За битовизмите и сметките

• 35 855
  • 1 174
  •   1
Отговори
# 660
Много пъти в темата го казаха - от момента, в който почнеш да броиш пари и кой какво дал и взел, няма надежда. Мъжът в началото си е харесвал Малена, но може би е видял, че тя не се разбира с детето му и е нормално да си мисли, че няма да се получат нещата. Много от коментиращите изразиха мнение, че биха прекъснали връзка ако партньора им се държи лошо с децата им.

# 661
  • София
Доня, ти говориш за семейство,а темата е за гадженца с различни очаквания.
Тя е очаквала той да забрави за бившето семейство и да я обгрижва, да се оженят, да имат общо дете и т.н. и да не купува маратонки за огромните крака на детето си, които би могло да купи на нея и да ги носи тя. Той е искал младо гадже, което да обгрижва него и детето му и без особени претенции, предвид възрастта и наивотета на 25-те си години + удобство с безплатни ваканции дна морето.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 21:56 от Fever Ray

# 662
  • Между гори и планини
5 години да живеят заедно го броя за семейство. Ако са искали да са само гаджета, всеки щеше да си живее сам, да си плаща сметките и да се срещат само за кеф.
За нея разбрахме какво иска, за него не, и няма как. Може човекът да е искал семейство, сама казва, че е бил сериозен от самото начало.

# 663
  • волно калдъръмче
5 години да живеят заедно го броя за семейство. Ако са искали да са само гаджета, всеки щеше да си живее сам, да си плаща сметките и да се срещат само за кеф.
За нея разбрахме какво иска, за него не, и няма как. Може човекът да е искал семейство, сама казва, че е бил сериозен от самото начало.
И кое му е сериозното?  Началото - розово, после си я насмита, ако е неудобна. Осигурил си собствен дом с нейна помощ, без да е пострадал сериозно, че да не може да работи. През цялото време домакинството и битовизмите са за нея, барабар с грижите около детето, за да може той да се докаже като баща.

Този двоен стандарт не го разбирам - той й е неудобен, но тя прави компромиси в името на разбирателството цели 5 години. Тя решава да си каже какво й е - няма право, щото е жена. Натирена в ъгъла да мълчи и да изпълнява - айде, моля. Не става въпрос въобще за безпомощен мъж тука.

# 664
  • Между гори и планини
Тя сама казва, че когато детето е с тях , той е отдаден на 100% и дори ревнува от това. Значи той си гледа детето. Как с нейна помощ е осигурил жилище, като то е платено и обзаведено от него.
Сега човекът има финансови проблеми и за почивка отишли в имот на родителите ѝ, представям си как му натяква. Но преди ако е плащал почивките ѝ е било хубаво.
Реално, тя има ужасен проблем с това да изхранва детето му, което за мен е ужасно грозно. И той е казал - ок, плащай си за теб и кучето, аз ще се храня сам с детето. И това не ѝ харесва. Кое ще ѝ хареса? Да си остави детето, за да е тя центъра на вниманието му. Това е целият проблем.

# 665
  • Столичанин ама не в повече :D
Добре де, до всички семейни.
Ако мъжът ви пострада и временно не може да работи, или загуби работата си, ще го оставите ли? Или ще запретнете ръкави, ще работите и ще го издържате без ясната представа до кога ( защото в първия случай е пострадал и не се знае кога ще се оправи, във втория е загубил работа и не се знае кога ще си намери). До кога обичате един човек, докато дава и има ли само? Защото животът ми е показал, че колелото се върти, днес може да имаш, утре да нямаш.
Преди 11 г мъжът ми пострада, от тогава е с голям процент инвалидност. До тогава той издържаше цялото семейство, аз не работех. Когато пострада, веднага си намерих работа. Заплатата ми влизаше в портфейла точно за няколко часа, колкото докато платя сметки и храна. И на други места съм казала, аз с пари спестени от преди да го познавам, платих операциите му, ставите му, рехабилитацията му, за да може криво ляво да проходи. Тогава той се обърна и ми каза - благодаря, че не ме остави. Аз бях много изненадана, защото дори не ми беше хрумнало като възможност, нали го обичам? След 2 години си стъпи на краката, оправихме се и пак той ни издържа. Но знам, че ако аз падна, той се ще ме вдигне, ако той падне, аз него.
В тази тема това го няма. Има тя, той и детето му. Което ужасно ѝ вади очите. По добре да се разделят, свикнали са, но обич няма, уважение няма, нищо няма. Има само кантар по между им който тегли кой колко е дал.
Да, но това, което ти си направила буквално биха го направили под 20% от жените изобщо включително и в тоя форум. Simple Smile
И кое му е сериозното?  Началото - розово, после си я насмита, ако е неудобна. Осигурил си собствен дом с нейна помощ, без да е пострадал сериозно, че да не може да работи. През цялото време домакинството и битовизмите са за нея, барабар с грижите около детето, за да може той да се докаже като баща.

Този двоен стандарт не го разбирам - той й е неудобен, но тя прави компромиси в името на разбирателството цели 5 години. Тя решава да си каже какво й е - няма право, щото е жена. Натирена в ъгъла да мълчи и да изпълнява - айде, моля. Не става въпрос въобще за безпомощен мъж тука.
Розово е, защото е плащал всичко, освен храната, което не се е променило, но разликата е че той вече не плаща наем, а цената на храната се е вдигнала и затова тя вече не е съгласна, но въобще не е свързано с право и жена, като е искала да е поравно всичко каквото е желанието и сега, еми да го е предложила в началото бре. Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 18:43 от jerami

# 666
  • Между гори и планини
Ако е така, много жалко. На всеки може да му се случи да падне.

# 667
  • при него
Аз съм писала, издържах го моя, докато бяхме гаджета, около една година беше безработен. Трудно ни беше много, но не сме се карали за пари.

# 668
  • София
Не му е силна страна статистиката на Джеръмито.

# 669
  • волно калдъръмче
Тя проблем с детето няма, има проблем с бащата, който не си го гледа определено. Детето е при двамата, тя го обгрижва физически и емоционално, готви му, развлича го, грижи се да е чисто. Той според теб какво толкова бащинско прави? Най-много да му купи някоя глезотия, да си поговори и да го изведе на разходка или на урок, да поиграе, на детски рд, почивка чат-пат, на която пак са трима и гаджето е в схемите като майка.

Не се забивайте толкова в храната. Тук я осигурява тя, докато той си пести и се обзавежда за сметка на това сериозно перо в бюджета. Какъв мъж е, ако не може едни сметки да оправи и една прехрана да осигури, ами чака на жената и да му прислужва, и да го храни, не само него, а и детето му?

като е искала да е поравно всичко каквото е желанието и сега, еми да го е предложила в началото бре. Simple Smile
То на вас всичко трябва да ви се каже, предложи и обясни, щото вие акъл нямате.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 18:06 от Вяра

# 670
  • Столичанин ама не в повече :D
Еми мъжете не четем женските мисли, за да знаем какво искат, това се случва само във филм с мел гибсън Smile (и един азиатски дето е по-тъп) Simple Smile . И разбира се последното ти изречение преди цитата и последните мнения в темата за со отговарят на госпожата относно статистиките. Sunglasses

# 671
Значи, като се иска по равно, това предполага и да се дава по равно. Единият купил и обзавел апартамент, другият виличка в Гърция да речем. Иначе кое му е равното.

# 672
Ако мъжът е купил жилището с някакво наследство, е нормално да е само негов апартамента. Те дори не са женени, нищо не пречи на Малена да си изплаща нейно, то ще си е само за нея.

# 673
  • волно калдъръмче
И разбира се последното ти изречение преди цитата и последните мнения в темата за со отговарят на госпожата относно статистиките. Sunglasses
Нещо не ти се занимава със семейство. Разбирам те. Всеки иска жена му да е хубава като гаджетата на чичо Чарли ама и да чисти като Бърта. Нама такъв филм Bowtie

# 674
Вяра,погледни моля те поста й където обяснява че ненавижда детето му и пак обяснявай как няма проблем с него Grinning

Общи условия

Активация на акаунт