Ех, Канада- бъдещи и настоящи Мами/ част 10/

• 16 569
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
ЧЕстита Нова Година на всички Hug

Бъдете здрави, усмихвайте се повече, живейте щастливо и се обичайте  bouquet

# 181
Шеметке,

Капките Овол съм ги давала изключително рядко. Всъщност моят доктор ми каза да изчакам с тях и затова се насочих към Грипи уотър. Грипи уотър е нещо като сироп от копър, анасон и други добавки и се продава в Шопърс Дръг Март /тяхното сиропче има повече съставки от другите Грипи уотър, които съм виждала в аптеките и затова го избрах него./
Сетих се и за още един метод - на коремчето се слагат топли кърпи.
Дано да съм била полезна.

# 182
ШеметМисля че е още рано за коликите, но може би бьркам. Поне с Криси започнаха няколко седмици след като се роди. Водата която кроко ти препорьчва и ние давахме и може би малко помогна( гледай етикета за да избегнеш тази с аклохол., но като цяло трябва да изчакаш периода да мине Ето инфо от Интернет
"Though all newborns cry and show some fussiness, when a child who is otherwise healthy cries for more than 3 hours per day, it is a condition known as colic, which is perfectly normal and eventually goes away on its own.

It's estimated that up to 25% of all infants have colic. It usually starts between the 3rd and 6th week after birth, and goes away on its own by the time the baby is 3 months old. If the baby is still crying excessively after that time, some sort of health problem may be to blame"

Най- добре помага да гушкаш малкия

# 183
  • Vaudreuil Canada
Ами ние имаме всички симптоми на колики - ревеме си и си пищиме истерично с часове свиваме си крачетата и се опъваме като струна през няколко секунди - само като ядеме спираме. И сме си като залепени - цял ден се гушкаме, но и това не помага особено. Иначе сме в края на втората седмица та знам ли дали ни е рано. Взехме Грипи уотър само че от друго място - не е с толкова много съставки, но ще вземем и от Шопърс Дръг Март да пробваме коя как ще действа - дано да има успех. Днес е малко по-спокойно бебочето пък да видим - дано не дръпна дявола за опашката.

# 184
Шеметке, при нас най-много помагаше пеленка, загрята с ютия на коремчето, но както вече са ти казали, това е период, който просто трябва да премине...успех в борбата с коликите  Peace

# 185
4естита нова година на вси4ки!бъ дете здрави и щастливи!

4естита рожба мила шеметке!!да те радва дълги години и много да слушка!за коликите-моята до 3мес не спря да пищи от тях,но опитвах вси4ко-и 4ай от лайка и джоджен,и капки от шопъра,и топли пелени и какво ли още не..то си е до дете..израстват се..не се тревожи-гушкай си го мъника и дано по-бързо да отминат!

къде празнувахте моми4ета?!мал4уганите слушаха ли?при нас беше доста весело  Laughing с изклю4ение на гадния вирус,който малката хвана-първо беше с пинки айс,после запо4на една гадна кашлица,после ушна инфекция,сменихме 2 антибиотика и въпреки това продалжава да вдига и сваля температура безразборно... Cry днес ми се обадиха от детската градина да си я взема 4е е била с 39!!!
та така запо4на новата година за нас..
желая ви здраве-то си остава незаменимото богатство!!

# 186
  • Canada
Силви, много, много неприятно. Щом поддържате температура обаче, явно лечението е погрешно. Не знам какво да ти кажа... Ужасно е да гледаш детето си болно и да не можеш да му помогнеш. Бързо оздравяване на малката и повечко спокойствие на мама!
Шметната, на нас не ни помагаха никакви капки или чайове, а дори ми бяха пратили "Саб симплекс" от БГ. Успокояващо обаче дества, ако легнеш на висока възглавница и сложиш малкия да легне по коремче върху теб (това упражнение може да го прави и таткото, докато си почива след работа). Много е сладък малкия, да го нацелуваш от мен Hug
А сега да кажа, че днес си направихме с няколко мами детско парти и изкарахме чудесно. Нагушках много бебета, получих целувка от Мая на Кроко, а Мони на Каролина направо ме разтопи с усмивките си. Чудесен ден Grinning

# 187
Честита Нова година на всички!! Дано е много хубава, здрава, усмихната и слънчева Simple Smile

Поздрави от нас!

Много хубави новини са се струпали тук, сигурно ще пропусна някой, но не искам да ровя назад по темата. Честит Мартин, шеметче, дано се успокои скоро, сигурно не са колики толкова рано, но gripе (така ли се пишеше newsm78) water-а наистина много помагаше.
Честито за работата, Poupon, нали знаеш колко голяма и важна стъпка е това! После няма да имаш проблеми с опита, който ще натрупаш - безценно е!

Честито и за всички други хубави неща, които се случват из форума!

Последна редакция: пт, 05 яну 2007, 09:02 от Millena

# 188
Здравейте мами,

Много хубаво и топло време - все едно не е зима и не сме в Канада, а в Стара Загора.  LaughingТези дни Софийка сама се събужда към 6 сутринта, а в 8 тръгваме за градината - после отивам към работата. След това я взимам към 4 и 30 от градина, но горката е уморена. Днес заспа в 6 и нищо вечерта и още спинка. Дано бързо свикне с новия режим на по-ранно ставане и най-вече да не се буди прекалено рано. В работата почнахме с обучителния курс и си е доста четене и нови понятия.

Шеметко, малкия може и да го носите в поза, легнал по корем върху ръката ви в частта от китката до лакътя, това се води антиколикна поза. С капки от Бг Сабсимплекс също много помага и имат ефект. Аз имам едни не разпечатени тука, които останаха от Софи, кажи дали да ти ги пратя - пиши на лични. Ти си поне на хвърлей камък от мене.  Hug

Силви
, как е малката, има ли подобрение, вкъщи ли сте още. Дано да се оправи бързо Hug

Снежи и другите мами от Тороно, дайте снимки от срещичката и кажете много ли са пораснали мъниците.

# 189
Шеметке, как сте днес с Марти? Още ли го мъчат коликите милото? Момичетата вече са ти дали доста съвети за облекчаване на коликите и затова няма да ги повтарям. Мони не е имал, но аз от както го кърмя избягвам да ям газообразуващи храни - боб, леща, грах, зеле, чушки, фъстъци и кисело мляко. Не знам дали това е причина да няма колики, но поне каквото зависи от мен и може евентуално да преотврати коликите го направих. Ако искаш опитай няколко дни да избягваш тези храни и виж дали има ефект.

# 190
Здравейте мамчета, днес ме е ударила муза и пиша ли пиша. Ето да се отчета и тук. Моя Криси от известно време се е научил да сочи и да казва нещо от рода на "ги", което за нас е "какво". Ние само му обесняваме това какво е онова какво е.
Poupon Как вьрви обучението, вече завря ли ти се главата. Поне след това няма да имаш проблем да си правиш таксите. Все забравям да те питам, на какво се радва Софи на тази снимка или ти си правила физиономии за да я накараш да се усмихне. Много е сладка малката.
ГаргамелчоПоздравления за ходещите крачета. Сега хем ще ти е по лесно, хем по трудно и очите ти трябва да са широко отворени.
shemet_neveroiaten Да ти кажа, коликите са колики, трябва да се приживее за 2 месеца, и кьм 3 месец ще видиш коренна промяна.

Пожелавам ви спокоен ден

# 191
  • Vaudreuil Canada
Благодаря за съветите момичета - опитваме всичко - и днес сякаш има малко затишие - аз от вчера съм на диета - препечени или непрепечени филийки със сладко и други глупости та дано му облекча страданието на малкото човече че вчера имахме 5 часов рев последван от кратък сън и още 2-3 часа рев.
Poupon благодаря за предложението - мисля да се възползвам от него - във всеки случай няма да навреди да пробваме още нещо Simple Smile пък дано по-скоро отшуми този период.
Каролина изглежда точно с някои от тези продукти омазах положението - то от началото на бременността имах проблеми с ядките но явно и сега имаме а пък за празниците взехме количествено и аз въпреки че не си падам много по тях хапнах малко ... та от части и затова явно страдаме.

# 192
Здравейте канадски мами (бъдещи и настоящи) Hug Аз съм от бъдещите baby_neutral Досега съм писала само веднъж във вашата темичка, ама май дойде време да стана по-активна, че сигурно покрай бременността и появата на бебката ни ще ми възникнат доста въпроси  Thinking  Засега се оправям с помощта на приятелки, ама никога не е излишно да има още някой, в чийто мнение да можеш да се вслушаш Peace

# 193
  • Canada
Честит празник на всички именници!
Бъдете живи и здрави!

Това е от нас за празника на моята Йоана...

# 194
Yoni bonboni да ви е честит имения ден и сладката Йони сьс здраве да си носи името. Весело изкарване на празника

p4eli4ka Поздравления и добра дошла в редиците на бьдещите ни мами. Тук сме да помагаме.

Последна редакция: пн, 08 яну 2007, 03:42 от Chrisimommy

Общи условия

Активация на акаунт