Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 48

  • 71 525
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
  • София
  • Мнения: 1 276
ToniShu, това е рецептата, по която ги правих.
http://fedorcka.blogspot.com/2017/12/patty-cabbage.html
При мен плънката е от яйца и зелен лук.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 19:24 от 《Valeri》

# 736
  • Варна
  • Мнения: 1 448
Тези пирожки наистина са чудни, а ето и рецептата за поничките.
http://fedorcka.blogspot.com/2015/06/blog-post_13.html?m=1
Печени пилешки копанчета с картофена салата.

# 737
  • София
  • Мнения: 15 827
Пиле с картофи, морковка по корейски, /нямам такова ренде и на обикновено стъргах/.А за утре оставих да пържа кюфтетата от тиквички.





# 738
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 577
Свински джолан с картофи на фурна

# 739
  • Мнения: 17 116
Доматено зелце със свинско

# 740
  • Мнения: 1 852
Разрез на сладкиша с ябълки



Снощи само салата и домашен кефир

# 741
  • Мнения: 12 736
И аз на отчет Simple Smile

Рогчетата на Петя от блога "Ухае на..."  за 16-ти път. Нерядко ги приготвям. Макар да са с олио, не с масло, за мен са суперски! Рогчета
До тях мезенца, салата...


Вита баница от купешки кори. Правя я на принципа на Банички бомбички По две намазани кори с пълнеж навивам на руло, после в тавата навивам. Накрая мажа с останалата смес. Много добре се получава. Отвсякъде напоена.
Странично кебапчета, кюфтета, ряпа, картофки...


Зелеви и лозови сарми- запържени и запечени; Пържени филийки; Чийзкейк орео в чашки и накрая свински джолан с прясно зеле.


Зелева салата и сурими с царевица и майонеза; скумрия на барбекюто и любима топла картофена салата с лук, магданоз и копър.


Мекици със сирене и сладкишът с бисквити и ябълки на Бени


Яйца по уелски. Днес ще си ги напиша в блога. Харесаха ми, много.


Крок Мадам. Не знам вече колко пъти правя и много обичам. Ще взема и тия сандвичи да си ги напиша.


От снощи - немски щрудел с кисело зеле и бекон. Туршийка със зелени домати, карфиол и чорбаджийски чушки и накрая салата ( вчера видях в темата снимка на Krotinia и ми се прияде Simple Smile )

# 742
  • Мнения: 2 187
Merelenda, всичко е от вкусно, по-вкусно и се радвам, че и любимият ми сладкиш е сред красотите. Heart
Постна гозба с гъби и ориз приготвих за обяд днес. Бързо и лесно се прави и е много вкусна. 😋👩‍🍳🥘🍄
https://inthebeniskitchen.com/2022/11/23/%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B … 1%80%D0%B8%D0%B7/

# 743
  • София
  • Мнения: 8 634
Merelenda, метни една рецепта за щрудела с кисело зеле, да видя дали ще се одобри за проба у нас?

# 744
  • Мнения: 12 736
Merelenda, метни една рецепта за щрудела с кисело зеле, да видя дали ще се одобри за проба у нас?

Скрит текст:
Пусках го в едно предизвикателство, та си копирам текста от там:

Намерих 3 рецепти - съвсем сходни, с минимална промяна в някоя подправка. Подправките като цяло не са много - само 2-3, но са напълно достатъчни, тъй като зелето и беконът са със силен вкус и биха се получили сблъсъци на вкусове ако се добавят още подправки.
Скептично подходих и аз. Казах си, ама как само кимион, ким, лук и нищо друго. Изкушавах се да добавям още.  Ами - така. Достатъчно ми беше. Даже с доста интензивен вкус беше. Добавих си само черен пипер.
А, и още нещо се изкуших. Добавих една наденица, която нарязах на ситно. Съвсем по немски 🙂
Рецептите, на които попаднах: 1- https://www.craftbeering.com/sauerkraut-strudel/
2- https://thefoodolic.com/…/krautstrudel-german-cabbage-and…/
3- https://www.meine-familie-und-ich.de/rez…/sauerkraut-strudel
Тестото за щрудел си направих сама. Стана изключително лесно. Може да се ползва готово бутер тесто, или пък кори за баница.
Ето и рецепта. Получават се 2 рула по 12 малки парчета всяко.
За тестото:
25 г краве масло нарязано на кубчета
75 мл вода
1 равна ч.л. сол
1 яйце
250 г брашно (+ лъжица, две при разточването)
(допълнително около 50 г разтопено краве масло за намазване на корите)
В купа се смесват всички продукти и се замесва меко еластично тесто. Поставя се в купа поръсено с брашно и се оставя да почива поне час.
/Тук съветите са последващо тестото да се разточи и изтегля с ръце до прозрачност, но дори само с разточване се получава много лесно/.
Докато тестото почива се приготвя плънката.
Нужни са:
2 чаени чаши нарязано на ситно и отцедено зеле
500 г суров бекон (може и пушен)
1 наденица (по желание)
1 голямо яйце
2 с.л. галета
1 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. семена ким
1/2 ч.л. черен пипер
1 глава лук
Беконът се нарязва на ситно и се приготвя в загрят тиган, докато леко покафенее. Добавя се наденицата нарязана на ситно и когато и тя е готова се добавя лукът да се задуши. Готовата смес се изсипва в метален гевгир, отцежда се от мазнината и се оставя да се охлади.
Може да приготвите съставките по отделно. Първо да се изпържи беконът, да се извади с решетъчна лъжица. Последващо да се изпържи наденицата и накрая лука. Мазнината не е нужна, затова всичко се отцежда.
Готовата смес се смесва с киселото зеле, яйцето, галетата и подправките и се разбърква добре.
Тестото се разделя на две части. Всяка една се разточва фино, като периодично се поръсва с брашно. Всяка разточена кора се намазва с краве масло. Разделя се плънката на две и се поставя във всяка част разточено тесто в началото. Навива се на руло, като се затваря и от двете краища. Премества се в тава за печене, покрита с хартия за печене, намазва се с останалото краве масло и се пече в загрята на 190 градуса фурна за 35-40 минути.
Готовите рула се изваждат с тавата, оставят се да почиват около 15 минути. Внимателно се разрязват с много остър нож на порции. Сервират се със заквасена сметана, млечно-майонезен сос или горчица - по-желание.
Аз сервирах с млечно-майонезен сос с черен пипер и магданоз.


Споделиха други хора, че правят щрудели с кисело зеле и варени картофи и ставало много вкусно. Вече с различни подправки. Въпрос на предпочитания и фантазия. Този щрудел ми дойде пикантен, може би заради наденицата и доста соления бекон Simple Smile Млечно-майонезеният сос го освежи.

# 745
  • София
  • Мнения: 3 924
От мен един бърз и мързелив обяд- и шарен 😊 (пица от гръцки питки)



Скрит текст:


# 746
# 747
  • Мнения: 4 127
Мъфини с Lotus Biscoff spread

Скрит текст:

# 748
  • Мнения: 2 255
Печени чушки с яйца, сирене и кашкавал на фурна. 🌶🥚🧀

Хляб в хлебопекарна.  🍞

# 749
  • София
  • Мнения: 8 634
Соленки на Mikkey - трябваше да направя двойна доза аз... моето, злоядото, направо пощуря Grinning

Общи условия

Активация на акаунт