Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 48

• 71 571
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
E купих си две средноголеми тикви, но ми харесаха за украса и у нас няма тиквеник Laughing

Омлет, бухти и паста на фурна

# 106
Бени, честит рожден ден на блога ти! Много успехи на това уютно местенце, което често посещавам. 🌹

Пилешки хапки. Моята щерка отдавна искаше да направя. Каза, че моите са по-хубави от купешките. 😀

И едно постно зеле

Лека нощ и хубава неделя!

# 107
Печен заек и него леко го прегорих 🤭🤭🤭.
Напоследък нещо често ми се случва 😂.
Трябва да се преориентирам към фейсбук групата "Провали в кухнята" 🤪😊😁

# 108
  • на последния етаж
Firtuna, как приготвяш хапките?

# 109
Firtuna, как приготвяш хапките?
Ползвах пилешко филе (ползвах 1 цяла пеперуда). Нарязах на хапки, сложих в купа, посолих и сложих 2 лъжици майонеза, разбърках и оставих за час-два в хладилника. След това всяка хапка овалях в натрошен корнфлейкс. Подредих на хартия за печене в тавата на фурната и пекох в загрята на 180 градуса фурна. Поднесох с чеснов сос (2-3 лъжици майонеза, 4-5 лъжици кисело мляко, 2 скилидки пресован чесън).
Да ви е сладко!

# 110
  • София
Содени питки със сирене по рецепта от Вкусно с Йоли.

# 111
Шведски канелени кифлички 2 ри дубъл

след вчерашния супер "фал" или както го кръстих родителски пранк Simple Smile
сега се майтапя, ама вчера оревах къщата

та с 2 думи :
Скрит текст:
тестото втасва, аз вадя дрехи от пералнята и  простирам, ММ се завърта в кухнята, пита ме , какво, що, ще правя, за закуска казвам му аз и той вика да помогна. Казвам давай разбъркай ми сместа за мазане, сложила съм в купа маслото да се размеква и го инструктирам, сипи захар и канела и разбъркай хууубаво. Разбъркал той оставил, аз влизам и се залавям да ги точа/мажа/засуквам...изпичам първата тава бутвам втората да се пече минават 5-10мин. Взимам една да хапна отхапвам полвината сдъвквам и в мига в които преглъщам ..хранопровода ми прогаря, почвам да кашлям сълзи от очите огън от устата.....🤬
успях да потуша пожара ... и като отворих едно гърло ММ на 2 ст. го направих , а той вместо канела ..сложил 5 лъжици КАЙЕН ... Rage
Питам го луд ли си?!А наглеца, вместо да се сниши , че е виновен и да се извини най-нахално ми вика, ми то еднакво изглежда 😤😤 Питам го, абе как еднакво и канелата не знаеш ли как хубаво мирише?!
п.с. яд ме е че съсипах маса продукти-скъпи  Та вчера направих шведски  канелени кифлички -по  Съчуански 🤣

# 112
Пак ви изгубих от поглед.Поне бързо наваксах с вашите вкусотии 😋
Този път съм пълна с "прози",по Джастето 😁
Паниран кашкавал и зелена салата

Козуначени гевреци, директно от тавата

Боб с наденица

Картофени кюфтета

И най-любимата ми проза-"пържени" на фраера картофи с таратор

# 113
За закуска- пържени яйца на очи, пържен бекон , запечено сирене и доматки с краставички в изпълнение на съпруга.

# 114
  • София
Само тиквеник засега.

И кьофта със чеснов сос.

И в мултикукъра готвя нещо, ако стане ще покажа.

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 17:28 от Тайна

# 115
# 116
Ренко, чудни гевреци си приготвила! 😋🤩
Много вкусно ястие с макарони и мляно месо на фурна приготвих за основно в неделния ден. 😋🍲👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2022/10/09/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B … 1%80%D0%BD%D0%B0/

# 117
Много ни се ядеше пиле с картофи на фурна

Лесна и бърза супа мисо с тофу, спанак и гъби

и зелена салата към пилето

# 118
  • там където има винаги вятър
Не съм се появявала скоро... ама то и нищо особено от към ястия, че и снимки. А и последно време нещо не ми е до готвене... Sad
Добре че детето People Girl беше при мен, та да направя нещо:
- сутринта телефона не се справи със снимането, а такъв хубав вид имаха.
Любимите ѝ:
малки кюфтенца

и винен кебап.

За големите:

Така е курбана по нашия край - месо и бистра водица.

Дойде време за зелето в бидона и трябваше да използвам замразения зелев сок за любимата супа на ММ.

# 119
  • In transit
Днес използвах хубавото време да направя кавърма по овчарски

Салата с домати, прясно сирене и песто

Глазирани кюфтенца с лимон и естрагон

Общи условия

Активация на акаунт