по някакъв начин за да издържат повече време? Благодаря

# 462
Това е страшно дълго време. Едва ли ще може да се запасите с храна за толкова дълго време. За седмица, как да е. Но за 3 седмици е абсурд за мен. С какво ще пътувате е също от значение, защото ако е със самолет, храната ще претърпи и още ограничения. Вие от какви съображения не искате да се храните на вън? В най-добрия случай за консерви се сещам. На вън поне салати, супа може да хапвате. Ние имаме една портативна яйцеварка, понякога нея вземаме. Купуваме си точно толкова яйца, колкото ще изядем. Маслини, сирене, кашкавал, хляб или някакви като пърленки да речем. Пастет, ако ядете, но ако е в метална кутия трябва да мислите как ще го отваряте. Има пак консерви сарми лозови, зелеви, чушки пълнени. Мюсли за закуска, но ако не ги обичате с вода, мляко ще трябва. Все до магазин трябва да се ходи при всички случаи. А там и готова сготвена храна има. Та винаги може да се купува порция или две кой каквото обича.

# 463
  • в сърцата на децата <3
Принципно може всичко да бъде консервирано в буркани. Обаче те тежат и са чупливи. Ако сте с кола е ок, но другите варианти са твърде рискови. Зависи в коя държава отивате - ако е някоя, в която в момента не е особено топло, може да ползвате "студентски хладилник" а.к.а. - перваза на  прозореца, но трябва да се внимава нещо да не падне или да не бъде отвято ако задуха вятър.

# 464
  • София
Рецепта за сполучлива Торта,, Линд "?

Общи условия

Активация на акаунт