Първо коледно джудже ще бъде ОКТОМВРИйското дете

• 15 595
  • 299
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,мами
Честити месечинки на вички празнували бебечета!Честит племенник на МАЧО-да ви носи само радост!
Да се отчета преди малко бихме Пентаксима гък не издаде моя голям малък мъж само направи кисела физиономийка Laughing
Вече тежим 5,300кг и сме 59см. дълги.Педито гледа бубата и каза ,че сме имали фимоза.
Сега отивам за Панадолче и като се върна ще се ровя в здравния за фимозата.
В кабинета беше ужасен студ Close
ЧАО

# 106
Ха привет на всички и от нас с малкия юнак Hug
Най-напред искам да благодаря за поздравленията ,много ви благодаря момичета newsm51
Ние тази вечер направихме рекорд с бебо като легнахме в 22.00 та чак откарахме до 5.30 на нас ни се случва май за първи път при което мама се беше понаспала а Коки реши че вече му е време и да си поиграем Sick и така откарахме до 6.30 .
Напоследък милия много се е изпъпчил по личицето някой беше писал че това им е от потта и май наистина е така.Абе ква е тая работа то моя много се поти тогава Shocked Embarassed Weary.Незнам вече какво да го правя милото.
Оф забравих ами [b]добре дошла[/b] и на новата мама Лови весели моменти тук сред нас  smile3525.
Това за гърдите и болките и аз го имам от време на време но основно само на едната и то като ме изцока малкия като някакви иглички много е неприятно.Аз си мисля че това е всъщност образуването на ново мляко newsm78.
Айде аз ще бягам че пак ревнахме. Mr. Green

# 107
Пак здравейте:-)
Прибрахме се от консултацията. Ема бебе сладко на мама и на татко тежи  5,400 и е дълга цели 58 см.   love001 Ваксината ще я слагаме живот и здраве след празниците.
Кръц браво на Цеци Simple Smile доно и с другите две е така.
Илянче ти панадола ще го даваш или само превантивно да имаш? Дано не се наложи! Докторката не ти ли обясни какво е това фимоза?
Издадоха ми болничен за 52 дни (с компенсираните от раждането до термина) и така прескачам в 2007 г.. Казаха ми, че следващия до 315 дни ще ми го издадат тогава, заради новите бланки.
За сокчетата педиатърката рече от 5 м. насетне.
Гърдата продължава да си ме боли, но мястото не е твърдо, просто е болезнено..............няма нищо общо с игличките...

# 108

Кажете на някой случвало ли му се е........Снощи едната гърда ме заболя, но не цялата, а отдолу и отстрани. Това стана между две хранения. Изцедих с помпата. По-късно сложих Ема на същата гърда да доизтегли млякото, което е останало. Вечерта късно влязох в банята и под гореща струя направих масаж да разкарам ако има нещо запушено. И какво от това.........все още си ме боли.....а гърдата не ми е била препълнена.......

Дианоза - запушено каналче. DBS, взимай спешни мерки! Това, което си направила, е правилно, но не си била достатъчно упорита. Знам, че боли, но трябва да го махнеш това нещо! Наскоро пак ми се случи - разкарах го с топли кърпи, масаж и помпа. Накрая и бебчо помогна. Масажът се прави с поглеждащи движения от периферията на гърдата към ареолата.
Не е задължително да са ти били препълнени гърдите - може нещо, примерно сутиена, да е притиснало каналчето.

# 109
Като видях "бучка" и реагирах по спешност, а междувременно dbs се отчела  Embarassed
Хубаво, че вече не е твърдо. А болката може да е от травмираната тъкан там след издуването. Дано мине бързо!

# 110
Здравейте момичета!
За болката в гърдите и запушеното каналче - и при мен ставаше така и ако бучката е седяла по-дълго - мястото продължаваше да ме боли и след това. Така че е възможно гърдата да е изцедена добре, но пак да продължи да боли.
Илиянка, не е ли рано за фимоза? На нас едва сега ни казаха да забелваме по малко  newsm78 .
Бубе, на нас ни сложиха вече хепатитната ваксина - на 24.11 още. Но за Пентаксима педиатърката каза, че ще го изчака да мине поне месец от хепатитната и може би ще е след Нова година - малко преди да стане на 3 месеца. Затова излиза, че ще вървим с месец назад с имунизациите.
Кръци, браво на Цеци, че се е справил така добре! Дано и ние понесем леко ваксината.
Лек ден и много  Hug !

# 111
Много ви благодаря!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 112
dbs педито каза да дам Панадол към16ч. за сега положението е наред ,тъй че може и да не дам.
Относно фимозата и според мен е рано да се правят изводи ,но педиатърката ми хич не е в час аз затова и не се притеснявам.
Мъжа на частната педиатърка е хирург и тя ми каза да не бутам нищо.

# 113
Здравейте, от чисто новата леля!  Hug
Мартин тези сдни ме върти на мабкия си пръсти направо се чудя какмо му става Shocked Иска да яде на два часа, а преди ядеше дори и на 4 през деня, а нощес се храни, както когато беше на две седмици!
В Шейново все повече ме изумяват с начина си на гледане на децата - как може да е все нахранено това бебе и да очакват да засуче. Те и го дават имам чувството колкото да го приспи на гърдата #2gunfire
Илияна, ето линк по въпроса за фимозата !
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73637.0
  И ние сме назад с имунизациите, но нашето педи ги прави не стриктно по календара, за да види какво ще приемат като закон след Нова година. Аз не се притеснявам от това, защото той е страхотен и си знаае работата.
Следобед ще водя малкия на очен лекар за оченцето, което постоянно събира гной.Да видим.Много се притеснявам.
Еееееех, какви са тези дъждове тук в Добрич. Ако ще вали, поне да е сняг! newsm78
Целувки на всички бебчета и приятен ден!
П.П. Добре дошла на новата мама! Радвам се, че се престраши да пишеш Wink

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 14:24 от Анонимен

# 114
  • Някъде в Европа...
Привет и от мен!
Добре дошла на новата мама Лови  bouquet
Кръц, браво на Цветенцето, смел мъж! Grinning
Мачо, честит племенник!
Честито на всички празнуващи майчета и бебчовци!   bouquet

ЗА цикъла- както знаете ние сме само на кърма и то дирекно от мен, не от шише. С мен относно цикъла и теченията става определно нещо. Първо след болницата горе-долу на 40-50 ден ми спря, после се появи някакво ръждиво теченеи, което продължи 2 седмици. Не вярвам да е било менструация, беше много слабо, по-скоро само зацапващо, продължи до 3 декември. Днес отново ми се появи Shocked, не знам какво става newsm78 newsm78 newsm78. На някоя случвало ли й се е?
За кърмата - последните няколко дни тече като река, не само сутрин, ами и между кърменията. Дали е свързано със сладкото? newsm78 Напоследък се улавям, че изпитвам неистов глад за сладко, даже и сънувам торти Embarassed, шоколадови, че нали са ми забранени сега Sad

При нас положението е добре, не плачем, смеем се, гукаме, спинкаме. Сега най-много се радва на една дрънкалка, която съм закачила на играчките на леглото, така че като маха с ръчички да може да я удря и тя да дрънчи Simple Smile. Едва ли го прави съзнателно, но забелязвам, че повече маха с ръчичката, която е по-близко до дрънкалката и много се смее на звука. А може и умишлено да е, знам ли. Simple Smile
Последните няколко дни започна да си смуче много ръчичките. Плюе бибата и лапа юмручета Thinking.Баща му даже му се кара като на голямо дете, но ефекта е нулев Simple Smile
Започна също много да търси компанията ми, сърди се като го оставя сам в спалнята Simple Smile
На нас на 27.12 ще ни слагат втората Пентаксим, при първата и ние нямахме проблем, надявам се и тогава да е така.
Вече 5 ден не съм излизала от вкъщи Shocked, ще се побъркам, дано утре да няма мъгла и да не ръми, че да се разходим, иначе засега е само на отворен прозорец. Много се стряска обаче от шума от пиратките, който лапетиите хвърлят пред блока  #Cussing out

Ами това е. Целувки!

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 14:43 от AIR

# 115
Здравейте мамчета,
Искам да ви почерпя! Днес навършваме 2 месеца!!!
 beer2 cook   party023
Колко бързо минава времето, направо не мога да повярвам!!!!
Честитим месечинката и на Иван, Пламена, Симона, Валентин, Юлиана и Иванет!!!  newsm51 Нали на 12-сти сме най-много родилки, та днешния ден в много къщи ще е празник!!!
За ваксините - ние сме на консултация в понеделник и тогава ще ни боцкат с Пентаксим-а!  Praynig
АИР, моя съвет е, ако не си ходила още на генеколог да отидеш. Аз също до 55-тия ден имах течение и отидох. Оказа се, че се чистя още и ми дадоха да пия едни хапове, които предизвикват свиване на матката, за да изхвърли там каквото има още в нея. Аз също съм само на кърма и докторът каза, че няма проблеми да ги пия. Сега почти нямам вече ръждивото течение, но в петък пак съм на генеколог да ме види.
Ние днес също не сме излизали и аз се занимавам с готвене. Поканили сме майка ми, баща ми и брат ми, за да отпразнуваме месечинката. Нашите решиха обаче точно тази седмица да постят и аз сутринта направих един меден кейк, който ще бъде импровизираната ми тортичка за довечера. Вече 2 свещички ще духаме!!! Simple Smile А за вечеря сега започвам да готвя мусака със соя! Simple Smile
Али много слушка днес и ме оставя да се подготвям за гостито.
Хайде, пак се заемам за работа!
Целувки от нас!

# 116
Са, честити два месеца на малката принцеска.Да ти е жива и здрава newsm51

Аир, искам да те питам нещо за ваксината. На листовката пише, че се бие мускулно и моята педи реши вчера да я сложи в ръчичката. Каза, че и в крачето може, че било едно и също, но аз малко се притеснявам. Знаеш ли нещо по въпроса. Вие къде я слагахте?

# 117
Честио на всички птазнуващи майчета и бебоци newsm51. Имам един въпрос към майките който хранят бебоциъе с кърма от шише:Какъв е цвета на кърмата млечно бяла или сивкаво бяла към прозрачно  newsm78 защото и аз почнах да цедя понеже намалява и за да знам колко да я дохранвам та това се чудих.Ако може някоя мама да ми отговори ще съм много благодарна.

# 118
Честио на всички птазнуващи майчета и бебоци newsm51. Имам един въпрос към майките който хранят бебоциъе с кърма от шише:Какъв е цвета на кърмата млечно бяла или сивкаво бяла към прозрачно  newsm78 защото и аз почнах да цедя понеже намалява и за да знам колко да я дохранвам та това се чудих.Ако може някоя мама да ми отговори ще съм много благодарна.

Първата кърма, която пускат гърдите, е сивкаво бяла и водниста. Последната е гъста, с жълтеникав оттенък (нещо като коластрата, но доста по-рядка, все пак). Като изцедя в шишето и всичко се смеси, се получава бяло мляко, с лек жълтеникав оттенък. Ох, дано добре съм го обяснила...

# 119
Здравейте!  Grinning Благодаря на всички за честитките за 2-рия мес. на Стела, много сте мили!!    bouquet Тя вчера не ме остави и за 5 мин., та затова днес ви благодаря  Wink
Честита месечинка и на Иван, Пламена, Симона, Валентин, Юлиана, Са и Иванет!!! 
Първата кърма, която пускат гърдите, е сивкаво бяла и водниста. Последната е гъста, с жълтеникав оттенък (нещо като коластрата, но доста по-рядка, все пак). Като изцедя в шишето и всичко се смеси, се получава бяло мляко, с лек жълтеникав оттенък. Ох, дано добре съм го обяснила...

И при мен е точно така!
Миньон , при мен въпросът с газовете стои по същия начин, поне не съм единствена  Rolling Eyes и дано скоро се оправим  Laughing

Стела е качила 930 гр. този мес., не е върха, но на фона на жалките 650 от миналия, съм доволна. Аз продължавам геройски да се моря с помпата, само и само да сме на кърма, засега ми стига!
dbs, дано бързо ти мине болката, щом няма бучка, не е страшно според мен  Peace А за размраз. на кърмата, аз слагам замразената в хладилника и после си наливам в шешнцата по колкото ми трябва, нищо, че не е точното количество и остава, тя като се размрази и си седи в хладилника пак може да седи 24 часа така.

Много съм обнаджедена от факта, че не сте вдигали температури всички с Пентаксима, надявам се ние да не се първите... На 14 и нас ще ни боцнат... Мен от сега ме е страх, мин. път ревах с нея и после даже сънувах как пак я боцкат  Cry

Кръц, на нас в крачето ни бият всички ваксини, док. каза, че като има повече мръвка и по-малко боли... не знам дали е така, но ми звучи по-успокояващо!

Днес беше слънчевко и много приятно се разходихме, но дали наистина й се отразява добре, все си ги има тези сополи и ми е притеснено дали не й вредя като я изкарвам...   newsm78 Вие извеждате ли ги като няма мъгла?

Общи условия

Активация на акаунт