Първо коледно джудже ще бъде ОКТОМВРИйското дете

• 15 423
  • 299
  •   1
Отговори
# 45
Забравих...........
Калима моят доктор каза, че цикълът идва или когто ти спре кърмата или когато доста намалее. Гледам, че и Ели гу е казала, че кърмата й е намаляла...

# 46
  • София
Здравейте !  bouquet  Досега само четях, но вече се престраших и да пиша . За кърмата опитай с чай на ''Hipp" за кърмачки (в болницата ми казаха отвара от анасон ), бирена мая, цедене след всяко кърмене,хубава храна (повече пиле, зеленчуци, плодове,ядки), повече течности (2 литра дневно). Слагай бебчо по-често на гърда. И най важното: бъди спокойна и уверена. Peace Почивай винаги когато ти се отдаде случай. Четох някъде,че е важно да се кърми от 5 до 8 сутринта.Тогава се образува хормона пролактин,който е важен за образуването на кърмата. Виж дали бебче суче правилно. Не трябва да хлътват бузките:да влиза въздух.

# 47
  • Откъм Варната
Абе аз имам кърма и то доста, няма признаци да спира, гърдите ми стават на буци през ден два, като пия чай на Хип или чай от семенца на копър тека като река, но снощи  след едни упражнения luvbed с таткото, ми изтече нещо червеникаво, а лохиите ми спряха да се чистят преди няколко дена, и се чудя дали не е се доизчиствам или ще ми идва, че да не ми спре изведнъж кърмата, ама цял ден ми няма нищо та съм в една чуденка, дано да са ми напразни тревогите, мерси на всички за отговорите Hug

# 48
KaliMa мисля,че дори и да ти дойде не е задължително да спре кърмата щом има бременни кърмачки.
А това дето ти е зацапало най вероятно наистина е доизчисване.
Споко да не взиме пък сега от притеснение да ти намалее.

# 49
Румена, аз имах подобен проблем. Като ревнах на мъжа ми, че ми спира кърмата, той веднага ми "предписа" много сладкиши, взе бебо и ме прати да спя. Спах 6 часа, изядох кутия маслени бисквити и нещата се оправиха. Успех и на теб!
Мами, до сега коментирахме коликите на бебоците и все се каня да ви питам дали вие имате такива проблеми. Аз принципно имам много здрав стомах, а откакто родих е малък ад - болезнени колики и много газове  Embarassed. Та се чудя дали е нормално и ще отшуми, или да търся лечение.

# 50
Здравейте,дружина Hug
Ние си пристигнахме след петдневна екскурзийка при леля му на моя мъж.Пропуснала съм няколко страни4ки(последните ве4е ги из4етох),но както подразбирам няма на4ин да наваксам,защото имало проблем.4естито на вси4ки именници  bouquet
Голямо набутване беше това пътуване.По принцип много оби4ам да ходя там(града е на Атлантика),но сега не спря да вали ужааааааасно много през цялото време.И едни страшни ветрове......В петък опитахме да се разходим по плажа,но единственото,което направихме е 4е излезнахме от колата.....и влезнахме обратно за нула време.Мъж ми държеше ку4ето в ръце,4е както е само 4 килца можеше и да го отвее,абе нещо страшно ви казвам.Само в къщата стояхме през цялото време SadИ днес когато си тръгвахме вз 4е грейна едно слънце......А за пътя на връщане да не разправям.Нормално тези 550 километра по автописта ни отнемат 5 4аса,но днес със храненията на бебо и ОГРОМНИТЕ задръствания ни отне 9 4аса ShockedУжас.Добре,4е се сменяхме на волана....Sorry за офф-а.Добре,4е сменихме колата,защото между коли4ката,леглото,4нтите,сгъваемата вани4ка,леглото на ку4ето напълнихме и този огромен багажник.
Ина4е във вторник ни биха ваксините,4 обождания общо Cry,беб4о много плака а на мама и се скъса съцето CryНямах сили да гледам,но си го гушках докато му ги биха.След два месеца пак.
Исках да ви питам относно цитрусите и меда,защото гледам съветвате за настинките.Аз по принцип много си ги оби4ам,но доколкото разбрах били алерогенни за бебо,та въпроса е дали се пренася през кърмата,или мога спокойно да си ям лимон с мед Mr. Green.

# 51
Исках да ви питам относно цитрусите и меда,защото гледам съветвате за настинките.Аз по принцип много си ги оби4ам,но доколкото разбрах били алерогенни за бебо,та въпроса е дали се пренася през кърмата,или мога спокойно да си ям лимон с мед Mr. Green.

Забранено е поне меда , още като дойде моята педиатърка каза никакъв мед, алерген бил Confused

Здравейте и от мен  Hug

На нас не си отрази супер разходката Пламена беше като новородено, сън със ставане за ядене. Малко ни помъчиха колики, ама при наличието на роднини, мама почива  Whistling Най се впечетли от гирлядните в едната ми леля голямо зяпане беше Crazy

гладни сме ревем после ще довърша

# 52
Добре дошла Лови
настанявай се удобно и дано ти хареса при нас Hug

Момичета имаме си ново бебче рекордьор -  бебчето на Лови Константин  - родил се е 5,300 и 57 см. newsm44

Ние днес сме на консултация и ще ни бият ваксината Пентаксим. И аз като Хера цялата треперя.Знам, че е хубава ваксината, но пак си ме е страх леко.Ще ни мерят и теглят и после ще се похвалим колко сме големи

Фрики, много неприятно с това лошо време. Тук пък в Русе гадната мъгла не се бе вдигала от няколко дни #Crazy Сега пак има, но е много по-малко. Ужас е направо

Това е засега, довечера пак ще се включа.Лек и щастлив ден  bouquet

# 53
Здравейте майчета
Ние се завърнахме от кратка почивка и за това не съм писала няколко дни
Алексчето продължава да е изринато и да ака слуз и аз съм много притеснена Милата душичка на мама и той ли трябва да мине през ада на хранителните алергии

Калима на мен миналият път ми дойде на втория месец пък си кърмих до 10 месеца Сега още не ми е дошло така че е различно

На мен цитруси и мед ми забраниха плюс още 1500 храни  Cryно аз съм по-особен случай при нас има съмнение за алергия с ясно проявление при бебо Ако нямате проблеми според мен може да си ги ядете в умерени количества

Лови добре дошла  Hug Целувки на големия юнак

Лек ден на всички

# 54
  • София
Привет майчета!  Grinning
Добре дошла на новата мама Лови   bouquet
Яни , избягвай храните, които са ти казали и дано скоро Алексчето се оправи!  Praynig
Тази нощ успях да се наспя, моя бебчо заспа към 22ч. и се пробуди в 4ч и после чак в 8.30. Мама е доволна.  Laughing Все още го кърмя и додавам АМ, като през нощта сме само на кърма.
Още не съм се оциклила. Преди два дни имах предменструални болки и си мислех, че ще ми дойде, но все още няма никой.
За цитрусите и меда ми казаха да ги избягвам докато кърмя.
Утре сме на консултация и ще слагаме ваксината. Малко ми е притеснено, дано да нямаме проблеми   Praynig
Снощи качих 3 снимки на моето малко меченце.  Simple Smile
Весел ден на всички  Laughing

# 55
Привет,
първо да се жалвам пак имаме зверски запек, не е акал от оня ден и се мъчи горкия .. Ще лудна от къде се проявява тоя запек след като менюто му е едно и също всеки ден, а аз не съм запечена
Опс да продължа, че зверко преди малко се размърда
Добре дошла на Лови!!!
Избягвам маса храни (цитруси, мед, мляко и тн), а сладкото дето хич не го поглеждах преди сега е номер 1 в менюто ми, но май си има обяснение

Последна редакция: пн, 11 дек 2006, 11:09 от KOTE

# 56
Здравейте момичета!
Лови, добре дошла! Нагушкай големия си юнак!   bouquet
Яни, жалко, че се е получило това с Алексчо. Все едно не ти бяха достатъчни всички неприятности около раждането  Sad ! Дано детенце да се оправи бързо!  Praynig
KaliMa, на мен цикълът ми дойде след като кърмата значително ми намаля. Но все още кърмя Благовест без да го дохранвам, давам само около 50 мл (общо) вода и чай против колики. На всичкото отгоре имам и овулация - гледаха ме с ултразвук.
За храните - ям си всичко. От забранените храни също хапвам, но съвсем мъничко. А шоколад ям като за световно - 9 месеца му се мръщех и сега си наваксвам  Embarassed .
Днес се обаждах на Драганов да прегледа малкия. Мислех да си го спестя този преглед, че ми писна от болници и лекари, ама няма как, ще заведа моя змейко.
Хайде, че ме чака цял куп гладене, а и трябва да готвя... Така е като не използвам по предназначение бабите. Wink
Лек ден и много  Hug!

# 57
Привет и от нас!!!  Wink
Гледам пак доста сте изписали и почти сте наваксали изгубените странички!
Тук събота и неделя времето беше превъзходно и както не бяхме излизали повече от седмице,можете да предположите, че не се спряхме. Вики спа през цялото време на разходките-горкото,така му се беше стегнала душичката в къщи...А за майка и да не говорим...
Днес обаче е отново гадно и за съжаление сме си отново в къщи.Иначе нослето ни вече взе да се оправя.Е, има още какво да се желае,но...като цяло е добре!
Проблема с акането обаче си остава.Днес е вече 3-ти ден откакто не е акала.Последния път и помогнах с овесена водичка и се омаза до ушите.Вчера към ябълката в сокчето и прибавих и малко круша,та току виж и помогнала,ама-Ядец-пак нищо.Хич не ми се ще да прибягвам пак до помощни средства,ама ще изчакам и днес да видим каква ще я свърши,че тогава ще му мисля.Иначе е езцяло на кърма,хапва си през 3 часа,като през нощта се събужда само към 4-5,след като последно е яла към 9-10 и после чак в 8:30-9. В общи линии не мога да се оплача-оставя ме да се понаспя, ама това пусто акане много ме притеснява...
Офффф,тия съседи отгоре не ни оставиха на мира...От едн аседмица правят ремонти и постоянно къртят и разбиват.Направо вече не се трае...
Айде отивам да видя малкото съкровище,че горкото тако му се дреме,а тия не го оставят...
Поздрави на всички мами и целувки на всички бебешори!!!  Hug

# 58
Момичета, искам да ви се похваля, че тази нощ станах леля на прекрасен мъж! newsm44 newsm44 newsm44
Ако знаех как да сложа снимки, бих ви почерпила с всичките торти на света!
Безкрайно съм щастлива и не можех да не го споделя с вас! Много ви обичам!
 newsm51 newsm51Пийте по една чаша винце за негово здраве!

# 59
Здравейте!
Влизам да ви почерпя за нашия втори месец, но емотиконите пак не ми работят, обаче пък ви давам право да си поръчате кой каквото иска, а аз по-късно ще ви оставя готвача:)Честита месечинка и на Стела на Веничка!

Общи условия

Активация на акаунт