Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 3)

• 17 478
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Възможно ли е   за съвсем кратко време примерно ,7-10дни да кача ,6кг.Мерих се бях 60кг.и се радвам ли радвам .След седмица пак се меря 66кг.Чувствам се дебела.Каката ми вика а възможно ли е да си бременна.И един друг въпрос към родилите секцио .Вече малкия е на 2месеца ,а продължава да ми тече съвсем малко ,но го има.Уж на 46дни ми спря минаха 4,5дни и пак почна.Не тече много .Дори мисля че и цикъла ми не е дошъл.На АГ не съм ходила ,но трябва вече да си запиша час .Мислех да ида ,ама викам си по добре да ми е спряло пък то продължава.Иначе ходя с ежедневна превръзка цял ден.Взех да се притеснявам.Или съм много търпелива.
Не де притеснявай, до 6ти месец след раждането може да имаш нерегулярни течения.

# 61
Червенокоса_вещица, виж шише Medela Calma. Аз го купих, но вече не яде шт него и храня с Авент 1ца,че се дави иначе. Кърмата е като вода, нищо общо с АМ. Шишетата на Нук пускат доста течност.

# 62
Червенокоса вещице, мойте, като се хранят от гърда спят по спокойно, просто изисква повече усилия и се изморяват, ако имаш везна измери бебето преди кърмене и после след това, така ще разбереш колко е сукал, аз така правя по съвет на педиатърката , защото мойте на 40 - 60 мл се отказват да сучат и останалото давам от шише.
За даването от шише, трябва детето да е леко вдигнато, все едно седи и да гледаш, като дърпа бибата да е пълна с мляко изцяло, за да не гълта въздух. Мойте повръщат, за това на половин шише ги спирам и оригват, после продължават, но това зависи от детето, ако не повръща направо, като се нахрани го вдигаш за оригване.
За млякото може да смесиш, различни пликчета, но не топло със студено, трябва да е с една температура, в болницата ми казаха, да събирам кърма в хладилника и края на деня след 12 часа качвам във фризера, слагам кърмата в стерилни пликчета за кърма. Пликчетата се слагат в най вътрешната част от хладилника, защото там е най студено, не във вратата, защото като отваряш хладилника се стопля. В самата кутия с пликчетата има упътване как се съхранява кърмата и там пише, че може повече от 12 часа в хладилник, ще ти пусна снимка. Мисля, че не може директно във фризера да слагаш, първо в хладилника.  Аз топля кърмата под струйка топла вода, като е в плик, става за няма 1 мин, много бързо.

Аз си купих помпа. Захладнява и ми е ясно, че зимата няма как да кърмя по улиците, а моето дете на разходка се събужда мега гладно и крещи.Вчера дадох за първи път от шише, Мишето първо не разбра какво се случва, после се задави, рева… отделно не знам колко изяжда от гърда, но му дадох 120мл и май не му стигнаха,  първо, че не стана спокоен като след кърмене, второ, огладня след час и нещо, а яде на 2 часа точно през деня.
Та по тази тема имам няколко въпроса към разбиращите:
Колко време макс държите кърма в хладилник?
Мога ли след като е била в хладилника да я местя във фризера?
Може ли да давам на едно хранене кърма от разни партии?
Как мамка му, се дава мляко от шише? Може да се смеете, но никога не съм го правила и не съм обръщата внимание как го правят хората. Детето легнало ли трябва да е? Вчера се изпотих 200 пъти докато го нахраня…

За килограмите. Забременях в най-лошата си форма. Качих към 16 кила по време на бременността, като изглеждах слаба с корем 😂 Огромен корем. Свалих първите 3 седмици 10-11кг и спрях. Предполагам заради бисквитите с които се тъпках от стрес. Сега по навик. Имам още корем като мех на гайда 😂 Качеството на тялото ми е ужасно, но това е нормално, последните месеци мускулите се отпускат, за да е по-лесно раждането. Преди спортувах много и си представях как като родя, сутрин ще тичам докато ММ и малкия спят…хаха, сега нямам сили просто. Много искам да ходя на постнатална йога с бебето, но ми е в супер неудобно място и време. Басейна докато кърмя си го самозабранявам, а и с логистиката на малкия ще трудно. На мен тук ми казаха, че мога да спортувам след 6-7 седмици от раждането.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 06:05 от Lizi:) :)

# 63
Относно съхранението на кърма, консултант по кърмене ми прати това:

Ако не се изяде затоплена кърма от хладилник,може да се предложи още веднъж, не е нужно да се хвърля. В библиотеката за кърмене има дълго описание, от там го прочетох.

# 64
  • Пловдив
Аз си купих помпа. Захладнява и ми е ясно, че зимата няма как да кърмя по улиците, а моето дете на разходка се събужда мега гладно и крещи.Вчера дадох за първи път от шише, Мишето първо не разбра какво се случва, после се задави, рева… отделно не знам колко изяжда от гърда, но му дадох 120мл и май не му стигнаха,  първо, че не стана спокоен като след кърмене, второ, огладня след час и нещо, а яде на 2 часа точно през деня.
Та по тази тема имам няколко въпроса към разбиращите:
Колко време макс държите кърма в хладилник?
Мога ли след като е била в хладилника да я местя във фризера?
Може ли да давам на едно хранене кърма от разни партии?
Как мамка му, се дава мляко от шише? Може да се смеете, но никога не съм го правила и не съм обръщата внимание как го правят хората. Детето легнало ли трябва да е? Вчера се изпотих 200 пъти докато го нахраня…

За килограмите. Забременях в най-лошата си форма. Качих към 16 кила по време на бременността, като изглеждах слаба с корем 😂 Огромен корем. Свалих първите 3 седмици 10-11кг и спрях. Предполагам заради бисквитите с които се тъпках от стрес. Сега по навик. Имам още корем като мех на гайда 😂 Качеството на тялото ми е ужасно, но това е нормално, последните месеци мускулите се отпускат, за да е по-лесно раждането. Преди спортувах много и си представях как като родя, сутрин ще тичам докато ММ и малкия спят…хаха, сега нямам сили просто. Много искам да ходя на постнатална йога с бебето, но ми е в супер неудобно място и време. Басейна докато кърмя си го самозабранявам, а и с логистиката на малкия ще трудно. На мен тук ми казаха, че мога да спортувам след 6-7 седмици от раждането.

Не мога да кажа, че съм сто процента компетентна, но ще напиша как действам аз:
Държа кърмата 2 дена в хладилник (48 часа).  Добре са ти отговорили момичетата, че се държи най отзад в хладилника.
Често се случва, ако съм се цедила да кажем в 15:00 и после в 19:00, когато вече са и двете добре охладени (на еднаква температура), ги смесвам в едно контейнерче или ги сипвам в шишето за едно хранене.
Замразявам, в пликове за кърма, като взимам вече охладена от хладилника.
За даването от шише: гушвам я в мен (полуседнала, полулегнала), и я храня като следя в кой момент ще се дръпне, гледам да не я зоря.

# 65
Аз пък хранех баткото от шише напълно легнал. И на тази се налагаше да давам няколко пъти от шише и си я храня легнала. Държа я в позата, в която се и кърмим.

# 66
Момичета, много благодаря. Днес ще пробвам пак. За съжаление нямам везна да го претегля, но като му гдедам бузите, имам съмнение, че си хапва доста. Иначе суче много активно, нищо общо с помпата. Не знам как успявате да се цедите и давате, явно сте много организирани, особено ти Лизи, как няма да отслабнеш, то те ии остават време и ръце за бисквитки.
А на разходка как топлите? Носите си термос ли? Аз имам такъв за храна, мога направо да топкам в него шишето. Водата не трябва да е вряла, нали?
Бузите на Мишето

# 67
lizi:) единственото , което при нас помага да се изпръцка по - бързо е повдигането на крачетата към корема и масаж на коремчето.Ади вече е на 2м и половина и още има колики , да не кажа , че май взеха пак да се усилват.Иначе в началото беше същата като Яна , нещо страшно.В общи линии няма как да и помогнеш много на Яна за съжаление, чакаме да отмине .Ще се справиш , не губи кураж!
За храненето от шише са го казали -  ако не повръща може и легнало да се храни , аз лично храня в поза люлка.Важното е винаги да има мляко в биберона.А като го вадя от устата го вадя настрани и влиза по - малко въздух.
Някой беше питал как режем нокти.
Или ,когато спи , или сядам на стол и я слагам между краката ми , с главата върху моя стомах.Така двете ми ръце са свободни и режа.
pupelina а възможно ли е да си бременна , иначе може да си задържала течности , газове и да изглеждат малко повече кг.

# 68
Каква е нормалната телесна температура при бебе?

# 69
Каква е нормалната телесна температура при бебе?
до 37.5

# 70
  • Бургас / Славейков
lizi:) единственото , което при нас помага да се изпръцка по - бързо е повдигането на крачетата към корема и масаж на коремчето.Ади вече е на 2м и половина и още има колики , да не кажа , че май взеха пак да се усилват.Иначе в началото беше същата като Яна , нещо страшно.В общи линии няма как да и помогнеш много на Яна за съжаление, чакаме да отмине .Ще се справиш , не губи кураж!
За храненето от шише са го казали -  ако не повръща може и легнало да се храни , аз лично храня в поза люлка.Важното е винаги да има мляко в биберона.А като го вадя от устата го вадя настрани и влиза по - малко въздух.
Някой беше питал как режем нокти.
Или ,когато спи , или сядам на стол и я слагам между краката ми , с главата върху моя стомах.Така двете ми ръце са свободни и режа.
pupelina а възможно ли е да си бременна , иначе може да си задържала течности , газове и да изглеждат малко повече кг.

Орехче ми надявам се да не съм бременна.Общо взето сме го правили само 2пъти , когато ми спряха уж лохиите и то с предпазни средства.Че иначе ще се гръмна.JoyЩе гледам тази седмица да си запиша час , когато ММ е в почивка,че сега по сложно с ходенето навсякъде.Или пък за всеки случай ще си направя тест.Надявам се да няма изненади.Той сега ММ вече искал момиче .Викам му да не живея 100г.Кога ще ги изгледаме.

# 71
Ние се предпазваме с прекъснат акт. Дано да няма изненади...

# 72
Здравейте мамчета Grinning Аз съм от априлските мами и имам една опаковка неотворен лефакс ако някоя го иска да ми пише на лично Stuck Out Tongue Winking Eye

# 73
Преди 10години моят най добър приятел, Майки, тежеше 200гр като го взех. Не можеше още да върви по килим, хранех го със спринцовка с мляко. Не искаха даже да ми го дадат толкова малък, но аз настоях. 10години не се отдели от мен, където и да живеех каквото и да правех, той беше с мен. Грижех се за него като детенце, докато чаках и се молех да имам мое детенце. Хората които не обичат животни, го харесаха. Не защото беше моето, но той беше специален.
Господ ме Дари с прекрасен син, и реши че вече нямам нужда от Майки. ММ го намери вчера през нощта, отървал се от мъките, в леглото му. Отстъпи място на Божидар, без да знае че аз още имам нужда от него. Сърцето ми ще се пръсне от мъка... За някои ще е просто куче, за мен е първото ми дете. Не мога да опиша как се чувствам и колко е празно вкъщи и тихо и Болииии.
В четвъртък ще ни дадат праха му, в урничка, и ще го пръсна в Морската градина във Варна, където порасна и тичаше най щастлив.
Дано наистина се прераждат, вярвам че някой ден пак ще дойде при мен.
Спирам защото не си виждам телефона....

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 09:23 от Magic1720

# 74
Преди 10години моят най добър приятел, Майки, тежеше 200гр като го взех. Не можеше още да върви по килим, хранех го със спринцовка с мляко. Не искаха даже да ми го дадат толкова малък, но аз настоях. 10години не се отдели от мен, където и да живеех каквото и да правех, той беше с мен. Грижех се за него като детенце, докато чаках и се молех да имам мое детенце. Хората които не обичат животни, го харесаха. Не защото беше моето, но той беше специален.
Господ ме Дари с прекрасен син, и реши че вече нямам нужда от Майки. ММ го намери вчера през нощта, отървал се от мъките, в леглото му. Отстъпи място на Божидар, без да знае че аз още имам нужда от него. Сърцето ми ще се пръсне от мъка... За някои ще е просто куче, за мен е първото ми дете. Не мога да опиша как се чувствам и колко е празно вкъщи и тихо и Болииии.
В четвъртък ще ни дадат праха му, в урничка, и ще го пръсна в Морската градина във Варна, където порасна и тичаше най щастлив.
Дано наистина се прераждат, вярват че някой ден пак ще дойде при мен.
Спирам защото не си виждам телефона....
изпращам подкрепа! Всичко и всички сме преходни в този свят, мир на прага му!

Общи условия

Активация на акаунт