Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 703
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Но същата класна стая преди ( предни години) е била с пътека. Сега са направили средните пътеки по-широки, а са махнали крайните.

# 436
laurentin, аз мисля, че разговор с класен ще реши въпроса. Все пак няма да разширяват класната стая. Simple Smile

# 437
Няма да разширят класната стая, да. Но тази стая е същата от много години. Пак пиша. Детето учи в тази стая от 4 клас. Имаше  пътека, разместиха чиновете на 25.09 тази година. Аз самата съм учила в съседната стая на същото училище преди n години, не бяха допрени чиновете до стената. Дори да оставим раницата, за да излезе детето и да отиде на тойлетна трябва да се моли на съседа. Ако стани пожар, няма изход, затворени са децата.

# 438
Няма да разширят класната стая, да. Но тази стая е същата от много години. Пак пиша. Детето учи в тази стая от 4 клас. Имаше  пътека, разместиха чиновете на 25.09 тази година. Аз самата съм учила в съседната стая на същото училище преди n години, не бяха допрени чиновете до стената. Дори да оставим раницата, за да излезе детето и да отиде на тойлетна трябва да се моли на съседа. Ако стани пожар, няма изход, затворени са децата.
Аз намерих тая наредба от 2020 г. Към нея има и скици на евентуално разположение вътре в класна стая. Но баш норми за ергономичност за работа на ученика не бих ги нарекла.
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2020/11/0_011.pdf

# 439
И аз това намерих. И скиците чного хубави, децата са свободни, но сякаш това е за новите стем кабинети, където масите са за по едно дете и се групират при нужда, и пак децата са с осигурен изход. Нашето училище е старо, маса за две деца. Някой решил да направи разместване и отчете дейност, и не искат да върнат старото положение.

# 440
laurentin, затова ти предложих да разговаряш с класния ръководител и да изложиш доводите си. Почти съм сигурна, че ще върнат предишното подреждане.

# 441
Говорих вече. Никой друг не се оплакал. Ще чакам. Лошото е, че няма свободно място на друг чин.

# 442
Ами ... чисто безумие е това едно дете да няма независим изход от чина. Така че не се примирявайте! Ако не разбират от аргументи, обърнете се към министерството на здравеопазванетото. Simple Smile

# 443
  • пустинята Гоби
Някой знае ли дали новите електронни извинителни бележки могат да се издават със задна дата?

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 10:23 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 444
До прозореца чиновете не са ли опрени до стената?
Явно няма място и затова опират и тези откъм вратата. Говорете с класния да се смени детето с някой друг при желание от двете страни.

# 445
Някой знае ли дали новите електронни извинителни бележки могат да се издават със задна дата?
От МОН пуснаха разяснение.

# 446
https://help.shkolo.com/hc/bg-bg/articles/13570737347485-%D0%9A% … 0%BB%D0%B0%D1%81-

# 447
  • пустинята Гоби
Благодаря, дами, не знаех. Ето тук намерих отговор на въпроса си - https://web.mon.bg/bg/news/5550 .

# 448
Говорих вече. Никой друг не се оплакал. Ще чакам. Лошото е, че няма свободно място на друг чин.
Отговор на изложените аргументи, че никой друг не се оплаква е покъртителен.
Значи щом всички са във възторг от новата подредба, спокойно може да си размени детето мястото с някого.

# 449
  • Пловдив
Благодаря, дами, не знаех. Ето тук намерих отговор на въпроса си - https://web.mon.bg/bg/news/5550 .
Извинявайте, но аз не можах да разбера. От примера, който е даден, можем да извиняваме отсъствия назад, ама колко назад? Ако детето отсъства на 13, 14, 15 ... и става събота (по посочения пример)...аз водя детето на 18сти, дават ми бележка от 18сти, но казвам на класната да извини отсъствията от 13сти ли???

Общи условия

Активация на акаунт