Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 473
  • 952
  •   1
Отговори
# 240
Kovatcheva много благодаря за споделеното! Мнението на съфорумката ми беше много полезно. Аз също не ги следя, но освен във ваниловата лимитка се влюбих и в shalimar cologne 2015, с който за съжаление така и не успях да се сдобия,но има най-прекрасния цитрус,който съм усещала някога.Незнам колко още ще се удържа да не поръчам и тонката:maple_leaf:
rocktoberry Russian tea е много красив и интересен парфюм, думата сгряващ много му приляга -хубав черен, топъл  чай, с мента,кожа и малинка за разкош. Обаче е колкото красив, толкова и артистичен и е малко рисков за насляпо.

# 241
BoMarina,  и моето впечатление е същото, само че кожата е доста брутална, не е кожена ръкавица ами boiled leather ала GOT или казахски ботуш 😁
Аз се редях за новия шалимар, но се отказах, разкарах и всички други фланкъри от колекцията си. Дразнят ме с това вечно предъвкване. Тонка звучи като прелестен парфюм, не може ли да го направят не фланкър, а просто нещо с тонка и ванилия.... Дано да се хареса и да го произдадат в нов самостоятелен вариант.
Днес най сетне се добрах до Синтра, и с това приключих дългите колебания на тема маршмелоу получих и неочаквано предложение и се сдобих и с половин флакон Оrza TT. С това мисля да приключа докато не видя поне едно дъно. Разбира се вече съм набелязала и следващата "жертва"  - Trussardi fiori oscuri
https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/Walking-On-Via-Fio … Oscuri-73548.html
Напомня ми на един стар парфюм на Ив Роше - сочна мимоза и студен чай, който много обичах като малка

# 242
Солена луна впечатляващ е много руския чай, но и аз не мога да го нося , само отдалеч мога да му се възхищавам. Кожата е силно застъпена наистина, понеже може би като цяло харесвам кожените парфюми, и не ми се видя много страшна. Макар,че мога да си го представя върху някой от GOT.Никак не ми се иска да се влюбвам във фланкър, на която и да е марка, но не може да им се отрече на Герлен, че тези на  Шалимар в последните години са много успешни. Успяват да направят така,че парфюм създаден 20 години на миналия век все така да звучи луксозно и качествено и да поддържат интереса на потребителите вкл. с идеята за лимитиран продукт.

# 243
Днес пробвах за първи път Guerlain Aqua Allegoria Nerolia Vetiver и много ми хареса. Ако някой друг го е пробвал, как ви се вижда трайността, тъй като Алегориите по принцип са сравнително слаби?

# 244
  • София
Заслужава ли си придобиването на тонка версията,ако вече имам ванилията?
Много са различни двете издания, друг е въпросът дали и двете ще му допаднат на човек. Имам миналогодишната лимитка (Shalimar Millésime Vanilla Planifolia) и с някои дребни забележки, доста ми пасна. От тазгодишната Shalimar Millésime Tonka имах фабрична мостра от другарче и ме спаси от неуспешна сляпа покупка. Никак, никак не ми приляга това издание, отдавам го на лоша химия с кожата ми, защото на кожата на друга приятелка ясно усетих марципанени бадеми във връхните ноти (по-нататък не знам как се е развил при нея). При мен няма почти никаква сладост (като изключим 2 минути в началото), никакви бадеми... Стои ми изключително сухо и глухо цялата композиция, няма сочност, няма живот, като хербарий на парфюм е. Отнето е всичко, което харесвам в Shalimar Cologne и във Vanilla Planifolia версиите - осезаемите цитруси, маслено-кадифената текстура, помаденият ирис, сладостта... Тонката се усеща много силно в началото, разпрашена, леко алкохолна, с лека сладост. При мен за жалост бързо угасва и отстъпва място на смолист амбър, който е в ретро посока, съчетан с тъмни дървеса като подложка. Изявена анималика на моята кожа няма. За мен Тонка изданието е по-рисково от миналогодишното, някак по-зряло и мрачно е за моите възприятия/върху моята кожа. Това са моите 2 стотинки по темата. Simple Smile
Следя от известно време една герленофилска група (т.е. посветена само на Герлен) и засега отзивите на запалените герленофили са добри, макар че явно все още никой не се е свестил напълно от вълнението, че е успял да си купи бутилка, та засега няма пространни ревюта в съответната група. Grinning Мернах кратки коментари, в които ясно личеше, че сладостта на Vanilla Planifolia версията не е допаднала на някои от мъжете герленофили, докато тазгодишното издание се приема по-добре в това отношение. Simple Smile
Видях, че се заформи вълна от слепи поръчки - надявам се парфюмът да се покаже откъм светлата си и пищна страна на всички поръчали. Flowers Four Leaf Clover
Благодаря за темата, Densi! Flowers Maple Leaf Нов есенен парфюм искам да купя, но както се казва в популярния израз "искам, ама нямам желание". Grinning Бях планувала именно Тонката на Герлен, но отпадна, разни други неща също отпаднаха след по-обстойно тестване и някак не мога да реша какво да взема. Има парфюми, които са добре изтествани и стоят в списъка ми от мноооого време, но ми се щеше да е нещо, което съм харесала по-наскоро, за да има повече вълнение (познат ви е този логически парадокс, нали? Grinning). Явно няма да е този месец.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 00:48 от Klodilia

# 245
  • The Evergreen State
Честито на всички с нови парфюмни придобивки, със здраве да си ги пръскате Flowers Hibiscus.

Най-накрая дочаках доставката на поръчания Мис Диор и се оказа че са ми пратили новия Мис Диор 2021 а не този от 2017. Явно Амазон не са сменили снимката (те бяха доставчика), на снимката беше стария с металната панделка.

Здраве да е, споделям тук, дано някой не е поръчал от Амазон подведен от мен няколко поста по-напред.

А може и да е станала грешка с моята поръчка само, няма да имам проблем да го върна. Приемам го обаче без никаква драма, приела съм вече - другия, и с бутилка от него и без, си е минала история. Цената на която поръчах беше много изгодна, поне това е утешение.

Колкото до новия Мис Диор - няма го огъня и страстта на 2017, но е топъл парфюм който бих могла да нося. Има кротко и луксозно излъчване, има своя чар. Универсален е и всесезонен.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 07:08 от Athena

# 246
Klodilia благодаря!:tulip: Поотрезви ме,както се казва:) Изключително противоречиви мнения за този парфюм чета и слушам и никак не мога да се ориентирам правилно.Някой казват, че прилича много повече на Shalimar edp, от миналогодишния,други че.изобщо не прилича, оприличават го и  с Feve и с Tonka imperale, а те са съвсем различни. Оставам с впечатление,че е голям хамелеон, но като цяло мненията са повече положителни,а рейтинга му във фрагрантика вече  почва да стига до небесата.Ще го помисля още малко.

# 247
  • Пловдив
Чудо голямо ако не те кефи.

# 248
  • София
Може ли някой, който е добре запознат и с двата парфюма, да направи паралел между Guerlain L'Instant и Dior Addict? Имам Ленстан и много го харесвам, пробвала съм Адикт 2 пъти на кожа и много ми харесва, силно притегателен ми е, но последно бях пръснала и двата и ми се сториха много сходни с разликата, че Адикт е доста по-мощен, по-жасминов, по-секси и вечерен/зимен като че ли. Има ли смисъл от притежаване и на двата аромата?

Другата "двойка", за която се колебая е YSL Black Opium vs D&G The Only One? Знам, че са добре познати, но все заобикалях Опиума през годините, а The Only One го бях оставила за тестване на по-хладно време, пък сега нещо ми влезе мухата да поръчвам насляпо ...

# 249
Добро утро!
За вас не знам (всички имам предвид) при мен "чудото" си е голямо! Когато очакванията ми се разминат с "реалността", която за всеки е неговата. Имам различно отношение, към парфюмите които са си мой, познавам и обичам, какво остава, за "запознанство и нехаресване"!? не го приемам леко! От вълшебния разказ на kovatcheva насам, не мога да се успокоя! Аз обаче съм фантазьорка и мечтателка. Дори само по тази причина, вероятността за "разминаване" е голяма! Винаги ще помня "онзи" пост на densi (той не е и единствен) след това и един на Phlox, или Phoenix_ (съжалявам, не съм сигурна), в който каза, че не разбира, как може човек да си купи парфюм, без да го е пробвал и съвсем нямаше предвид финансови възможности, или липсата им! Не съм дребнава и съм също толкова безразсъдна! Със сигурност Shalimar Millesime Tonka, е изключителен парфюм! Ако ни е писано, ще се срещнем. От известно време, исках да ви споделя друго. Аз имам около 15 парфюма +  няколко отливки. Съвсем не се оплаквам, напротив! А и благодарение на вас, се запознах с още мнооого! Имах повече, някой подарих, други продадох. Забелязвам, че откакто имам по - голям избор, някой отидоха на "задния ред". Не ги харесвам толкова, колкото преди. Казах пред една моя позната, цената на един парфюм и тя каза: "Е как, ми това си е една хубава обувка?!" Добре, че не знае колко могат да струват чифт хубави обувки "в шишенце"! Joy
Klodilia, много хубав пост! Аз ви поздравих с "добро утро!", вече ви казвам "добър ден!".
Днес тръгваме трите - аз, другата Магда (която се тръшка и пищи:  "искам го новия Shalimar!" ) и Jo Malone Mirhh & Tonka.
Желая ви спокоен и хубав ден! HugBlushFlowers Rose
Специално благодаря на Lorem_Ipsum, която освен че ми даде "риби", ми показа и как да ги ловя! Heart

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 11:04 от Magda Dimitrova

# 250
Ей този коментар никак не го разбрах, честно! Thinking

# 251
За вас не знам (всички имам предвид) при мен "чудото" си е голямо! Когато очакванията ми се разминат с "реалността", която за всеки е неговата.
Скрит текст:
Имам различно отношение, към парфюмите които са си мой, познавам и обичам, какво остава, за "запознанство и нехаресване"!? не го приемам леко! От вълшебния разказ на kovatcheva насам, не мога да се успокоя! Аз обаче съм фантазьорка и мечтателка. Дори само по тази причина, вероятността за "разминаване" е голяма! Винаги ще помня "онзи" пост на densi (той не е и единствен) след това и един на Phlox, в който каза, че не разбира, как може човек да си купи парфюм, без да го е пробвал и съвсем нямаше предвид финансови възможности, или липсата им! Не съм дребнава и съм също толкова безразсъдна! Със сигурност Shalimar Millesime Tonka, е изключителен парфюм! Ако ни е писано, ще се срещнем. От известно време, исках да ви споделя друго. Аз имам около 15 парфюма +  няколко отливки. Съвсем не се оплаквам, напротив! А и благодарение на вас, се запознах с още много! Имах повече, някой подарих, други продадох. Забелязвам, че откакто имам по - голям избор, някой отидоха на "задния ред". Не ги харесвам толкова, колкото преди. Казах пред една моя позната, цената на един парфюм и тя каза: "Е как, ми това си е една хубава обувка?!" Добре, че не знае колко могат да струват чифт хубави обувки в шишенце! Joy
Klodilia, много хубав пост! Аз ви поздравих с "добро утро!", вече ви казвам "добър ден!".
Днес тръгваме трите - аз, другата Магда (която пищи:  "искам го новия Shalimar!" ) и Jo Malone Mirhh & Tonka.
Желая ви спокоен и хубав ден! HugBlushFlowers Rose
Затова номерът е да нямаш големи очаквания. Може да си изчела хиляди хвалебствия, но не бива да се подвеждаш по тях, а лично да прецениш за себе си (най-добре чрез проба, ако има възможност). Случва се масово харесван парфюм на теб да не ти допадне.

# 252
  • Стара Загора
Магде, ако нямаш възможност за проба, остава другият вариант, който е да четеш нотките и да знаеш ти кои харесваш. Ако знаеш кои не харесваш/ имаш непоносимост, ще ти е много по-лесно. За някои може би е лудост така да се избира парфюм без да се пробва (и за мен беше), но бързо разбрах кое е за мен и кое не е. Много брандове си имат техен подпис в почти всеки парфюм и няма как да ги сбъркаш.

# 253
Така е. Аз например по принцип отбягвам цитруси, гардения и ветивер, защото на мен не ми стоят добре. Това, разбира се, съм го установила след проби.

# 254
Не към сигурна дали твърдението е насочено към моя пост, но ако е, трябва да кажа, че при наличните ми количества парфюми и купищата мостри, и отливки,предпочитам в колекцията ми да присъстват само парфюми , които обичам и се наслаждавам да нося.Не ми допада да продавам парфюми и по тази причина рядко вече,колкото и да е голям гъдела , купувам на сляпо. Правя го след много , много четене,вкл.на мнения от потребители от темата, с които съм установила,че имам общи вкусове. Две от тях са и Kovatcheva и Klodilia и много се радвам,че споделиха личните си впечатления. Освен това принципно си е доста разочароващо да има разминаване между полученото и идеята и представата за парфюма, която човек си е изградил и се е надявал да усети.  И понеже постът на който отговарям ми прозвуча като упрек  - форумът и конкретно темата са именно за  споделяне на парфюмни впечатления, а въпросите относно същите и емоциите свързани с тях са неизменна част от ежедневието на парфюмния любител.

Общи условия

Активация на акаунт