Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са някои популярни есенни аромати, обсъждани във форума?
Кои са някои от любимите есенни парфюми на участниците във форума?
Кои са някои от есенните парфюми, които участниците планират да закупят?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са някои популярни есенни аромати, обсъждани във форума?
Във форума се споделят различни популярни есенни аромати, като Dolce Amalfi, Allure Sensuelle, Zenne от Nišane, La Danza delle Libellule Nobile 1942, Wrapped in Dreams HFC , Coromandel , Chloe Nomade Absolu , Roches Byzance , Elie Saab Le Parfum , J'adore, Libre Le Parfum, Majania Sin, Feve Tonka de Canaima, Velvet Tonka BDK, Radiant Tuberose Jimmy Choo, Scarlet Poppy Intense Jo Malone , Hermes L'Ambre des Merveilles , Mon Guerlain EDP , D&G The Only One Intense, Armani Si Fiori, Givenchy L'Interdit EDP, Xerjoff Lira, Marc Jacobs Decadence, NR Ambree и YSL Manifesto.
-
Кои са някои от любимите есенни парфюми на участниците във форума?
Участниците споделиха своите любими есенни парфюми, включително Montale Intense Café, Libre EDP, Chance EDP, VCA Bois d'Amande, TF Noir pour femme, Good Girl Le Parfum , Crystal Noir и Pur Eve. Те обсъдиха и нови придобивки като Boccaтера Fiori dell'Orientale Xerjoff, Red Tobacco Mancera и обмисляха закупуването на парфюми като Hermes Twilly и Bois d'Amante. Други популярни избори са Dolce Amalfi, Allure Sensuelle, Zenne на Нишан, La Danza delle Libellule Nobile 1942, Wrapped in Dreams HFC, Coroman del Chloe Nomade Absolu , Roche Byzance и Elie Saab Le Parfum. Освен това J'adoré, Libre Le Parfum на Hermes и много други бяха споменати като любими есенни аромати.
-
Кои са някои от есенните парфюми, които участниците планират да закупят?
-
Какви са някои от коментарите за парфюмите, споделени във форума?
-
Какви са впечатленията от парфюма Moreque и заслужава ли си да се обмисли?
Според мен човек, който познава дори само няколко издания на Шалимар, няма как да се обърка, че това е Шалимар, но има и значителни разлики с EDP - много по-сух е новият, за мен стои "по-схематично" и го няма онзи акорд от оригинала (анималистично-кожен-бензинов), който прави парфюма труден за мнозина (терпентин мернах наскоро като оприличаване); ириси също не усещам отчетливо, освен ако не приемем, че те допринасят за "прашливостта", т.е. силната пудреност на парфюма. Разбирам сравненията с Тонка Империал и Фев, но те са само по линия на тонката, като и двата звучат "по-модерно", по-гурмански и по-ликьорено. В новия Герлен тонката при мен е щрих, не е основен играч. Основното е амбър на моята кожа, а аз не се разбирам с амбровоцентрични парфюми (нищо че имам амбър на челно място в списъка с желания, но засега е първият и последен, изключения винаги има
). Видях и аз, че рейтингът вече е в небето и вотовете са много, така че явно за повечето хора е попадение.
Успешен ден на всички! 
Мрачно е днес, да, няма никакво слънце и затова извадих нещо любимо, в противовес на времето. Baiser de Florence e в стилистиката на Bois d'Iris VC&A и Bois d'Argent Dior, съгласна съм с вотовете за сходство във Фрагрантика. Парфюмите не са двойници обаче - Ван Клийф имам, Диор - не (за жалост; съответно само съм го пробвала, не съм го носила активно). С две думи - красив, въздушен ирис с подложка от тамянени смоли - точно благодарение на Bois d'Iris установих, че тази постройка много ми харесва и търся вариации. Bois d'Iris за мен е доста студен и дистанциращ, докато Baiser de Florence е по-топъл, заоблен и приласкаващ, идея по-сладък и усещам ясно плодов акорд, който ми стои черешово (череши няма в пирамидата). Романтичен и много женствен парфюм, сравнително тих е при мен, но с добра трайност. За съжаление мисля, че има някакво реконфигуриране на линията и този парфюм изглежда е спрян (както и 2-3 други - в момента ги няма изобщо в сайта на марката) - временно или не, нямам идея. Надявам се да успея да намеря втора бутилка отнякъде, защото за мен наистина е специален, макар че не е новаторски. Пробвах още 3 парфюма на марката, като много ми хареса една от кожите - Melodie D'Altai - много мека, фина кафява кожа с конячен щрих и доста сладост, така я виждам, напомни ми по нещо на Mimosa Indigo Atelier Cologne. Мисля, че има 3 нови кожени парфюма в отделна подколекция, трябва да потърся мостри в един момент, защото редовните цени са сериозни и слепи поръчки на тази стойност - абсурд. Ella K е личната марка на Соня Констант. 
Ароматите на Рамон Монегал не ми стоят добре например, както и други нейни любимци, и затова и не смея да отстрелям насляпо Cafe Chantant, но бога ми, над 10 пъти съм била на един клик разстояние.