Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 48

• 72 001
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Мнооого изкушаващо Simple Smile !
Почнах го - 4 чашки с карамелизирана захар  4 яйца, какви са тънкостите - сподели моля, ако видиш, че го мятам и аз в кукъра

От фейса използвах рецепта:
4 яйца, 4 с. лъжици захар (по рецепта са 6),
0.4 л мляко, 1 ванилия
5 мин на 200⁰ и 40 мин на 100⁰

Аз го пекох 8 мин на 200⁰ и 20 мин на 100⁰

# 481
# 482
Мнооого изкушаващо Simple Smile !
Почнах го - 4 чашки с карамелизирана захар  4 яйца, какви са тънкостите - сподели моля, ако видиш, че го мятам и аз в кукъра

От фейса използвах рецепта:
4 яйца, 4 с. лъжици захар (по рецепта са 6),
0.4 л мляко, 1 ванилия
5 мин на 200⁰ и 40 мин на 100⁰

Аз го пекох 8 мин на 200⁰ и 20 мин на 100⁰

Значииии, за тънкостите на крем-карамела. Майка ми е абсолютен майстор на крем-карамела, та и аз покрай нея знам и ще си позволя да дам акъл. Първоооо, оригиналната рецепта е за 6 яйца на 1л мляко. Плюс 6 суп.л. захар (не с връх), 2 ванилии. С толкова яйца не е прекалено "яйчен". Отделно захар за карамела. Яйцата със захарта се разбиват, добавя се млякото - топличко, но не горещо. Ванилията се добавя. Прецежда се, абсолютно задължително, за да е кадифено гладък. Карамела покрива плътно дъното н шолата, после наливаюе от сместа. Печенето - явно във фраера става също, но по класическата технология - във фурна на 130-140гр без вентилатор, около час, на водна баня, като се налива гореща вода в тавата, почти до ръбчето на шолите. Няма грешка никога по тази технология, макар, че аз правя половин доза.

# 483
  • Once there was a Hushpuppy...
Мама91 - и аз така я знам рецептата. Преди години, когато правих първите си опити реших да пренебрегна печенето на ниски градуси и стана на шупли. Не че не е вкусно и не се изяжда, по-скоро е въпрос на това дали ще се хареса визуално на домакинята.
Иначе, показаните по-нагоре във фраер изглеждат превъзходно!

Мереленда - бъди честита! Жива и здрава и все така вдъхновяваща кулинарка Heart

Честити празници и на останалите в групата!

От онзи ден ориз със спанак на фурна

Пилешка бистра супа

Вчера бяхме на печени вратни пържолки с гъби, но нищо не достигна до снимка. А, бяха разкош, точно като за фотосесия.

Днес всичко ми е в тиган, тенджера и тава. Голямо бързане пада тия дни.
Картофена яхния, яйца с праз и извара и тиквеник за Задушница

# 484
  • София
Пържен лук със сухи чушки.Няма вид, но е много вкусно.

# 485
  • София
Последни хубости! 😍🧁🥗🍝 Има и още много, които не съм снимала..

https://www.instagram.com/mamascookingexperiments/

# 486
  • София
ТОП РЕЦЕПТА С ГЪБИ В СЛАДКО - КИСЕЛ СОС ЗА ОБИКНОВЕНА ВЕЧЕРЯ

и Тиквеник

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 487
врътнах едни меки питки за бургери за обяд и един хляб, това за да не е гол поста Wink

Детето му се прияла Капама в гювеч, дотук добре , имам необходими 3 вида меса .

Моля за някоя изпитана рецепта, 6+ ******

# 488
+1 запис за изпитана рецепта за капама.

Иии един благоуханен бадемов сладкиш с кайсии без брашно. Не е сезонен, но е уникален, фин и много много любим.

# 489
Банички в малки форми изпекох за закуска днес. Приготвят се много бързо и лесно и са с чудесен вкус. 😋👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2022/11/05/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B … 1%80%D0%BC%D0%B8/

# 490
  • София
+
Иии един благоуханен бадемов сладкиш с кайсии без брашно. Не е сезонен, но е уникален, фин и много много любим.
Изглежда мммм...
Сподели рацептата, моля! 😊

Отивам да правя банички на тиган- за пръв път. Ще покажа после.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 17:16 от bubanka

# 491
AnyHr,
Използвам рецептата от тук, като просто не слагам обикновеното брашно, което е написано.
https://cooks-and-bakes.com/vid-yastie/deserti/sladkishi/sladkis … s-kaysii-i-bademi

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 17:17 от bubanka

# 492
# 493
  • ВАРНА
Кифлички

# 494
  • In transit
Pinko,
Скрит текст:
Капамата я правя по следния начин. Най-долу в гювеча нареждам един, два реда зелеви сарми. Зависи колко ти е голям и дълбок и голям гювеча или съда, в който ще печеш капамата. Отгоре слагам един ред свински пържоли (предпочитам вратни, но и друго месо ще е ок), отгоре нареждам пилешки бутчета или само пържоли от пилешки бутчета (според наличното месо в момента). После нареждам няколко наденици, суджук за сушене, а някой път и полуготов домашен суджук. Покривам със зелеви листа. Поръсвам щедро с чубрица, червен пипер, може сушени люти чушки. Правя смес от чаша червено вино и чаша зелева чорба (ако е много солена, може вода). Заливам и пека за 3-4 часа на 150С с капак. Ако е много голям гювеча може малко повече течност да се сложи. Гледам да не изплува над листата отгоре, защото докато се пече месото ще си пусне вода, мазнина и колкото течност да поемат сармите, може да излезе извън гювеча. Сармите стават разкошни със всички аромати и вкусове от месата, а месото се разкапва направо. Yum
Уффф, прияде ми се и на мен сега...а няма още готово кисело зеле. Head Band

От снощи пица с дълго втасване, с шунка, гъби и моцарела.

Общи условия

Активация на акаунт