Работа, CV-та, HR-и, съвети - 81

• 30 214
  • 902
  •   1
Отговори
# 720
Бях писала, че чакам обаждане от мандра за същата като моята работа. Та получих заветното обаждане от HR фирма, във вторник съм на интервю. Питаха ме защо искам да напусна казах директно, че търся по-високо заплащане, питаха ме колко, казах 10-20% над това, което взимам в момента, което след разни бонуси е 1500 лв, посочила съм го в СВ-то и HR-ката е наясно с това и го е предала във фирмата. Това, което знам за сега е, че заплащането е по договаряне, мисля да преговарям за 1700 лв, имало 200 лв ваучери за храна и безплатен транспорт. Минус е, че мандрата се намира в Карлово, което значи час път на отиване и връщане. Според вас, мога ли да преговарям и за повече? Пътуването съм го прежалила, ясно ми е, че много хора ежедневно го правят. Чудя се как да превъзмогна и притеснението си, знам я тази работа, знам тънкостите, но като се познавам знам, че и е възможно да блокирам на интервюто, а сега въпроса ще е да успея да се "продам".

# 721
Защо се сещате да искате повече, като вече сте си казали цената… може би някой по-отракан в преговарянето ще даде акъл. Но аналогичното е да отидеш на интервю за обявена заплата, и в движение да я орежат. Тази сметка се прави, преди да се каже цифра, и после се защитава да не паднат под нея, ако има такива опити. Освен ако в разговорите не изникне нещо генерално ново и неочаквано като изискване. Аз даже вече не казвам цифри. Както те не обявяват заплата. Казвам, че ми е време за израстване.

# 722
Чудя се как да превъзмогна и притеснението си, знам я тази работа, знам тънкостите, но като се познавам знам, че и е възможно да блокирам на интервюто, а сега въпроса ще е да успея да се "продам".

Тренирай. Помоли някой познат с опит "да те интервюира", при това недобронамерено Wink

# 723
След като вече си споделила очакване, не мисля че е коректно да го завишаваш. Можеш, евентуално да попиташ как е уреден въпроса с транспорта и по тази линия да се поинтересуваш дали имат някакъв начин да те компенсират за пътуването. Но реално, те може да са преценили, че могат да покрият сегашните ти изисквания, но не и повече.

# 724
    разбира се, че ще успееш Черна станция, все пак не е края на света, нали, а и много по-трудното идва след това, когато ще трябва да работиш тази работа.../list]

# 725
Аз не разбрах едно нещо. Заплащането, което получаваш сега е било записано в СВ-то. Тоест си си казала "сега взимам 1500".

За мен не е много правилна тактика, но аз съм в различен сектор и възприятията ми са пречупени през него.

Като цяло аз съм от хората, които не си казва заплатата на никого освен на ММ.

В един момент ако си казала, че си ок за 1700 ми се струва странно да искаш повече. По-скоро както и преди мен ти казаха, поискай някаква компенсация за транспорт. Може ваучери/карта за гориво (предполагам ходиш с кола) или осребряване на билети за транспорт, или просто сума, която да е над заплатата за транспорт.

# 726
  • Бургас
Или е мжело да кажеш, че сегашната ти заплата е малко повече, например че сега взимаш 1700лв. Но сега моментът наистина е отминал. Пък и за цял час пътуване в една посока 200лв. не са кой знае какво увеличение според мен.
Аз останах с впечатлението, че си технолог или организатор на производство. Ако е така винаги съм си мислила, че взимат повече.

# 727
Аз да не слагам тигана, ама...чакам оферта до края на деня.
Всеки път като сменям работа, докато не подпиша, имам пристъп на супер мнителност да не би да е майтап цялото нещо. И сега съм така. Все мисля, че няма нищо да получа.

# 728
  • тук-там
......Минус е, че мандрата се намира в Карлово, което значи час път на отиване и връщане. ...........

А сега колко пътуваш! Ако сега си работш в града - реално отиваш за по-ниска заплата. Два часа на ден повече работно време....

# 729
Аз да не слагам тигана, ама...чакам оферта до края на деня.
Всеки път като сменям работа, докато не подпиша, имам пристъп на супер мнителност да не би да е майтап цялото нещо. И сега съм така. Все мисля, че няма нищо да получа.

Ох, аз даже не споделям, докато не подпиша всички документи. Чак тогава вече мога да кажа на близките. Не, че съм суеверна или нещо, просто няма ли подпис, за мен не се е случило. Grinning

Успех, Нарциса!

# 730
Организатор производство съм да, повече пари се взимат, ако работиш на смяни, иначе е такова заплащането 1200-1800 лв. Явно не съм се изразила правилно, още не съм си казала цената, казах, че бих отишла за около 20% повече над това, което взимам. Транспорта е безплатен, него не го мисля. Иначе сега ми е на 10 минути работното място, но не го харесвам изобщо, както съм споменавала, даже го мразя, та съм навита да пътувам и за 200 лв повече. Тук тия 1500 не са ми гарантирани, има моменти, когато нямам нищо отгоре и основната ми заплата е 1300 лв, тук ваучери няма, не покриват и транспорт, който ми излиза 40 лв месечно с градския, но все пак.

# 731
Аз приех, надявам се да е правилният избор пък, каквото - такова. Никога не съм имала притеснение да сменям работа, когато виждам, че настоящата такава не ми се отразява добре.

Относно притеснението от интервю - аз просто не гледам на интервюто, като такова. Просто отивам да разкажа за себе си, какво съм правила и как, да покажа компетенции и да проверя отсреща какво искат и защо го искат. Двустранен процес, аз също оценявам, не само те мен.

Между другото в настоящата ми работа и за пръв път в почти 20 годишния ми трудов стаж, седмица преди да започна ми промениха длъжността по НКПД с по-ниска. Официалната “роля” си ми остана същата, само по “документи” се водех на по-ниска позиция. Беше много голяма червена лампа, но на този етап нямаше кой знае какво да се направи. Аз дори бях официално вече с изтекло предизвестие. Та така. Сменила съм бая фирми и никога не съм имала такъв проблем. И действително много организационни неща куцат в тази не малка и интернационална “компания”.

# 732
Vermilion, аз на твое място бих сменила, така описани обстоятелствата. А и щом не си харесваш работата, реално няма особен смисъл да търпиш.

# 733
Честито Iseis!

# 734
  • Mars Hotel
Честито, Iseis. Успех и на теб, Нарциса, дано условията да те устройват.

Общи условия

Активация на акаунт