Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 48

• 72 005
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Мики, не е с масло.В студен тиган , намазан с олио/по желание може с масло/ слагам две кори на кръст с ъглите висящи извън тигана. Нагъвам една кора вътре, наръсвам с яйца и сирене, напръсквам с олио, втора кора пак така, трета кора пак така и накрая загъвам отгоре краищата. Слагам на котлона и го пускам на средно топло да се пече под капак.Като  се изпече до златисто, обръщам с капак или чиния, да се изпече и от другата страна.Не слагам много кори, да не останат сурови.

С останалите от баничките кори искаха нещо сладко.Мини баклава.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 16:46 от Тайна

# 466
  • ВАРНА
Пълнозърнесто хлебче,разядка с патладжан и домашен петрохан(миналогодишен).
Леща

# 467
страхотен Петрохан!
Мими, страхотно е това пиле! записвам си да пробвам Simple Smile
чудесна е баничката, Тайне Simple Smile и аз така я правя , къде с масло, къде с олио и тези дни определено ми е на банички Simple Smile
Цигара бюрек със сирене и лук сутринта https://pep-4o.blogspot.com/2019/10/blog-post.html

Цветна туршия пак направих вчера, от тази https://pep-4o.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html  

и пиле с ориз и арпа фиде https://pep-4o.blogspot.com/2020/10/blog-post_13.html   

Дробчета с лук на тиган ще вечеряме след малко   https://pep-4o.blogspot.com/2019/03/blog-post_9.html

Хубава вечер, момичета!

# 468
# 469
Канелони с кайма и спанак (  на снимките изглежда като лазаня, но не успях да снимам по-добре)

Таратор

# 470
Анджела, такива канелони сънувам от последното ми ходене в Рим. Ядох божествени в едно доста невзрачно място! Благодаря, че ми навя спомени!

Едно къри с пиле и зеленчуци тази вечер вкъщи, още готвещо се.

# 471
  • София/Испания
Може ли рецептата за къри с пиле и зеленчуци?
Много добре изглежда.

# 472
  • София
И аз бих се радвала на рецептата за кърито!

днес принцеси с яйце и сирене (и лютеница), опечени за всеки по вкуса му

и за вечеря рибка с гарнитури

# 473
Днес мъфинов ден при нас Joy
Солени мъфини със сирене

Мъфини с шоколад

Пиле с ориз

Спокойна нощ от мен Hug

# 474
Мммм, какви мъфиниии! Пресягам се за един Heart

Сегааа, за да няма излагация като предишния път с рецептата, да видим този скрит текст. За janetaes и ToniShu

Скрит текст:
Продукти: около 500 гр пилешко ( в случая е месо от бутче, но става и филе, а става и с пуешко), парче джинджифил колкото палец, 2 по-едри моркова, 1 зелена чушка, 1 тиквичка, може и други зеленчуци по желание (гъбки вървят), 1 консерва кокосово мляко, 2-3 лъжици червена къри паста, щедра щипка кимион и кориандър (на зърна или млян). Запържвам пилешкото до получаване на цвят, добавям подправките - кимион, кориандър и джинджифил (може и на прах) леко и те да се запържат за 30 сек, да пуснат аромат, слагам къри пастата и веднага добавям зеленчуците нарязани на едро ( без гъбите, ако ползвам). Разбърквам за да се разпределят пастата и подправките, и слагам капака. След 10тина мин проверявам дали морковите са поомекнали. Ако са, добавям гъбите, пак разбърквам, и след още 10тина мин слагам кокосовото мляко и оставям да поври до прилична гъстота - хем да има сос, хем да не е супер рядък. Поднасям с варено басмати с малко масло вътре. Алтернатива когато нямам къри паста - готов къри микс -сух, във всеки супермаркет има. Слагам го заедно с другите подправки в началото. Тогава цвета е по-жълтеникав накрая. Всякакви зеленчуци стават. Правила съм го с пиле, морков, батат и спанак - супер е за разнообразие. Става и люта къри паста да сесложи или люта чушка, който обича. Отива му да се готви в кокосово масло, става си и с обикновено олио. Изобщооо всякакви вариации. Дано ви хареса!

Иии за да не е спам, закуската днес - печена принцеса със сирене, кашкавал и доматче.

# 475
Снощните ми вихри в кухнята:

пица със сосиджи Wink домашно производство

# 476
  • там където има винаги вятър
Разядка с ония малки патладжанчетата.
 Научих го ММ да яде печен патладжан, я така, я на ветрилото на Катето Евро Grinning Пържен вече 1-2 в сезона.

С отворени двуседмични кори, които аха да изхвърля - мандраджийските банички на Мики, направени снощи и изпечени тая сутрин.

Салати, манджи при мен - почти без магданоз, причината: на село така и не излезе като го сяхме Rolling Eyes Купуваме, но връзките - големи, държа го в хладилника, но я ми се наложи 1-2 пъти в седмицата да ползвам, я - не...и той вече пожълтял и го хвърлям. Иначе имам замразен магданоз и копър, но не за всичко мога да го ползвам[/i] Thinking

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 10:23 от mama iasi

# 477
Пиле с ориз

Пилешка супа

# 478
  • София
Първи опит за крем- карамел във фрайъра

Скрит текст:
Step by step

Има шупли (грешката е моя- видяха ми се малко 5 минути на 200⁰ и увеличих на 8 мин)

# 479
Мнооого изкушаващо Simple Smile !
Почнах го - 4 чашки с карамелизирана захар  4 яйца, какви са тънкостите - сподели моля, ако видиш, че го мятам и аз в кукъра

Общи условия

Активация на акаунт