Ех, Канада- бъдещи и настоящи Мами/ част 10/

• 16 880
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • Торонто/Сливен
Калида, единствения ден, в който Тим Хортънс е затворен е Коледа. Ама аз ще почивам на 25 и 26 декември, и после на 1 януари също. Wink

# 91
  • Торонто/Сливен
Момичета, купували ли сте бутер тесто, което да не трябва да се точи? Аз купувам на тази марка

но то без точене не виждам как ще стане, пък хич не я обичам тази процедура. Embarassed И ако да - откъде?
Мерси ви! Hug

# 92
Здравейте и от нас със Софийка-филийка!!!
Кроя планове каква ще е програмата по дни и часове по празниците. Нали 24-неделя е бъдни вечер, нали не бъркам нещо newsm78 Калида, сервират се нечетен брой ястия - 7,9 а може и 11. Аз ще правя сърми, а на Коледа мисля баклава. Нади, не знам за такова тесто, дано някоя друга мама се включи и помогне. Би било чудесно, ти какво мислиш да готвиш за празниците. Много хубаво е било партито на Дени за рождения ден, да ти е жив и здрав, много е сладък Hug

Ще правите ли пуйка - мене хич не ме бива, май ще сме на свинско, а може и агне-багне, колкото и странно да звучи за сезона Embarassed
Крисмами, бързо оздравяване на малкия, но трябва да пие настина много течности, за да не се дехидратира. Много е хубав видео монтажа на Криси за първата годинка, аз чак преди успях да го видя. Мисля и аз да направя такъв на нашата мома Wink

Дензъл, голямо вълнение си е видео зона и аз много се вълнувах, радвам се, че всичко е наред с бебо. Това е най-важно.  Hug

Шеметче, стискаме палци всичко да е наред с тебе и скоро да си гушкаш бебчо и се радваме, че си имате баба на една ръка разстояние.  Laughing

# 93
Наде, аз купувам от това бутер тесто. Продават го в No frills, но може и в други магазини да го има. Представлява 2 парчета навити на руло. Като ги размразиш ги режеш на каквито форми искаш и без да го разточваш си слагаш плънка и печеш.

Калида, има време до на пролет. Ние още от тук не сме изпратили поканата.

denzul, поздравления за хубавите новини.

шеметке, на малчо му е готино в коремчето на топло и май хич няма намерение да излиза.

За Бъдни вечер мисля да правя пълнени чушки с боб. Яли ли сте такава вкусотия? Прави се със сушени чушки, но тук не съм виждала да продават и затова ще е с каквито има в магазина. Освен това ще правя ушав от сини сливи, питка, сърми и още нещо трябва да измисля за да ги докарам до 7 ястията. За Коледа и Нова година тепърва ще мисля менюто.
Хайде давайте идеи.
Писанке, сетих се за костенурката. Ще ни дадеш ли рецептата за тази вкусотия?

Последна редакция: пт, 22 дек 2006, 05:22 от Каролина

# 94
 Наде и аз купувам от тестото на Каролина. Другото мисля е само за приготвяне на пай.
 Каролина, търсих с търсачката рецептата за солената торта ама нещо не можах да се справя. Тук от форума я взех. Ще пробвам пак, ако не ще пейстна моето копие.

# 95
Момичета, задравейте от една бъдеща италианска мама Simple Smile Hug

Извинявам се, че нахлувам в темата ви, обаче знам, че Калида е част от вашата компания съответно редовно чете и пише тук. Wink

Калидке, цялата работа е там, че искам да ти изпратя едно ЛС, обаче ми излиза надписът:
"Съобщението не може да бъде изпратено. 'Kalida' е изчерпал лимита си и е запълнил кутията си за входящи съобщения."
Направи си малко чистка, моля, за да мога и аз да се вредя Blush

Докато отварях страничката ви, видях, че купони вихрите, почерпки разни си разменяте Grinning
Честито на рожденниците!
Весело посрещане на Коледните и на Новогодишните празници на всички вас! Hug  bouquet

# 96
Крисимам,
спомних си, че в кабинета на нашия доктор съм виждала нещо като плакат, на който пише, че при диария на бебето да не се дава АМ, а глюкоза или Dextroze Powder. Това съм го изпробвала на Мая и върши работа. Хем детето не се обезводнява, хем се и храни.

Каролинка, и аз съм си мислела за пълнени чушки с боб, но и аз ще ги правя с каквото намеря в магазина.

Момичета, казвайте дали питката за Бъдни вечер мога да я направя с мая или задължително трябва да е със сода за хляб?   bouquet

# 97
Здравейте от дьждовен предколеден Торонто.
Днес сме по добре, дори Криси има апетит и се сетих че мога да му дам печени ябьлки. Днес дядо ни преистига на гости и утре ще направим на прощапулник за Криси. Малко сме позакасняли, защото той не само че хоси стабилно, ами даже тича, но е важна идеята.
КалидаМилсля че ядената за Бьдни вечер може да са и 5, важното е да са нечетен брой. Може да сложиш на масата ябьлки и ядки, които сьщо се броят. Иначе момичетата ти дадаха идеи и аз не се сещам нещо по различно. Може би, боб с ориз запечен. Разбира се питка с паричка незабравяй.
КрокоМисля че питката е с мая. Ето каква рецепта имам- 2ч.ч брашно, 4 с.л олио, мая ( по бг рецепта, маята е колкото кибр. кутия, кубче), 1 ч.ч топла вода.
Наде И аз използвам сьщото тесто, което Каролина ти показа и е много лесно.
Poupon и ние може да сме сьс свински, вместо пуйка, много са големи тези пуйки за двама човека.
denzul Да ти кажа, имам чувството че когато се ходи на ултрасаунд, много зависи от техничката да ти даде повече инфо. Мисля че дори преди 24 седмица, пола може да се види. Бяха гледала по американските новини, че в щатите могат да ти кажат още в втората седмица пола, като се взима крьв и се изследва. Струвало около $200. Интерсно дали има много желаещи да знаят толкова рано.

Пожелавам ви лек ден и весели празници

# 98
 Здравейте момичета!

Търсачката във форума не работи и не работи. Исках да ви пратя линк към рецептата, ама на. Ето копирам моята:

Солена торта

Продукти:   
 за пълнежа: 5 картофа 200 гр.пилешко филе 200 гр.грах 3 с.л майонеза 1 глава лук сол
 за палачинките: 4 яйца 1 с.л. брашно 1 ч.л майонеза 1/2 ч.л сол сода за хляб на върха на ножа 2 с.л нарязан магданоз
Начин на приготвяне:   
1.Сваряваме по отделно картофите, филето и граха/ но може да се използва и стерилизиран/.
2.Приготвяме палачинките по следния начин:Разбиваме яйцата със солта, содата и брашното.Намазваме тефлонов тиган с мазнина, загрявяме и изливаме половината яйчена смес. Когато долната страна се изпържи я обръщаме. Готовата палачинка слагаме в чиния.Изпържваме и другата, и след като изстинат ги намазваме с майонеза и поръсваме с нарязания магданоз, навиваме ги на руло и ги режем на кръгчета с дебелина 1 см.
3.Рендосваме картофите и лука /на най-ситно, за да стане на каша/ и ги смесваме, добавяме и 2 с. л. майонеза, и разбъркваме.
4.В отделна купа нарязваме месото на малки кубчета и го смесваме с граха и 1 с.л майонеза.
5.Взимаме една кръгла купа и я намазваме отвътре с масло, слагаме фолио, достатъчно голямо, зa да може след това да покрие добре готовата салата. Трябва краищата му да са надолу. Притискаме го към дъното и стените на купата за да прилепне добре.
6.Леко го намазваме с майонеза и слагаме парченцата палачинки плътно едно до друго на дъното и по стените на купата.
7.Отгоре на парченцата палачинка мажем тънък слой от картофената смес и хубаво го притискаме.
8.В средата слагаме пилешкото филе с граха и майонезата, като добре го натъпкваме, за да не се разпадне при рязането.
9.Най-отгоре слагаме равен слой от оставащата картофена смес. Ако са ни останали от палачинковите парченца може да ги сложим върху картофите.
10.Завиваме салатата с краищата на фолиото, притискаме го с ръка и оставяме готовата салата в хладилник поне за 2 часа.
11.Преди поднасяне развиваме краищата на фолиото и обръщаме салатата върху чиния. Махаме фолиото и режем на триъгълни парчета.

Аз палачинките ги намазах със сирене Филаделфия, вместо майонеза и магданоз както е по рецептата (магданоза ми трябваше за полянката  Laughing)  . Направих малко повече от картофената смес и с мокри ръце накрая оформих главата и краката.
Това е. Излежда сложно, но всъщност не е.  Peace
Ето снимка:

Чао от мен засега. Приятен ден!

Ей, щях да забравя  Embarassed Благодаря Ви много момичета за поздравите и милите думи за Ивет и моите племенничета.   bouquet Желая на всички такава радост  Hug

# 99
  • Торонто/Сливен
Момичета, много ви благодаря! Heart Eyes Знаех си аз, че съм избрала по-трудния начин. ooooh!

Писанка, супер торта! Ще си я копна и аз! Hug

# 100
Мерси за поздравленията, момичета, весели празници ви желая!!!

# 101
Здравейте мили майчета Hug
как е настроението Grinning
ние сме готови с менюто за бъдни вечер.
Калида със сигурност трябва ястията  да са седем , девет или единадест.Ние сте направим питка с мая, посни сърмички, може и посни чушки пълнени със фасул. пуканки, компот или сушени плодове, орехи баклава.
На коледа обаче ще падне угояване.Задължително ще има пуйка, зелеви сърмички, мезенца, пържолки и много салатки Heart Eyes
Сега остана да завали малко снежец и приказката е пълна Joy
Подаръците от дядо Коледа са вече опаковани.Моята Марчелка още вярва в дядо Коледа.Дими нисто не разбира но ще получи две музикални играчки Joy Joy
Писанка супер тортичка си спретнала браво на теб Peace
Момичета а ще правите ли сурвакнички за децата, аз всяка година правя и тази също няма да пропусна Simple Smile около нас е пълно с български семейства, така че традицията се подържа.
Момичета от все сърце ви пожелавам, да си прекарате една весела коледа, изпълнена с много обич и любов във семейството, и безгрижни игри за малките сладури, да получат и се радват на много подаръци  bouquet Hug
Целувки за всички от нас  bouquet

# 102
Добър вечер, Канадски Момичета!

Благодаря ви за "постните" идей.
Писанка, много вкусна изглежда солената костенурка. Изписаха ли вече сестричката и близнаците?
Пупонка, честит Ти нов аватар. И ние на 25 ще сме на Коледна пуйка. Ти как я правиш, в плик ли?
Дензълче, Ти и 24 седмица ще ходиш пак на видеозон?
Крисимам, приятен прощъпулник на Криската и после да разказваш какво е привлякло вниманието на бъдешият спортист.
...пълнени чушки с боб. Яли ли сте такава вкусотия? ...
Каролинка, голяма вкусотия са, но да са със сушени червени чушки. Тук ги пробвахме със сурови, ами не стават същите на вкус. Аз към постните ястия задължително прибавям и печената тиква, и май щеги натъкмим до 7.
Нади, а засичат ли ви се с Су почивните дни, то май всичко е затворено на 25., нали?!
Мимката, и аз съм намислила таз година да си правим сурвачки, остава само да ощететим близкият парк. Ти си щастливка с помощница до себе си. А на бабата не й ли липсва БГ, телевизията?
Кроко1, а защо трябва питката да е само със сода за хляб, а не с мая? Нещо спец. за Коледа ли е?
Шеметче как сте с коремчето, още комплект ли?
Тути Фрути , честит Ти нов ник, оригиналаен е!

Лека и приятна петъчна вечер!

# 103
Весела Коледа Канадски сладкиШки Hug

Бъдете здрави, обичани и повече усмивки ви пожелавам...нека дядо Коледа ви донесе прекрасни подаръци

# 104
  • Canada
Пак съм пропуснала много празници...
Моля за извинение  Embarassed

baloniЧестити Рожденни Дни на Дени, Ивет, Филип и Криси ! baloni

newsm04Честито племеничета на  щастливата леля Писанка! newsm04

Момичета, много хубави снимки сте споделили с нас.
Писанка, и аз май ще пробвам торти4ката, изглежда вкусно.

Най-после малко ваканцийка  .
Йонито изкара гаден стомашен вирус, ве4е и мина, но толкова е отслабнала ooooh!
Онзи ден децата в градината изнасяха програма за родителите, беше много сладурско. Най- малките (където е и Йони) така се стъписаха от толкова много хора с насо4ени камери към тях, 4е взеха да се крият зад у4ителките. Йоана веднага ме видя, хем се бях скрила и се разрева с пълно гърло. Май само това им трябваше  на останалите и по4ти вси4ки ревнаха . Накрая само у4ителките пееха...и все пак бяха много сладки.
Не успях да снимам много, защото Йони беше в ръцете ми, но
ето я Йони и децата след тяхното у4астие

santa2Момичета пожелавам ви Весели празници! santa2

Общи условия

Активация на акаунт