Работа, CV-та, HR-и, съвети - 81

• 30 211
  • 902
  •   1
Отговори
# 735
Организатор производство съм да, повече пари се взимат, ако работиш на смяни, иначе е такова заплащането 1200-1800 лв. Явно не съм се изразила правилно, още не съм си казала цената, казах, че бих отишла за около 20% повече над това, което взимам. Транспорта е безплатен, него не го мисля. Иначе сега ми е на 10 минути работното място, но не го харесвам изобщо, както съм споменавала, даже го мразя, та съм навита да пътувам и за 200 лв повече. Тук тия 1500 не са ми гарантирани, има моменти, когато нямам нищо отгоре и основната ми заплата е 1300 лв, тук ваучери няма, не покриват и транспорт, който ми излиза 40 лв месечно с градския, но все пак.
И аз пътувам по час в посока, но за доста повече от 200 лв отгоре. Инче не бих си го причинила.
На твое място бих искала 2000+. Така ще ти предложат 1800 поне.
Технолог ли си ?

# 736
Не, завършила съм международни икономически отношения, но по стечение на обстоятелствата първо работих като технолог на месни продукти(2 години) , а сега съм началник цех в мандра от 3 години.

# 737
Преди да почнеш да искаш си подреди приоритетите и желанията, респективно в силна или слаба позиция си. Тоест държиш ли да се преместиш или не ти пука. Това можеш да направиш само ти, защото само ти знаеш колко ти е неприятна сегашната работа, колко перспективна новата, колко тежи пътуването, колко са ЗА ТЕБ 200 лева и т.н.  И като си напишеш домашното то само ще си излезе за колко пари отгоре си струва местенето. И после си ги искаш и ако не стане - майната му.

# 738
Не, завършила съм международни икономически отношения, но по стечение на обстоятелствата първо работих като технолог на месни продукти(2 години) , а сега съм началник цех в мандра от 3 години.
И аз МИО, и аз с храни (но продажби) обаче покрай клиентите вече съм технолог без кетап - на що проби и обучения съм била, продукти, новости, технологии.. Обаче искам да си сменя сферата. Както каза неотдавна една позната - няма пари в храните.
И мисля, че тук си достигнах максимума.
Аз още си чакам feedback-a от интервюто, но казаха до средата на ноември, така че ще си чакам Simple Smile

# 739
стискайте ми палци и на мен, в понеделник съм на интервю...

# 740
Аз да се похваля. Най- накрая намерих, това което търсех. Имам предвид самата работа, заплащане, работно време ( то ми е с най- голям приоритет). Чакам да си подпиша договора, ходих една седмица на обучение. Единственият минус , който за момента виждам е работната атмосфера. Постоянно чувам намеци към колежката в мое присъствие, как трябвало вече да не идва да ме обучава , а да се оправям сама. А работата е специфична, аз нямаше да се навия, ако нямаше кой да ми покаже как точно се върши тя. Постоянно погледи, подмятания ( не към мен), говорят си зад гърба, все не им се работело . Мрънкат, карат се. Гладят се да ми прехвърлят още работа, като понавлезна. Уж са учени хора, пък говорят куп глупости. Ей това ме притеснява. Не знам как бих издържал в такава токсична среда. От вторник буквално оставам сама и мн се притеснявам как ще справя и с работата и с колегите. Това обучение беше мн повърхностно. И на колежката, която ме обучава не й се работи, само пуфти и охка.

# 741
Честито, Кенди! Пожелавам ти късмет на новото място!

Имаш ли възможност да не си всеки ден там, а да си вкъщи? Това малко или много помага да се дистанцираш от такава среда.

# 742
Много е лошо, че още от сега виждаш тези знаци за токсична среда. Но ако си казала вече, че напускаш на старото място, не е много ок да се отказваш.

# 743
Честито!

Аз преди години бях на подобна работа - значи, назначена съм 'да помагам', с мен сме трима, а то няма работа и за един. Главната в екипа беше феноменално неука и некомпетентна и трябваше някой да ù върши работата, затова бяха наели втори човек, но така и не разбрах откъде е изникнала нуждата от трети (в мое лице). Големи намеци имаше как сега сме щели да си помагаме. Шефът беше голяма душа и мястото беше единственото частно, на което съм работила с реални осигуровки и още съжалявам понякога, но просто след месец и половина им казах чао. Но аз не мога да си пусна пердето и да подминавам. Винаги съм завиждала на хора, които могат.

# 744
Кенди, честито! Фокусирай се върху приоритетите на тази работа, които са важни за теб в момента, а останалото приеми като част от спецификите. На едно място колегите ще са интриганти, на друго мениджърът няма да е окей, винаги има нещо, което не ни е по вкуса.

Едно обучение от седмица не е достатъчно и лично аз бих продължила да задавам въпроси, ако нещо не ми е ясно. В крайна сметка няма да е така вечно, а просто докато ти мине малко оперативна работа през ръцете за месец-месец и половина. Когато търся съдействие, съм доста любезна - Мога ли да се обърна към теб за помощ, ти си експерт с опит и ще можеш да ме насочиш и т.н. Хората лесно се ласкаят като им галиш егото. Може и да е лицемерно, но работи в голям процент от случаите.

# 745
Благодаря! Дори още не мога да повярвам, че намерих това, което исках. От доста време се оглеждах за нещо подобно, ходих на няколко интервюта, но нищо специално. Дори ме извикаха на трето интервю за едно място за да ми кажат , че могат да предложат а заплащане с 100 лв по- ниско от казаното от мен на интервюто.
Ако някой ми беше казал, че ще изникне това предложение в момента, нямаше да повярвам, вече бях започнала да се отчайвам.
1. Локацията ми е удобна - с метро
2. Супер работно време- без обедна почивка, ни все пак мога да хапвам или да излизам за по 15 Мин., ако няма работа
3. Заплащането ме устройва
4. Ще добия ценен опит и мога да мисля за израстване
5. Самата работа много ми допада

Просто в една стая сме няколко човека. Други постоянно влизат и говорят, все някой нещо не е разбрал. Изобщо ме се чувствам подготвена, но те искат направо да започвам и да се уча в движение. Хич не понасям клюки, някой да ми повишава тон, интриги, погледи. Ама ще се опитам да не обръщам внимание. Дано успея, просто ще търся начин. Както се казва пълно щастие няма Simple Smile

# 746
Никога не са ме обучавали.. в предната работа колежката ми прехвърли буквално за 4 часа всичко и изчезна 😁
В настоящата - аз съм човекът-отдел, имах само една празна папка като за начало и абсолютно никаква информация.

# 747
Това с интригите и липсата на колектив е много гадно, това е и най-главната причина да искам да се махна от сегашната ми работа. Аз просто не мога да работя така, не мога да не обръщам внимание, но това съм аз. Пожелавам ви успех и търпение най-вече.

# 748
Ако отивам от една позиция на същата в др фирма- да, могат само да прехвърлят. При мен е сходно на това, което съм работила , но има специфика и новия човек трябва да се обучи. Работата в отговорна и ако се обърка нещо, не е Ок. Но така или иначе колежката не иска повече да идва.
Сега е време да си изпитам нервите и търпението Simple Smile

# 749
Попринцип като те обучават, дори да е повече време, никога не знаеш какви подводни камъни има. Аз лично на какво ли не съм се нагледала. Някои хора просто не умеят да прехвърлят работа, особено ако човекът няма опит и се налага да го обучават, не само да му показват. А в повечето случаи на напускащите не им пука особено.

Общи условия

Активация на акаунт