За битовизмите и сметките

• 35 864
  • 1 174
  •   1
Отговори
# 450
Абе айде бе. Ти, като правиш забележки на твоето, лошо ли се държиш?

# 451
Кой знае за какво точно отношение става дума. Едва ли е за някоя забележка, освен ако не се търси повод за раздяла.

Пак повтарям - тя се е лепнала за него, не обратното.

# 452
  • София
Бояна, милото момиче не е света вода ненапита. Да се държиш лошо с дете, но да настояваш да си с баща му, е гадно.
За разводът не я упреквам, двамата във връзката са отговорни, не трети лица.
Е, аз се карах на милото момиче от началото на темата досега, защото намира нормално мъжът да плаща всичко 4 години, но като тя трябва да се включи не е нормално. Както и за детето. Та знам, че не е света вода ненапита. Иначе и аз смятам, че той си е виновен за развода, ако не беше тя ще е друга. Връзките с женен мъж са гледа за любовницата винаги, ама това е съвсем друга тема.
Иначе за отношението с детето – тя няма деца, няма идея и ако нещо в поведението и не е ок пак бащата е за бой. Ако тя не се държи добре с детето какво прави около него? Познавам разведен мъж, който взимаше децата си за уикенда и го прекарваха сами. Любовницата си отиваше у тях. Сега, колко е било коректно спрямо нея няма да коментирам, ама децата доста време изобщо не се запознаха с нея. Не следя повече случая, а и те са вече големи, може и вече да са се запознали, но беше решено да не ги натоварва освен с развод и с нови жени.

# 453
  • при него
Поздравявам авторката за искереността.
Ето, мъжът също е предложил промяна, във пазаруването в домакинстването, може би и той разбира, че трябват усилия и от негова страна. Също е казал, че щом авторката държи на дете, той няма да я лиши. Това също е опит за размисъл по въпроса. Аз мисля, че ако отношенията им се успокоят,  темата за общо дете отново ще си дойде на фокус.
Авторката, трябва да се успокоите и двамата и да спрете да се карате, това в случай че и двамата имате воля и желание да спасите връзката си. Това, което аз не бих позволила, са обидите. Ние също сме се карали, през годините, имало е и люти скандали, но никога не е имало обиди. Не бива, да се обиждате. А с детето, направи стъпки, да се сближите, мисля, че за всички, това е много важно. Аз имам дете на същата възраст, моето също понякога държи тон, пробва какво ще стане. Като не стане на неговото, сменя тона. Като беше първи клас, миналата година, беше кошмар, мнооого търпение, мноооого обяснения, понякога и наказания, поне при нас беше така, трудно.
Иначе, за финансовата зависимост, ако е период, ОК. Моя мъж, беше без работа за около година, докато бяхме още гаджета. Изцяло съм го издържала тогава. Има такива моменти в живота, важното е да са моменти.

# 454
Кой знае за какво точно отношение става дума. Едва ли е за някоя забележка, освен ако не се търси повод за раздяла.

Пак повтарям - тя се е лепнала за него, не обратното.
Хайде без измислици, това кой знае мястото му е на мегдана. Детето самò ходи при нея.
Отговорù ми на въпроса, ти като правиш забележка на твоето дете, лоша ли си? Или лошото важи само за чуждите?

Мъжът се е лепнал за нея. За човек, който може всеки момент да я изхвърли от личното си жилище, твърде много се обяснява какво не ù харесвал и искал тя да се променя, ама още му е в къщата. Изгодата просто крещи.

# 455
  • Сф
След споделеното от Малена , малко по- различен нюанс придобива историята. Не мога да я съдя нея , но като начало още се е вързала на редовните приказки на някои от  не особено читавите мъже. Лошо няма, но вече 5 години без развитие. Нищо не се е случило сериозно между тях. Оказва се ,че не знае точно и финансите му ? С какво  е толкова ценен за нея тоя мъж не мога да разбера. Брак не иска , дете не иска. Тропосал и първото си. А каква е тая нова мода три дни при единия ? Ми децата трябва да имат сигурност, какво е това местене от дом на дом. А и условията май бе са топ? Или говорим за много пари и това е ценното на мъжа? Който обаче явно е поумнял след изневярата и не го виждам да се набута отново, поне не и за авторката. От ясно, по - ясно. А утре като се появи някоя по- млада и разбираща ,нашата героиня ще остане само със скандалите. Обичал я на думи, ама не ще да влезе в дълбокото с нея..

# 456
  • София
А каква е тая нова мода три дни при единия ?
В много страни вече няма издръжки при развод, а споделена грижа – децата стоят по равно при двамата родители. Някои по седмица се редуват, други на дни, зависи какви са им графиците. Не съм практикувала това, но познавам такива деца и им е по-добре от уикенди с татко, например. Мисля, че и  по-справедливо от това всичко на главата на майката, а уикенд таткото блести на кино, парти и почивки.

# 457
А в началото на връзката знаело ли се е, че детето ще прекарва 50% от времето си с тях? Защото ако първоначално бащата е заявил, че детето живее с майката, а после се оказва, че не е баш така, това доста променя нещата.

# 458
  • Сф
Е, колко да е по- добре , бащите оставят на майките ( бабите) или приятелките..не съм сигурна ,че такова разкарване на малко дете е в реда на нещата. И тук май така. Виждала съм и тук в бг подобна история се сетих. Не само бащите се развяват и майките тоже Simple Smile по живота са определено и с кеф мятат децата на таткото. Не мен ми е неприемливо. Ще ходя аз на спа с новия примерно, докато детето ми е болно при татко си . За Джулката се сетих Simple Smile , но имам предвид друга подобна де.

# 459
Така. Отново глупости чета, но е нормално.
Не спим в една стая, това съм го поставила от ден първи като условие, защото не го смятам за нормално и то не е.
Спахме на почивката ни на морето това лято в апартамента на семейството ми, на който предстоеше да му се разделят двете стаи с врата, но имаше забавяне. Наложи се да спим в едно пространство. Но не това бе проблема, а по-скоро дългия период, в който нямахме близост, тя беше постоянно с нас, той през целия ден прекаран с нея вечер тя като заспи искаше да му е тихо. Тя е доста хиперактивно дете, това е и причината да се натоварвам като прекарваме повече време заедно. Вкъщи тя си има стая, но тъй като е по-далече от нашата / пък тя е свикнала да спи в една стая с майка си/, и бе трудно да свикне на отдалечеността в новото жилище, та спеше в хола с отворена врата към нашата спалня. Не ми беше ок, но нямах избор, защото тя се будеше през нощта и се притесняваше, а когато спеше в хола бе спокойна и не се будеше. Сега си спи вече в нейната.
В началото половинката ми имаше доста високи доходи , но когато започна пандемията, те намаляха драстично. В момента дори е на борсата, но взима доста добро обезщетение защото се е осигурявал на много висока заплата над 20 години.

И не, не се хванала за него “с голямата кука” докато имал семейство, колкото и да ви допада този сценарии. Аз бях против да се разделя с жена си, но той бил взел твърдо решение още преди да се появя аз.
Детето не е гледано никога от неговите родители /баба й и дядо й/ с изключение на 1 ден в седмицата, когато не ходеше на детска градина, а баща му ходеше на работа. Аз работя от вкъщи и когато е болна, логично аз я гледам или ако съм много заета - баща й си взимаше отпуска.
Просто в началото на съжителството ни, когато трябваше да е с нея, я водеше да спят при баба му и дядо му.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 10:33 от Malennna

# 460
Нарциса, никой не е толкова изкукал да предложи раздяла на партньора си, когото иначе обича, защото същият прави забележки на детето му.
Затова се съмнявам да са само забележки, които, ако са основателни, не са нещо лошо. Отговорих ли сега на въпроса или пак не го разбрах? Rolling Eyes

# 461
А в началото на връзката знаело ли се е, че детето ще прекарва 50% от времето си с тях? Защото ако първоначално бащата е заявил, че детето живее с майката, а после се оказва, че не е баш така, това доста променя нещата.

В началото на връзката не само детето, а и бащата е живял още с майката и е бил от ония мъже, дето жените им не ги разбират.  
Не знам какво ще правиш, авторке, гледай само да не се озовеш сама и ти  с тригодишно дете, което ходи половината седмица при  тати и някаква леличка, на която не може да угоди.

# 462
Имахте ли или нямахте връзка преди той да се раздели с жена си? Имало ли е, или не интимност, докато е бил той още женен?

Били сте си просто познати, нищо не е имало между вас, и ти си го убеждавала да остане с жена си и нещо се е случило между вас единствено и само след като е бил разделен и разведен?

Това те питат хората.

# 463
Имахте ли или нямахте връзка преди той да се раздели с жена си? Имало ли е, или не интимност, докато е бил той още женен?

Били сте си просто познати, нищо не е имало между вас, и ти си го убеждавала да остане с жена си и нещо се е случило между вас единствено и само след като е бил разделен и разведен?

Това те питат хората.

Това каква отношение има към историята ми и проблемите ми?  Написала съм го много ясно и съм обобщила. Не мога да повярвам обаче хората какви клюкари и критици са.
Малко от мненията бяха обективни и не на база фантазии, за което им благодаря.

# 464
Виждам още една загубена година от живота на трима човека. Дано е по кратка.

Общи условия

Активация на акаунт