За битовизмите и сметките

• 36 178
  • 1 174
  •   1
Отговори
# 120
  • Далечният изток
Бе как ще му кажа дай някви пари за ядене, че нямам и той ще ми вика готви за себе си тогава, аз ще си готвя за мен....?!

# 121
Аида, абсолютно съм на твоето мнение, че е абсурдно. Но това е (по мое мнение) дълбок проблем в отношенията, битовизмите са симптомите, но не и първопричината, както вече беше казано.

Нина, това, че парите са наследствени, не ги прави по-малко негови.

ПП: Аз се изказвам така спрямо темата, но истината е, че такива сметкаджийски истории, независимо от кого идват, ме отвращават. В една любяща връзка няма място за тези неща и аз никога не съм си смятала нито за гаджета, нито за приятели и близки, кога съм ги почерпила, кога те мен, че да си разделяме сметките. Веднъж единия, веднъж другия. Знам обаче, че други хора се чувстват по-комфортно да си делят разходите.

# 122
 А възможно ли е авторката да ревнува от детето? Много яде, половината време  е с тях, глезено било. Ние няма как да знаем какво е всъщност... ама вече си мисля, че е ревност.

# 123
  • София
От ревност не ще да плаща всичко? Ма, не е и длъжна Laughing

# 124
  • София
А възможно ли е авторката да ревнува от детето? Много яде, половината време  е с тях, глезено било. Ние няма как да знаем какво е всъщност... ама вече си мисля, че е ревност.
Няколко човека го казах по-назад – мислела е, че е с ерген, а е с разведен баща. Това не е за всеки. И разбира се, че ако е нормален баща детето му ще е на първо място. И да се радва, че е така, защото ако не гледаше това дете и да иска да имат деца най-добре да изчезва, защото няма да гледа и тяхното общо.
И пак да кажа, странно се мери с двоен аршин, защото е било ок той да плаща всичко, а сега тя да плаща повече не е ок. Не разбирам защо. Да взима може, да дава не.
А за изхвърлената храна – да се пазарува и готви по-разумно. Нали тя пазарува? Как става така?

# 125
Ние разбрахме, че плаща храна. На едно 7 годишно, което яде за две деца.
Повечето тук изразиха мнение, че като плащаш храна парите не се виждали къде отиват. А като плащаш разходи по дома, кола, сметки - виждало се.

Ами не е точно така. Както можете да си събирате фактурите от тока, така и много лесно ако се заплаща всичко с карта, а не кеш може да се извади справка за 1 минутка.

Една от големите вериги магазини има приложение, което като сканираш после ти излиза касовия бон в историята на пазаруване.
Друг вариант е като плащаш с карта да си дръпнеш един ексел от онлайн банкирането и да видиш всяка една транзакция. Всъщност аз така разбрах колко давам за храна месечно.

Иначе не защитавам и мъжа, просто за мен и двамата са един дол дренки.

# 126
  • Далечният изток
Ами защото освен всичко друго и цялата къща чака на нейните ръце, щото била длъжна видиш ли...

# 127
  • София
Защото така е в семействата, затова.
Един плаща повече, после друг плаща повече, накрая пащат поравно.
Ама единия плащал година и половина и повече не ще, щото давал покрив видиш ли.

# 128
Ами защото освен всичко друго и цялата къща чака на нейните ръце, щото била длъжна видиш ли...

Авторката е на 30 години, да каже, че ще си делят задълженията отсега нататък и толкова.

# 129
  • Далечният изток
За втори път го пиша само аз - казала е, той не ще.

# 130
Прецакан е този, който поема ежедневните разходи, да. Ние с мъжа ми нито имаме брак, нито съсобственост, нито проблеми с битовизми и сметки. Живеем в негов имот, където всичко е направено както аз искам, без вложения от моя страна. Заедно ползваме мое имущество, където той влага малко финанси и повече труд. Затова ти казвам, че това са си твоите отношения и твоите проблеми, които само ти ще решаваш.
Ти какво искаш/очакваш? Половината имот; той да поема разходи по твое имущество; друго? И ккаво ще ти донесе това - ако се разделите, ще му изплатиш ли половината?

# 131
Ами като не ще - домашна помощница и си делят разходите, или тя чисти една седмица, една седмица идва помощницата и ѝ плаща той.

Ако той напълно отказва и тя не може да се примири, както не може явно да се примири и с други неща, да се замисли дали иска да има семейство с този човек и за перспективата да си кара цял живот така. И ако реши, че си заслужава и ще го прави, защото си заслужава, тогава така да бъде.

# 132
  • Далечният изток
Аз затова питах тя какво прави в тази така наречена връзка.
Не ѝ отърва - приключва.

# 133
  • София
Носи я още инерцията, ще приключи.

# 134
Авторске, тоя те използва да плащаш половината сметки, да пазаруваш цялата храна и да им слугува. Дете няма да ти направи, нито брак ще ти предложи. Удобна си му за сега, докато не те ъпдейтне. А годните си минават. Бягай докато е време. Щом за толкова години още не си се доказала, че си достойна да му родиш дете, никога няма да бъдеш.

Общи условия

Активация на акаунт