Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 3)

• 17 774
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Диди, след последния болничен зависи май от самата фирма.
В Интернет четох за някакво приложение номер 2 на НОИ, и след разговор с администрацията, ми казаха, че ще ми дадат декларация за попълване (трябва да я взема утре, на 25-и).

Пламинго, ако майка ми ми спретне такъв номер с нагла лелка, ще полудея 🙂 Аз съм импулсивна, и направо ще тегля едни майни на наглата лелка, с риск майка ми да ме гледа накриво.
Като се сетя дори като майка ми беше у дома и от мерак да си играе с малката, имах чувството, че й правеше дискомфорт, камо ли някой друг да я държи (който не харесвам).

Йоаннка още не се обръща, но гука, като огладнее и се начумери за сън, ми мрънка с глас. Голям шемет е 😄
Вече сме установили криво ляво някакъв режим и сега ми е по-лесно (да не кажа голяма дума) с излизания, уговорки и домашни задължения.

Утре сме на ваксини.. и на 27-и трябваше да сме на плуване, но ще се наложи да сменя часа, за да не стане някой фал с малката.

# 631
И мойте Nature High Brightness Nature High Brightness започнаха да гукат от два дни, ей така изведнъж.

Сами продължава да повръща, през ноща повърна, сега пак Confused
Не помня дали писах, Яна се изака, като излязохме на разходка, явно друсането, добре и е подействало. Joy Яна тази сутрин не мога да я накарам да яде, само 60 мл изяде и то на сила, а са се минали 4:30 ч от предишното хранене

П. С. Струва ми се, че се разболявам, дано не е така, ама от сутринта кихнах 100 пъти и малко сополи имам.. ..

# 632
И мойте Nature High Brightness Nature High Brightness започнаха да гукат от два дни, ей така изведнъж.

Сами продължава да повръща, през ноща повърна, сега пак Confused
Не помня дали писах, Яна се изака, като излязохме на разходка, явно друсането, добре и е подействало. Joy Яна тази сутрин не мога да я накарам да яде, само 60 мл изяде и то на сила, а са се минали 4:30 ч от предишното хранене

П. С. Струва ми се, че се разболявам, дано не е така, ама от сутринта кихнах 100 пъти и малко сополи имам.. ..

Вземи нещо превантивно, че като си представя колко ти е натоварено с двете ☀☀ направо не ти завиждам ако се разболееш.
Браво на Яна, дано се нормализират изхожданията.

Мен в работа ме карат да попълня декларации приложение 1 и 2. По късно ще видя за какво са и ще пиша

Да се оплача тази нощ Никола пожела да спи в шезлонга, и в леглото си и в нашето и в слинга заспиваше и след 20 Мин се събуждаше с рев. Спал е 5 часа в шезлонга на дивана , а аз до него но фотьойла, вярно с релакс функция е но сега съм цялата схваната.  В 5 сутринта реших че вече спи дълбоко и се престраших да го преместя , но неее опищя света. Предложих гърда да хапне че да се успокои и евентуално и аз да поспя, но той доброволно пусна към 6 преди това всеки опит да го отскубна от мен завършваше с рев. Какво стана не знам но тази сутрин ми се хили като зелка Simple Smile
Иначе вчера си видя едната ръка за първи път 💁♂ погледна я, почуди и се и бам в устата, много сладък

# 633
Лизи вземи си биозин мама. Аз бях така преди няколко дни, беше ми леко запушен носа, кихах, дразнеше ме гърлото и ме болеше глава. Не е от недоспиване, спя си добре. Почнах два пъти на ден биозин и се оправих за 2 дни без нищо друго и вечер преди лягане лапах една лъжица мед. Аз имам една много хубава кашлица дето се проявява и от най малкото разболяване и после няма спиране, обаче с мед успявам обикновенно да я овладея, ако започна още от самото начало да лапам една лъжица преди сън. Обаче пък Ковид изкарах без да се закашлям и веднъж и мед не ядох тогава. ММ от същия вирус стигна до антибиотик. Децата още кашлят сутрин и не могат да се изчистят, после вече не кашлят през деня.

Криса не се върти, ама с моя опит с въртенето много и е рано още. Баткото започна да се върти на 11м. Пречеше му коремчето и нищо не можеше да го накара да легне по корем, пищеше сякаш го колим. На 11м и половина проходи. Каката започна да се върти на 9м и почна да спи по корем. Тя пък защо не се въртеше не я знам, беше и удобно по корем и не си правеше труда да се завърти. Иначе да сядат, да пълзят и да се изправят си почнаха навреме. Сигурно аз не ги уча както трябва да се въртят. Но въпреки това започнах да оставям Криса по средата на спалнята или в кошарата ако се наложи да я оставя сама като е будна, че никога не се знае.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 10:04 от bolibon

# 634
Didister, мислеше, че от капките повръща ли? Защото казваш, че си ги спряла и пак си повръща. И моята не спира да повръща, това ме влудява. На всичкото отгоре пак е със сополи, та започва и да кашля - за няма и 2 месеца вече 2 пъти. А в четвъртък е на ваксини, надявам се да се оправи до тогава. Ако си подсмърча проблем ли е за ваксините според вас? Този проблем съм го нямала с каката.

Лизи, някой беше постнал една клипче за масаж. На малката много и помага за изхождане. Може да помогне и при вас.

Аз каче ли все още не съм свикнала с малката. Помня, че с каката се радвах всеки път когато се усмихне, когато ме погледне. Сега сякаш не е така и тази мисъл не ми дава мира. Чувствам се лоша майка 😪 Отдавам го на факта, че беше непланувано бебе, а аз самата имах много големи планове преди да забременея и сега всичко се провали. Но все пак това не трябва да е причина да не мога да и подаря любовта, която съм подарявала и подарявам на каката. Случайно някой да се чувства по същия начин? Наистина се чувствам "изкривена". Дано ми олекне поне като успях да "споделя" с вас 😒

# 635
Didister, мислеше, че от капките повръща ли? Защото казваш, че си ги спряла и пак си повръща. И моята не спира да повръща, това ме влудява. На всичкото отгоре пак е със сополи, та започва и да кашля - за няма и 2 месеца вече 2 пъти. А в четвъртък е на ваксини, надявам се да се оправи до тогава. Ако си подсмърча проблем ли е за ваксините според вас? Този проблем съм го нямала с каката.

Лизи, някой беше постнал една клипче за масаж. На малката много и помага за изхождане. Може да помогне и при вас.

Аз каче ли все още не съм свикнала с малката. Помня, че с каката се радвах всеки път когато се усмихне, когато ме погледне. Сега сякаш не е така и тази мисъл не ми дава мира. Чувствам се лоша майка 😪 Отдавам го на факта, че беше непланувано бебе, а аз самата имах много големи планове преди да забременея и сега всичко се провали. Но все пак това не трябва да е причина да не мога да и подаря любовта, която съм подарявала и подарявам на каката. Случайно някой да се чувства по същия начин? Наистина се чувствам "изкривена". Дано ми олекне поне като успях да "споделя" с вас 😒
С ваксина шега не бива и в никакъв случай не трябва хремаво, болно дете да се ваксинират! Все пак вкарвате чуждо ДНК директно в кръвта му! Някои хора като мен здрави даже няма да се ваксинираме, никога не се знае организма как ще реагира...
За "лоша" майка- полагате ли необходимите грижи за бебенцето? Аз вярвам, че да! След като сте във форум, търсите отговори, решавате проблеми вие сте добра майка! Това как се чувствате е временно и може да е в резултат и на хормоните, така че не си давайте такива оценки в никакъв случай! Следродилната депресия също не е за подценяване, има ли с кого да си споделяте, да разтоварвате 💓...споделяли ли сте тези мисли с мъжа си, той какво казва?

# 636
В България не е препоръчително, на запад, не точно. Там критерият е да не е с треска детето, лека хрема не им е противопоказание. За мен лично е, ама тук не пиша своето мнение.
Проблемът идва от там, че се счита, че когато имунната система на детето е заета с борене на някаква инфекция може да не създаде антитела след ваксината, защото вече бори друго заболяване.
Аз лично бих изчакала поне седмица да мине, след като детето се чувства добре. Плюс, представете си вече да сте хремав и да трябва и да търпите реакциите на тялото след ваксина, още по-тежко.
Аз вече съм солидарна към бебчетата, преди две седмици се ваксинирах за грип и три дни бях, като парцал, след ковидната нямах такива проблеми. Като се сетя аз колко бях омаляла, представете си едно малко бебе.

# 637
На нас ни изписаха днес Гастротус бейби за тихия рефлукс,който има Пламена. Някоя от вас да го е ползвала за бебчето си?Какви са страничните ефекти? Според лекарката хъркащото носле може да се дължи на рефлукса😢

# 638

Gro1 за коликите му бяха предписали Абокиликен , но след като нямаше голям ефект го сменихме с БиоГая, и това не му помогна, но пък го запекоха. Горе долу по това време започна да повръща. Изписаха му Хип Антирефлукс и заменяхме кърменето в 24.00 часа със сухото мляко. С него изкарахме около седмица и малко. Някъде по следата спряхме пробиотика, но той продължи да не ходи до тоалетна, за сметка на това умираше от газове и напъване, като при всяко напъване и пропищяване повръщаше.за седмица и половина се изходи с клизма само 1 път.  Спряхме и млякото с надеждата да се изходи и да му се успокои коремчето. Започнах масажите от клипчето което някой качи, сега ака на 3-4 дни доста обилно. Коликите като че ли значително намаляха, не се и напъва детето. Повръщането обаче си остана. Сега е с хрема и вече 2ри път отлагаме ваксина. Преди капките промивам нослето с физиологичен разтвор, той плаче и повръща. Давам и витамин С, него поне приема спокойно.

Иначе декларациите които трябва да попълня са приложение 1 към чл.3, Ал. 2 и 3 и приложение 2, към чл. 4 т.1

# 639
  • Бургас / Славейков
Аз тъкмо звънях във фирмата да видя те ли ще ми изпращат декларацията да я разписвам. Както и предполагах аз ще се занимавам пак.Дори не ми казаха какво да подготвя и да им изпратя.До 7.11.22ми е болничния.Днес времето е прекрасно и сме навън .Коликите малко по малко отшумяват ,аз отдавна спрях каквито и да е капки.

# 640
Каката е болна Sob Нямам време ни да чета, ни да пиша. Но пък май на малкия му тръгват зъбки Rolling Eyes

# 641
  • Велико Търново
Бързо оздравяване, това със зъбите вече почна да ме плаши 😃, масово чета във фейса че тръгват зъбки на толкова малки бебчета.

Болибон, преди време беше казала някакви витамини че си пила след предишните бременности, уж си ги бях записала ама не ги намирам.

# 642
Милото, аз давах на Никол и на кака ѝ Гастротус. Не е имала реакции никакви. На кака ѝ помагаше. На Никол не и го спрях.

Вчера през деня Никол почти не спа, а тя е от спящите бебета. Тръгнахме да си ходим и като наддаде един вой. Пътуването се превърна в истински кошмар. Спираме 100 пъти, няма успокояване това дете. Накрая вече нямае сили да плаче и смао похлипваше леко. Запса в мен и я прехвърли в кошчето и потеглихме. Бях на ръба на нервна криза, а кака ѝ имаше имен ден, тя си пожела да остане при баба си.ние не можем да се приберем. Много тъжно ми стана.

# 643
Здравейте, чета ви на верев.
Двамата ме докарват до лудост... всъщност единият...
На по-малкият на килограми му излезе нещо бяло и остро на мястото на кучешките зъби.
Мамите с повече от едно дете и опит може ли да избие първо кучешки зъб?
Иначе вече се опитват да държат с ръка. Откриха и че юмруците може да се дъвчат и преди не искаха биберон сега тотално го отказват.
Гукат, радват се на отражението си в огледалото, раздават усмивки на поразия и ме разтапят.
По-малкият на килограми е 5.400 кг има трудност в вдигане на главичката, но вината си е моя... нямам време да го слагам достатъчно по корем.
Сънят им се промени особено на по едрият мина 7 кила. Стряскат се, някъде четох, че сега сънят минава от двуфазен лек и дълбок на такъв като на нас възрастните и им е трудно на някои бебоци да преминават в различните фази. Та стряска се и пищи като заклан Sad .

# 644
Бързо оздравяване, това със зъбите вече почна да ме плаши 😃, масово чета във фейса че тръгват зъбки на толкова малки бебчета.

Болибон, преди време беше казала някакви витамини че си пила след предишните бременности, уж си ги бях записала ама не ги намирам.
Калмацин на Велмарк, също и Актив мама на Допелхерц. И сега ги пия като се сетя.

Общи условия

Активация на акаунт