Първо коледно джудже ще бъде ОКТОМВРИйското дете

• 15 595
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
Добър вечер и от нас с Калоянче Hug
Честита месечинка на Леля Зеля да сте живи и здрави и наздраве  beer3 cheers  Gift
Ние днес бяхме по лекари и вие сте изписали 2 странички направо не мога да ви изчета #Crazy
Първо ходихме при педи и я питах за тези пъпчици по бузките, каза че не е необходимо да мажим с нищо че бебоците още се чистят и ако искала щяла да ми каже мехлем, с който да минат за 1 ден но когато не вредят на бебо по-добре да ги оставим да си минат от самосебе си. Mr. Green е и аз се съгласих. Peace
После посетих и гинеколожката тя каза че всичко е ок с матката и се е възстановила но може би имам някакви гадни бактерии #Cussing out #2gunfire писна ми от тия гадости.
И най-накрая заведохме бебо на ортопед. Бяхме при д-р Драганов наистина голям образ та той ни разказа как не бива да насилстваме бебоците да сядат до около 6 месец а те сами щели да започнат да го правят. Също така като започнат да пълзят не бива да ги насилстваме и с прохождането  а те отново сами ще започнат да се изправят и така до 1 годинка сме щели да проходим.И най-добре да не ползваме никакви проходилки,ластици и тем подобни.Бебо щял сам да си се справи.
Сега  и за къпането ние се къпем също всяка вечер защото за него е голяма радост тая баня а и по-хубаво спи после. smile3524.Къпя го с Мустела както и главичката.Много съм доволна.
Mami4ka[/b Пентаксима е най-новата нежива ваксина която по принцип се понасяла много добре от бебоците без странични ефекти но за съжаление не се поема от здравната каса цената и поне тук в София е 62лв.
Добре дошла и на новата мама  bouquet smile3525
Ами това е за сега от нас с бебо.Лека вечер   bouquet
А ами и Веничка ти е обяснила също.
И ние също кашляме от време на време и аз също се притеснявах но доки каза че е нормално.

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 20:08 от mira sm

# 211
Здравейте!!
Веничка,Анастасия точно така кашля. Днес на прегледа я преслушаха и всичко е ок. Кашлят от власинки, слюнки и т.н.
Добре дошли на Самоилчо и мама Здравка!  bouquet

За ортопеда-с направление ли ходите или на частно? Уж педиатърката ни е мн.добра,ама днес  и дума не обели,пък и аз тъпата забравих да питам....

# 212
Здравейте мамчета Simple Smile

Добре дошли на новата мама и нейното бебче  bouquet

Илянче за гинекологичния преглед аз ходих месец след раждането, но при мен нещата бяха малко по-сложни та затова. След прегледа се разбрахме с доктора да отида, когато ми свърши първия цикъл. Така че ако няма нещо, което да те притеснява и не ти е дошъл цикъла можеш да си го изчакаш и тогава да отидеш.

За кашлянето, педиатърката на Ема каза, че както кихат, за да си прочистват нослетата, така кашлят, за да си прочистват гърлото Simple Smile

Хайде лека и спокойна вечер на всички ви  Hug

# 213
Хрумна ми заглавие за следващата ни темичка Simple Smile

"Коледна елхичка грее, октомврийчето я гледа и се смее." Laughing

# 214
Илиянче аз съм другата мама , която е нехайна по отношение на гинекологичния преглед. Аз родих със секцио, мина доста време, но все отлагам. А трябва да се отиде!
Веничка За кашлянето Самуилко освен,. че от време на време се покашля, си и покихва понякога. Особено когато пусна климатика. Преди се притеснявах, но педито каза, че било нормално.
Barabana За подсичането  моето педи ми даде един много ефикасен съвет - за да има ефет от всички кремове и мазанета, трябва с мокри кърпички да оберем всичко на подсеченото място, като остатъци от кремче, пот , акита ако има и т.н. Т.е да е чисто местенцето. Изчакаме малко да се проветри и след това намазваме с мазнинка, зехтинче или мас. Чак след около 5-6 часа можем да намажем с кремче като Бочко или цинкова маз. Пробвах го! Имаше ефект.
Носенето на ръце Бабите докато бяха тук го разлигавиха. То ревне- те веднага на ръце и го люлят. Като си отидоха настана някакъв ад - Самуил се дереше от рев да го взема и да го разнасям из къщи. Дори имаше претенции - да е изправен, за да може да се разглежда и да не съм на едно и съшо място, а да ходя из къщи. Направо луднах. Останах без кръст, нищо не можех да свърша у дома. Започнах да го оставям в легълцето и по рядко да го нося. То естествено се дереше пак. Ама взе да посвиква и сега ми се налаг много рядко да го нося на ръця. ooooh!
За скучкането на ръчичките Като дойде време за хранене започва едно яко и звучно смучкане. Много му сладки тия пръстчета  Laughing

# 215
  • Някъде в Европа...
Здравейте и от мен!
Аз 2 дни не съм писала, а вие почти изписахте темичката Wink
Честита месечинка, Зелче!
Мамо Здравке, добре дошла!  bouquet Викам си ето още една мама, родила на моя ден като видях 25, а то било октомври (аз съм септември, бебчо избърза Simple Smile) А иначе, май всички пловдивчанки сме родили във ВМИ Simple Smile
ДБС, заглавийцето много ми харесва Simple Smile
Мамичка, Пентаксима освен ДТК, замества и полиомиелита от ЗК, а има и допълнително Инфлуенце тип Б (това били пневмонии и менингити). И тук си я купуваме по 62 лв. (едната доза, трябват 3)
Илиянка, аз утре съм на гинеколог, ама при мен май си има за какво, с тези течения, които спират и почват пак newsm78
Миньон, свекито ще ми е много доволна ако постъпя както си писала, но аз няма да й доставя това удоволствие. Тя е такъв тип жена от шетливите и гледащите, но мен точно пък това ме дразни, сякаш аз не мога да си го направя, че тя ще ми го прави...... Но наистина май ще е най-добре да й изпозвам тези й качества, за да мога да си почина малко...
За памперсите- и ние сме на Памперс 3, големички са му малко, лепките ги закопчавам една до друга, не се вижда животинчето, но за разлика от 2 не са ми пропуснали. Между другото събирате ли животинките за играчки на Фишер Прайс?
ЗА къпането- и при нас е всяка вечер, стига татито да с е вкъщи, сама досега не съм го къпала.
За разглезването - като чета как ги възпитавате вашите мишоци, аз съм за #2gunfire. Изобщо не оставям Ради да заплаче, нося си го, гушкам си го, само да смръщи челце. Мисля си, че каквото и да правя в крайна сметка ще се стигне до това,а така поне бързо  се решава проблема Grinning. По същия начин разсъждавам и за нощното хранене. Като се събуди и му давам да яде, той хапва и още в мен е заспал. Иначе ще го дондуркам доста време и така хем той недоволен, хем аз недоспала Wink и след час примерно пак ще ме събуди за да яде. Затова я да си му дам...... Simple Smile. Може би и затова мога да кажа, че Ради въобще не ми плаче и е много спокоен (да не му е уроки)

При нас нищо ново - освен 3 часовите разходки, които си правихме последните 2 дни, дано така се запази времето. Е, на 22 или 23 може да завали сняг, да е по-весело на Коледа.

Хайде лека и спокойна нощ! До утре  Grinning!

# 216
  • Откъм Варната
Ох така ми се спи, днес се разхождахме 5 часа, направо каталясах

Добре дошли на новите мами

Аз също съм в чуденка дали да ходя на преглед, може както каза някой да изчакам да ми дойде и тогава да отида, аз си мислех че миналата седмица ше ми дойде ама е било фалшива тревога

# 217
Пак съм аз само да кажа за ортопеда на Ангелинка
За ортопеда-с направление ли ходите или на частно? Уж педиатърката ни е мн.добра,ама днес  и дума не обели,пък и аз тъпата забравих да питам....
По принцип педито би трябвало да ти издаде направление за ортопед .Моята така направи,така че си го изисквай .Ха ма ха да не се правят на много разсеяни тия доктори. #2gunfire #Cussing out

# 218
Здравейте! Добре дошла на новата мама! Hug
Честита месечинка на Леля Зеля!Мартин вече е в леглото и си заспива! Ходихме на очен лекар и както вървят нещата януаре месец ще правим сондаж Sad
И ние се къпем всяка вечер. Не бих му спестила такова удоволствие, а и на мен ми е мноооог приятно!
Аз му слатам Либеро 3-6кг и съм доволна. Много рядко се е случвало да ми пропуснат и то обикновено е защото нещо не съм госрожила като хората!
Аир, това за разглезването все едно аз съм го писала. И ние с Мартин сме много спокойни  пу-пу  и като се размрънка си го гушкав. А и той мрънка обикновено, когато му си приспи. Свощи заспа в 22.30 и стана в девет сутринта.
Той вече заспа и май ще го последвам. Wink
Лека вечер на всички!

# 219
  • София
 Прегледите при ортопеда са задължителни и няма как да се пропуснат.И ние прокашляме от време на време ,но на консултацията казаха,че е нормално.  Close-mas:Къде се пращат тези животинки? Мирче, Драганов не ти ли каза, че си направила нещо много лошо в предишен живот,за да имаш момче. newsm62 Иначе е голям симпатяга. И на нас ни разказа за проходилките...
Лека и спокойна нощ на всички.  smile3524 newsm46

# 220
лелеееее колко сте изписали ние докато ходим по улиците и посрещаме гости
не мога да сваря с четенето
Добре дошла на мама Здравка и Самуил Hug
Днес се скъсахме пак от разходки и утре вече сме на консултация, дано не забравя пак половината от въпросите си, като предния път Embarassed
Нито аз съм отишла на гинеколог, нито малката съм я завела на ортопед, но поне последния съм планирала за другата седмица. А аз кога ще ходя... хич не искам пак.. писна ми.. не ми е никак приятно, направо настръхвам и не мога да събера кураж. А трябва да отида, че имам раничка за изгаряне. Видяха ми я в четвъртия месец на бременноста и казаха, че първо трябва да родя и после да я третират с каквото и да е. Ужас.. не ми се мисли и все отлагам.. и като гледам няма да е тази година Embarassed а колкото по-рано се отиде толкова по-добре...
dbs, и аз знам че се ходи след първия цикъл, но като кърмя знам ли може скоро да не ми дойде newsm78
за къпането  - Мише, разбира се, че си взимаме банята всяка вечер - то като й наближи времето и почва да се криви. Чака си детето. Аз и за баткото знаех, че до края на шестия месец всяка вечер се къпят бебетата. Но и той е зимно бебе и в края на шестия му месец пък започна лятото - и пак всяка вечер го къпах докато не захладня. И общо като сметна първите 10месеца е къпан всяка вечер а после поразредихме през вечер. Сега малката като се замисля до годинката сигурно ще я къпя всяка вечер. newsm78
за пъпчиците   - аз много не се притеснявах за пъпчиците, защото знам че е нормално. Да ама нашите от днес плъзнаха по гърдичките и по гръбчето та стигнаха до дупето и корема. По крачетата и ръчичките още няма. Не тръгнах тази вечер по доктори защото утре така или иначе сме на консултация. Дано не е нищо сериозно. Praynig Видимо детето си е ок. 
за памперсите   - утре ще разберем колко кг. сме вече, но още сме на Памперс №2 и AIR, да събираме мечета за играчка, чак ме е яд че досега ги хвърлях. Аз искам жираф, ама имам само 4 мечета ooooh!
оф, поулях се пак
Хайде лека  Heart Eyes

# 221
Нямате представа каква мъка е с това злоядо дете!!!
Като вземе да се гърчи в ръцете ми и да плюе и да й тече във врата кърмата, която с толкова усилия и тормоз цедя, понеже лигнята така и не засука, направо ми иде да я удуша!!! Другият номер е да се събужда с писък, че е гладна, аз тичам да топля млякото, защото реве като заклана и като лапне шишето, забелва поглед и забравя да яде. От там почвам едно ръчкане, мачкане на рамо, ухо,....... Ужас ви казваммммммммм. Как можа да ми се падне такова диване!? Ако не се наяде пък се буди след час и иска пак само 40 грама да речем, а то с шише не е така лесно на поискване да се дава.

И тя май се е сдобила с някакви пъпчици, то край няма! Те почти не се виждат, само на пипане й е леко грапавичка кожата около деколтето и на бузките, да я мажа ли с нещо?

# 222
Добро утро,мами!
Докато ми се оправи кирилицата на компютъра и вие сте изписали толкова много  ooooh!
Още не съм изчела всичко.
Ние с Влади сме добре.
Честито на всички, които са имали  и имат поводи за празнуване.Желая ви здраве, късмет и много любов!   bouquet
Добре дошли на  новите мами!
Видях, че някои се оплакват, че бебчета свикнали на ръце научени от любвеобилни баби.Те и при мен се опитват /нали живеем с родителите на мъжа ми/, но аз не разрешавам и те слушат.
На 21.12 сме на консултация.
Веничка, щипкай и бузката.И аз преди все го пощипвах моя по рамото като позаспиваше, но с бузката е по-добър ефекта.
Видях, че коментирате къпането.И ние го къпем всяка вечер и то целия.Понякога му правя и по две къпания, защото моя хубосник не ака по дав-три пъти, а в повечето случаи по веднъж и та така, че се омаже до врата.
Все още ползваме 2 на памперс.Сега сме на последния пакет.Другите са дайперс и пробвахме един.Повече ми харесват, но първо ще изхабим памперса и тогава ще ги почваме тя.Даже смятам следващите да са пак на дайперс.Пасват по-добре и като номер.
На гинеколог и аз не съм ходила още.
Зелче, много целувки от нас по случай месечинката ви! newsm51  love001
Не сме излизали две седмици и ще откача.Ама нали времето е скапано, а онзи ден като беше хубаво аз ходих на зъболекар.
Е, сега не ми остава нищо друго освен да взема да изчета подробно какво сте написали, че то дойде време за нова темичка.
Целувки от нас!

# 223
Добро утро!
Моми4ета влизам да ви разкажа,за моята кошмарна нощ и ужаса,който изпитах снощи.Снощи към 20.00,след къпане и храненето на Василена,тръгнах да я приспивам и си я люшкам в кошарата,в един даден момент това дете се задави ли какво ,като каза 4е ще се задушава,не може да поеме въздух,направо луднах,реагирах веднага и я вдигнах,проплака но не спря да се дави и души.Аз съм я хванала през корема и я държа да е с наведена напред глава и отидох в банята защото тя се мъ4еше да повърне,направо полудях,оттам я взех и хукнах към отсрешния апартамент при майка ми и баба ми,звъня ама като на пожар,4укам,блъскам ще разбия вратата,най-накрая ми отвориха а аз не мока да кажа и дума,накрая се окупитих малко 4е и казвам на моята баба 4е Василена не може да диша,тя я взе а аз звъннах на Бърза помощ,да ама тя не спитра да се дави,по4на да посинява в ръцете на баба ми,не издържах и и бръкнах с целия си пръст в гърлото и,изплака силно и по4на да си поема въздох нормално,успокои се  и заспа.Оная овца на телефона на бърза помощ аз и казвам 4е бебето не може да си вземе въздох и посинява,4е не може да диша,а оная ми трътка отсреща ми заявява"ми може да има колики и да е от тях така",викам ти луда ли си или нещо не разбра ,тя нее може да диша ти ми говориш за колики,а тя из4акаите да доиде лекар ми вика,така и джаснах телефона 4е....До като доиде линеиката минаха 20мин.Аз ги 4акам на терасата а те отиват отстрани нашия блок,дето са другите входове,хубо-по4аках ги още 10мин.,е те не се вяснаха,ско4их и тръгнах да ги викам ,отивам отстрани блока те ги няма.връщам се към нас.линеиката пред входа,тръгнах да бързам,4е се подхлъзнах 4е паднах и се наврях под еднапаркирана кола,целия ми крак сега е син,кокал4ето-обелена,а ръката ми охлузена,аябе кошмара ми беше пълен,отивам в нас и докторката ми няма и нищо сигорно се е задавила и е влязло в кривото гърло,прегледа я и каза ми нищо и няма и 4е вси4ко е наред.Направо души4ката ми беше свита и скрита долу в петите,като си я приспах,но в шезлонга пред о4ите ми ,му дръпнах такъв рев 4в не е истина.
Съжелявам 4е се оплаквам още от сутринта,но исках да споделя с някого ина4е ще се пръсна.
Ина4е моята принцеса ве4е е 5.400кг.и 61см.,биха и ваксината и тя се държа героиски без да пла4е.
Желая ви лек ден .

# 224
Добро утро Simple Smile

Русавелка, дори не искам да си представя какво си преживяла. Ако може нека да не се случва на никого!  Много  Heart Eyes и  Hug на малката Василена.

Веничка Simple Smile не ти е диване детето.  Simple Smile При някои бебенца, когато почнат да се хранят организма подава сигнал на мозъка, че нуждата е задоволена и затова заспиват бързо, но след като заспят глада си казва думата и така.........В книжката която имам пише, че тези неща ще се синхронизират в даден момент. Предполагам, че понякога ти иде да виеш, но не ти остава нищо друго освен да бъдеш спокойна и търпелива особено ако бебчето наддава и е здраво Hug

Общи условия

Активация на акаунт