Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 404
  • 952
  •   1
Отговори
# 300
Повече от ясно е, че всички пишещи в темата имат високи изисквания и капризен вкус. Нужно ли е и тук да се превзема човек колко специална бисквитка е?
Няма как да харесваме всичко, затова и пазарът е широк.

# 301
Високите изисквания са пропорционални и на цените на парфюмите.
От парфюм за 30 лева нямам кой знае какви очаквания, освен че ще е просто хубав. Ако се окаже много хубав за носа ми, си е бонус. Парфюм за 300 + искам да ми докара световъртеж от кеф.
Това едва ли прави мен и хората с подобни нагласи "специални бисквитки", нито пък е проява на каприз. Нима е неправилно и неприемливо да изразяваме индивидуалността си чрез конкретни предпочитания, или попадаме в категорията "сноби"? Едва ли!
И за да не съм извън темата, ще споделя първи впечатления от последната си придобивка - Liva Atelier Flou.
https://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Flou/Liva-27575.html
Интересно композиран подправково-дървесен унисекс аромат с обещаваща трайност. При мен започна направо с канелата и пипера, ветиверът, ванилията и джинджифилът останаха като фон. След това се случи онзи красив фюжън, в който палмарозата и цитрусите добавят фино и луксозно звучене и омекотяват подправките. Ванилията не е синтетична и сладка, не е и ясно различима.
Liva е по-скоро хладен парфюм. За мое удоволствие в пирамидата няма амбър и мускус - в по-сериозни количества ми не понасят, или тежат и натягат, или амбровите нюанси подкисляват, или са ми синтетични. Няма нищо скучно и банално в Liva. Носи ми някак прохладен комфорт и лека свежест, увереност и спокойна и ясна мисъл. Откъм терапевтичен и благотворен ефект ми е петзвезден.
http://www.atelier-flou.com/
И както писах преди, дълбоко уважавам парфюми с идея. Надявам се да ви е интересно запознанството с тази парфюмна къща, така красиво и достъпно представяща ароматното си творчество.
Поръчката ми беше от мейкъп, за съжаление само три са им предложенията, ценово са ми окей за 100 мл. Самите флакони са тежки, в метална "ризница" в златисто с магнитно капаче и цветна вложка върху него. Вложката на Лива е в любимото ми лилаво, а самото сокче е зелено Simple Smile.
Уф, разписах се надълго, пълнолунието е виновно Simple Smile На търпеливо прочелите - благодаря!

# 302
  • при морето
Здравейте,парфюмни!Скоро не съм писала тук,но чета почти редовно,така че не съм ви забравила и за минута.Тия дни ми попадна едно ново име на парфюмен бранд в Делириум и реших да се допитам до вас.Ще ми е интересно да споделите повече за NIGHTOLOGY ....Без никаква идея като как ухаят парфюмите им ,поръчах  в момент на среднощно умопомрачение Intimate Elixir  и Vivit Velvet.Сега се губя в догадки дали ще ми харесат...

# 303
Здравейте,парфюмни!Скоро не съм писала тук,но чета почти редовно,така че не съм ви забравила и за минута.Тия дни ми попадна едно ново име на парфюмен бранд в Делириум и реших да се допитам до вас.Ще ми е интересно да споделите повече за NIGHTOLOGY ....Без никаква идея като как ухаят парфюмите им ,поръчах  в момент на среднощно умопомрачение Intimate Elixir  и Vivit Velvet.Сега се губя в догадки дали ще ми харесат...
Привет! Поне на мен са ми малко препаратни и недвусмислени,но и не лоши. Сякаш в тези, които съм пробвала,долавях много по-малко нюанси, отколкото в други парфюми. Може да е мое усещане, може да е търсен ефект. С леко презрение в гласа момичетата там ме предупредиха, че не били нишова парфюмерия. Последното е в графа FYI, аз не му придавам важност.

# 304
Търся съвет. С какъв парфюм да изненадам 17-т годишна девойка?

# 305
Зависи. Знаете ли дали тя изобщо се интересува от парфюми и ако да, какво горе-долу харесва? Иначе такова нещо като парфюм за определена възраст и пол не съществува, зависи от индивидуалните предпочитания.

# 306
С някой от парфюмите на Ариана Гранде? Те като, че ли са по-младежки.

# 307
Високите изисквания са пропорционални и на цените на парфюмите.
От парфюм за 30 лева нямам кой знае какви очаквания, освен че ще е просто хубав. Ако се окаже много хубав за носа ми, си е бонус. Парфюм за 300 + искам да ми докара световъртеж от кеф.
Това едва ли прави мен и хората с подобни нагласи "специални бисквитки", нито пък е проява на каприз. Нима е неправилно и неприемливо да изразяваме индивидуалността си чрез конкретни предпочитания, или попадаме в категорията "сноби"? Едва ли!

Не става дума единствено за цени.
Точно между парфюмите от 300+ искам световъртеж, а не недоумение и чувството, че някой "артист" се подиграва с мен.
Достатъчно съм пробвала, за да знам, че дори нещо да е свръх куриозно, то далеч не означава, че е носимо, или искам да прекарам уикенда в компанията му.
Цената не е гаранция за световъртеж от щастие.

И не, не си сноб, не бой се. Подхождаш наивно, и от снизхождението ти няма нужда.
Не сме тук от вчера. 😉

Аромат за деня: Coco Mademoiselle Intense. Уж вариация на стар шлагер, но ме радва повече от Russian Tea.

Върти ми се в главата Ashore на Amouage от известно време. Ще го потърся за проба.

# 308
По мои наблюдения се харесват Монтали и като цяло силни и забележими парфюми

# 309
Добро утро!
За подаръка... зависи от момичето. Grinning Аз бих подарила
Rosha Girl или, да някой на Ariana Grande Simple Smile
Имайте хубав ден! Hug

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 08:39 от Magda Dimitrova

# 310
На тази възраст се впечатляват от "марки", а по мои наблюдения харесват сладостни парфюми. Ако имате възможност пробвайте "My way" на Армани, мисля че би се харесал.

# 311
Рекламират Коко Мадмоазел по Нова.Smiley Утре ще съм с него.
Oт няколко дни съм с него. Ами много е хубав. Видях, че има зареждане на ЕЛДО като вниманието ми привлече https://www.etatlibredorange.com/products/eau-de-protection. Няколко думички във фрагрантика "Через 10 часов чувствую Коко мадмуазель, ну прям один в один", "Временами напоминает облегченный Angel Thierry Mugler. Очень стойкий.", "Есть что-то общее с Нуар де нуар Том Форда..", "....что такое у меня уже есть - и это Shalimar Initial l'eau Guerlain"....ме тласнаха към безрасъдна постъпка.
Хубав ден от мен! Simple Smile
https://parfium.bg/etat-libre-d-orange-eau-de-protection-uniseks … -bez-opakovka-edp

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 10:32 от Никой като Някой

# 312
Добро утро и от мен Simple Smile
Имам нужда от съвет от тези от вас, които имат повече опит с нишовите парфюми.
Парфюмното ми хоби датира от почти 20 години, но от доста време не намирам нещо особено интересно сред дизайнерските парфюми. Единствените успешни попадения, които съм купувала напоследък са Armani Si Intense (2021), Sisley Soir d'Orient и Givenchy Interdit Nocturnal Jasmine.
Иска ми се да пробвам нещо от Montale или Serge Lutens, просто защото са най-лесни за намиране тук. Какво бихте ми препоръчали като начало? Много харесвам gourmand парфюми и жасмин, но изобщо не мога да нося мускуси.
Сред любимите ми парфюми са, освен споменатите горе, Givenchy l'interdit Rouge, Black Opium Illicit Green, Hermes l'Ambre des Merveilles, Dior Hypnotic Poison, Mon Guerlain, Goutal Les Nuits d'Hadrien, Escada Marine Groove.
Мерси и хубав ден на всички Simple Smile

# 313
Ее Дез, стига де. Човек не смее да каже нещо вече, не се знае кой и откъде ще изскочи да начуква канчета. Нали в крайна сметка темата е да споделяме вкусове и впечатления. Лични, разбира се, не на комшията.

# 314
  • The Evergreen State
Подсетена от коментарите ви за Шалимар извадих и аз моя Филтре. Добре се вписва в слънчевия есенен ден, около мен се носи лек аромат на лимонова бисквитка, сладка и ванилена.

Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 21:29 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт