За битовизмите и сметките

• 35 877
  • 1 174
  •   1
Отговори
# 465
На мен лично ми звучи като - спях с него, но не съм допринесла по никакъв начин за разпадането на брака му. Намирам го гнусно мъж да изневерява на жена си, докато тя гледа невръстното му дете, но също толкова отблъскващо да знаеш, че той има семейство и малко дете вкъщи, но да си правиш каквото знаеш. На мен лично ми изглежда като да искаш да се изкараш чиста и невинна, и тук да ревнем в един глас колко си права. Не че не разбирам защо те дразни ситуацията и не ти се занимава с детето, това което не разбирам е какво точно очакваш да стане оттук настне.

Трудно е хората да не си доизмислят като информацията е непълна. Добавят каквото им се вижда най-логично. Ето, аз питах колко са неговите разходите, за твоите разбрахме, за да преценим колко повече плащаш ти от него. Ти не знаеш той колко печели може би (изненадана си била, защото е бил по-зле финансово отколкото си очаквала), а как знаеш колко харчи? Не е заяждане, съвсем искрен въпрос е.

Беше вече казала, че предложил да пазарува за него и за детето, сега пак не искал, не мога да разбера. Какъв е смисълът да си губите още година, след като ако бяхте семейство и изпаднете в същата ситуация (той с намалели финанси) ти ще се държиш по същия начин? Аз не вярвам, че е въпрос на един подпис дали ще подкрепиш партньор, който обичаш.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 10:50 от Анонимен

# 466
  • Сф
Глупости четеш , ама глупостите си ги сътворила ти! От леглото ли го убеждаваше да остане със жена си?? Вече прочетох, че си вярваш на мантрата - той е с жена си ( бил) само заради детето... Сигурно и секс не са правили, а е забременяла непорочно или случайно..
Детето хиперактивно стана пък сега... Искаш цялото внимание за теб, но нещо не ти се получава. Защо така?? Защото отношенията са ви каша от самото начало..и нищо не върви по реда си както в нормална връзка. Дерзай! И не , не е детето причина както си мислиш не от вчера и не от тая тема. И две да имаше , ако те обичаше щеше да прави всичко за теб! Да се ожени и тнт.

# 467
  • Далечният изток
Тя му е удобна на него, той на нея.
Тази "връзка" на какво се крепи, честно никаква идея нямам... На взаимно използвачество и взаимно запълване на дупки, за друго не се сещам.

# 468
Е, нали само се оплаква, за какво ѝ е удобен? Защото е инвестирала 5 години в отношенията и иска да ѝ направи сега едно бебе, защото е на 30?

За протокола, в семействата на мои приятели, когато бяхме деца и родителите им се разделяха, имаше втори жени (обикновено по-млади и любовници преди официален развод), които успяха да убедят въпросните мъже да не си поглеждат децата повече. Буквално прекъснаха контакт с децата си, и съм чувала бившите съпруги да се оплакват на майка ми “Как да обясня на 9 годишната си дъщеря защо баща ѝ вече не само не се прибира вкъщи, но не желае и да говори с нея по телефона или да я види?” Не мога да преценя дали авторката би тръгнала в тази посока след всичко казано по адрес на детето ако имат свое, но не мога да го изключа.

# 469
Маленче, проблемът ти е, че той се мъчи да те променя и да си давате шансове... Тоест ти не си достатъчно добра за него ли?
Така като те слушам си на целогодишни проби за "бъдеща съпруга" вече 5 години и пак не е достатъчно..
Дали се държиш лошо с детето или не е много субективно. Ти не си имала деца, не знаеш кой е правилния начин, може той да ти натяква, че се държиш лошо. Сигурна съм, че той ако беше намерил баланса в отношенията ВИ (на тримата) въобще нямаше да се кахъриш и да ревнуваш. Но той не го и търси. Той иска ти да се наместиш... Просто вече е минало доста време, на теб е почнало да ти писва да няма развитие, гледаш го как се грижи за неговото си дете, а на теб ти вади от 9 кладенеца вода, само и само ти да продължаваш да се доказваш, че си "достойна" за него. Според мен този момент няма да дойде. Направи си една услуга и не си губи времето още 1 година...

# 470
Пфффф, последната констатация е супер гадна. И ако наистина я мисли(аз и детето си купуваме ядене, ти и кучето си купувате) за какво общо дете говорим? Нека си плаща той битовите сметки, ти пазарувай храната. Незнам защо разхода за храна е 1000лв...нали готвиш? А почивките ги делете. При условието, че той трябва да е убеден, че ще векува връзката, за да имате дете,и при така стеклите се обстоятелства е ясно че няма да има развой. Ти каза, че имаш имоти, работещ бизнес, родители. Имаш си гръб. Тогава един решителен разговор проведи и ако не, тръгвай си.

# 471
Явно се смята, че който няма деца е нормално да се държи лошо с децата. Тоест всеки се държи лошо с първото си новородено бебе, защото дотогава е нямал деца, после по някое време става добър родител.

Едно е да не се сетиш да го преоблечеш, като е потно (поради липса на опит), друго е да си сопнат и нелюбезен, защото нямаш деца и не знаеш как.

# 472
Те май повечето на това се надяват, че децата ще си ги гледа майката, и ще ги виждат я има, я няма 2 уикенда в месеца. Според мен също му прави чест на човека, че се ангажира - не са всички така.

# 473
Не знам защо се сетих за момичето, което ходило в леглото на съпругата, докато тя е на работа... И после беше изключително нещастно, че той й направил второ дете, което обаче не й попречило да продължи да го разнообразява години наред...

# 474
Аз пък не виждам защо да не е егоист.. детето не е нейно. Който има деца да си ги гледа. Тя не е длъжна да го играе mother-to-be, само заради мъжа си... Който очевидно това очаква.

Айде бе...
Има чувството, че ако ставаше въпрос за кучето или котката му, всички щяха да ахкат и охкат - ама как така  не обичаш животни, защо се държиш кофти с живинката. Но нали е дете,  естествени е да я дразни и да не го понася. Откога стана нормално да  не понасяш деца, ако не са твои,...

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 12:05 от Iris04

# 475
  • Далечният изток
Що да не е нормално за конкретен човек, принципно, да не обича чужди деца?!

# 476
  • Между гори и планини
Като не обича, не се захваща с мъж с дете. Явно не е очаквала да е отдаден баща.
Другото което ми прави впечатление, че човекът за 5години, 3 от които плаща наем, успява и жилище да купи, да го обзаведе... Колко хора могат това? Явно е кадърен. От нея се иска помощ в домакинството, което е нормално жена да прави и да купи храна. И сметките той е плащал. Паднала си е на пъпа, направила бизнес и ѝ пораснала работата.

# 477
Предполага се, че детето на мъжа ти не ти е съвсем чуждо. Нали обичаш баща му? Е, то е част от живота на баща си. Няма нужда да се прехласваш и да го обичаш зорлем, но е добре да го уважаваш, приемаш и да поемеш някаква минимална грижа, ако и когато се наложи.

# 478
  • Далечният изток
Като не ти идва отвътре...

# 479
Като не ти идва отвътре, ама си се наврял в ситуацията, седиш и страдаш. Подскачаш като разбереш, че детето пак ще идва! Кофти ти е, като виждаш как след първата чиния това хрантутниче иска втора, но не я изяжда...! Пред инфаркт си, защото бащата му е купил скъпи маратонки. И сега те са на големите му крака с женски размери, а можеха да са за теб Sad А то и дрехи май иска....! И така до безкрай, а то расте ли расте, и все повече яде и иска...! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт