За битовизмите и сметките

• 35 859
  • 1 174
  •   1
Отговори
# 645
Като чета някои коментари си мисля, че трябва да има форум БеГе-Мащеха.
Разберете, че както разведена жена с дете означава "разведена майка с дете", така и разведен мъж може да е "разведен баща с дете", а не ерген.

# 646
  • Между гори и планини
В една връзка започне ли да се претегля кой колко дал, какво платил, минал ли се е, пишия бЕгала... Когато има любов с удоволствие се раздаваш за другия.

# 647
Предполагам, че ако мъжът издържаше всички изцяло и Маленна не работеше, нямаше да я обвиняваме в сметкаджийство.

# 648
Чудя се защо ти е трябвало да се хващаш с мъж, който е доста по-възрастен от теб, разведен и с дете?
Наличието на дете от предишна връзка/брак много усложнява ситуацията. Явно не ти е било известно???

# 649
  • волно калдъръмче
Като чета някои коментари си мисля, че трябва да има форум БеГе-Мащеха.
Разберете, че както разведена жена с дете означава "разведена майка с дете", така и разведен мъж може да е "разведен баща с дете", а не ерген.

Разведената майка си готви и се грижи за детето си, а покрай него и за новото попълнение в семейството. Тук не виждам някой да се грижи за Маленна и детето си. Тя трябва да му е като майка, но докато този се държи с нея като с обслужващ персонал, който да му носи и доход, докато си оправя схемите, няма как да стане.

# 650
Че защо да не я търпи? Няма много кандидатки да го хранят него и дъщеря му. Айде да я изгони де... Ама после ще има строги ограничение на храната и капризите.

Абе друго е да има, кой да осигурява удобствата. Чисто, сготвено, напазарувано..Кой знае колко внимание получава от баща си,.., че и от майка си детето.
Обикновено драмата при развод заради любовница е друга.

# 651
За мен си е жестока набутвация да разведеш някой, за да му переш чорапите и да му гледаш детето. И то между 20 и 30 когато единствената ти мисъл е на кой купон си тая вечер.

# 652
Извинете,  но детето през повече от половината време не е при тях. Тогава явно настъпва големия купон и свобода.

# 653
И двамата със собствен бизнес, в София,, не плащат наем, живеят в нов, тристаен, напълно обзаведен апартамента, и двамата със средни, както ги определя Милена, доходи, и с други имоти, включително и на морето.
И не могат да се разберат кой ще плаща вафлите и мандата на едно дете, за половин месец. Не е това проблема..

# 654
Аз разбрах друго. Тя е със собствен бизнес, той в момента е безработен. Апартаментът го е купил от наследство, до тогава са живели под наем, щото явно преди това е живял в жилището на бившата. Имоти има тя, и на морето. Той няма. Сега тя ще трябва да го компенсира финансово цял живот за двете години наем и сметки дето сам е плащал за двамата. Плюс и другите екстри да е майка, чистачка и всичко.
Подозирам, че и преди това е бил толкова  "щедър" с бившата, та затова се е втурнал да и се доказва колко е можещ и състоятелен, и как добре гледа детето.

# 655
Нейните родители имат имоти. И пак я е яд, че са отсядали там с детето.

# 656
  • София
Каква майка е? Стига глупости.
Компенсира го финансово като плаща САМО храната, всичко друго отново идва от мъжа.
Няма лошо да не искаш да дадеш и стотинка за съществуването си и изхранването си...търсиш си друг тип мъж. Просто е!
Ако толкова я дразни детето, нали има имоти - да ходи в някой от тях докато то е там. Така или иначе тук семейство няма, не знам защо се мъчат. Да се виждат само по приятната част и да се оглежда за по-финансово стабилен и щедър мъж.

А да...и без деца.

# 657
  • София
Чудя се защо ти е трябвало да се хващаш с мъж, който е доста по-възрастен от теб, разведен и с дете?
Наличието на дете от предишна връзка/брак много усложнява ситуацията. Явно не ти е било известно???

Защото, когато се е хванала с него, той още не е бил разведен и детето си го е гледал с бившата си у тях.
Явно се е виждала в ролята на освободителката на мъжа,но не е осъзнавала, че свободата носи и отговорности под формата на дете, дом, разходи и др.

# 658
Ми то в началото си е било песен - двамата на квартира ,детето е било мъничко и майката си го е гледала. Човека се сдобива с апартамент, прави ремонт и купува всичко каквото авторката е решила,тя сама си каза че всичко е избирала тя. Милата решава  че цял живот ще е пей сърце и ще го върти на пръста си,  докато не й натрисат дете 3 пъти седмично

# 659
  • Между гори и планини
Добре де, до всички семейни.
Ако мъжът ви пострада и временно не може да работи, или загуби работата си, ще го оставите ли? Или ще запретнете ръкави, ще работите и ще го издържате без ясната представа до кога ( защото в първия случай е пострадал и не се знае кога ще се оправи, във втория е загубил работа и не се знае кога ще си намери). До кога обичате един човек, докато дава и има ли само? Защото животът ми е показал, че колелото се върти, днес може да имаш, утре да нямаш.
Преди 11 г мъжът ми пострада, от тогава е с голям процент инвалидност. До тогава той издържаше цялото семейство, аз не работех. Когато пострада, веднага си намерих работа. Заплатата ми влизаше в портфейла точно за няколко часа, колкото докато платя сметки и храна. И на други места съм казала, аз с пари спестени от преди да го познавам, платих операциите му, ставите му, рехабилитацията му, за да може криво ляво да проходи. Тогава той се обърна и ми каза - благодаря, че не ме остави. Аз бях много изненадана, защото дори не ми беше хрумнало като възможност, нали го обичам? След 2 години си стъпи на краката, оправихме се и пак той ни издържа. Но знам, че ако аз падна, той се ще ме вдигне, ако той падне, аз него.
В тази тема това го няма. Има тя, той и детето му. Което ужасно ѝ вади очите. По добре да се разделят, свикнали са, но обич няма, уважение няма, нищо няма. Има само кантар по между им който тегли кой колко е дал.

Общи условия

Активация на акаунт