Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 393
  • 952
  •   1
Отговори
# 510
В последните месеци бях изпаднала в нещо като бяло петно за парфюми. Влизам в парфюмерия, мириша този, мириша онзи, гледам в нета и нищо не ми харесва. Ама ни-що. Особено лятото... всички парфюми в магазина ми миришеха на едно и също. Не си купих нито един нов, ползвах цяло лято един единствен.

И сега какво се присетих и аз за тоя crystal noir (не знаех, че са променили формулата, от вас го научих). Ходих да го пръскам. Винаги като имам възможност тествам на кожа, а не само на хартия. Просто ми е много любим  аромат и като се сетих колко го обичам, го поръчах.

Вие сещате ли се за друг подобен аромат, който не е съсипан от създателите си? Нещо, което да го замести?

# 511
Здравейте! Влизам само да споделя една хубава емоция, която изпитах. Няма да кажа нещо ново, просто се радвам, че есента е такава благодат за повечето ми парфюми и това ме прави много щастлива. Усещам аромата без да ме задуши и да ми досади. Просто блаженство. Също така, започвам да си затвърждавам мнението кои парфюми (като имена) ми харесват и кои не, което също ме радва, защото съм адски колеблива натура, а да имам твърдо мнение ми носи стабилност. Започвам да правя мисловен "мавзолей" на парфюмите, които оценявам високо, но не мога да нося - днес прибавям уверено Черната орхидея там.

# 512
  • Пловдив
Densi, разкажи повече, моля, за новия мъжки Фредерик Мал Simple Smile Търся подарък за мъжа ми за Коледа. То е още рано, де, но започвам да се оглеждам. Нещо, с което ще го впечатля, а и аз да му се наслаждавам. Мъжкото звучене в него преобладаващо ли е или е унисекс и може да се носи и от жена (т.е от мен)?
Кой е твоят фаворит от ароматите на марката?

# 513
Благодаря за мненията за Signature Mont Blanc на всички Flowers Cherry Blossom. В списъка ми с желания е, но ще отложа покупката за по-нататък.
От вчера съм с него (подсетена от темата), много си го обичам. Нежно млечен с щипка цитрусова коричка. Във фрагрантика го нарекоха
"Musky vanilla orange creamsicle" и няма как по-точно да се каже. Нежно кремченце.

# 514
Като отявлен фен на розите, търся мнения за Burning Rose CH CONFIDENTIAL - някой запознат с него?

# 515
Като отявлен фен на розите, търся мнения за Burning Rose CH CONFIDENTIAL - някой запознат с него?
Много хубава ориенталска плътна червена роза, не е толкова сладък като Oud Satin , не че си приличат,просто като сравнение го казвам.Проекция и трайност страхотни,както всичко от тази серия
На мен лично по някаква причина в базата,която най-много харесвам и след като силното розово начало утихне и парфюма се заслади, ми напомня на Bouquet Ideale ,който имам и по тази причина се отказах да го купувам.Не са парфюмни близнаци в никой случай, или пък  сходни, но усещам същия вайб.

# 516
Аз го познавам и никак не го харесвам. Много тежки рози с ужасно натрапчива канела и други люти подправки и пачули. Супер силен и траен.

Лили, ще напиша и reel ще пусна.

# 517
Здравейте, момичета! Пристигна моето мъниче Crystal Noir, прави бяхте. Sad Не мога да му се насладя на 100%, защото не е същият. Трайността ще видя каква е в следващите дни.

Добре, че взех 30 мл, експериментално.

# 518
И моите парфюми пристигнаха.
Elixir des merveilles - от първо фъс ми хареса много. Усещам портокал и карамел, много топъл и уютен парфюм, има си и нещо мъжко в него, да, но за сега не ме дразни, да видим как ще е като го разнося малко. Мисля, че точно сега му е времето.
По-голямата изненада за мен беше Shalimar Millesime tonka- за него имах доста големи очаквания може и за това да съм леко разочарована. В началото доста си прилича на класическия, вече е 3 часа на китката ми и така и не усещам сладостта, която си предсавях и очаквах. Сух, глух и тих ми се струва за сега, но това са първи впечатления, може и да се променят като го понося, случвало ми се е.
Просто от всичко прочетено за него си го представях доста по-различен, но така се получава при сляпа покупка.

# 519
Получих Alien Essence Absolue от parfumite.eu, пълна презентация, пълняем флакон (не че някога в бъдеще ще намеря с какво да го пълня като се знае колко неоткриваем е). Имах го преди години във време, когато не бях силно парфюмно изкушена и пръсках само един парфюм всеки ден. Не си спомнях нотки след толкова време, а само колко много харесвах мекотата му в сравнение с класическия Елиън, също както харесвах мекотата на Pure Poison Elixir повече от оригинала. Нося го днес от сутринта - превъзходен амбров парфюм - започва малко камфорово, но това не отблъсква, а придава нотка свежест и усещане за обем на аромата. Когато се развие е спокойна, загадъчна смесица от ванилия и смирна с малко тамян. Много харесвам масло от смирна за дифузер и го ползвам у нас редовно през зимата, но досега парфюми със смирна все са ми мъжкареели. Този има лек унисекс уклон, но е толкова мек, че и за мен, любителката на по-женствени аромати, е просто превъзходен. Чудя се да го пазя ли като скъпоценна течност или да пръскам смело тази есен и зима, както се казваше в онзи стих "носете си новите дрехи, момчета" Wink
Бутилката и течността са отделна любовна история
Скрит текст:

# 520
  • при морето
Рекламират Коко Мадмоазел по Нова.Smiley Утре ще съм с него.
Oт няколко дни съм с него. Ами много е хубав. Видях, че има зареждане на ЕЛДО като вниманието ми привлече https://www.etatlibredorange.com/products/eau-de-protection. Няколко думички във фрагрантика "Через 10 часов чувствую Коко мадмуазель, ну прям один в один", "Временами напоминает облегченный Angel Thierry Mugler. Очень стойкий.", "Есть что-то общее с Нуар де нуар Том Форда..", "....что такое у меня уже есть - и это Shalimar Initial l'eau Guerlain"....ме тласнаха към безрасъдна постъпка.
Хубав ден от мен! Simple Smile
https://parfium.bg/etat-libre-d-orange-eau-de-protection-uniseks … -bez-opakovka-edp
Току-що фиксирах нещо като "безразсъдна постъпка" и се замислих...аз коя по ред безразсъдна сътворявам този месец,хаха!Та  ,би ли споделила как е парфюма,надявам се вече е получен,допадна ли,трае ли,носи ли еуфория или стои близо до кожата,такива неща...На ЕЛДО имам един преполовен True Lust,който ,уви,вече не ме радва.Но пък скоро тествах и много харесах Soul of my soul,така че там винаги има изненади.

# 521
Здравейте!
Искам да се извиня, за първото си впечатление от Libre Le Parfum (споделено тук с вас), второто ми такова, съвсем не беше така възторжено! Надявам се да не съм подвела някой, без достъп до магазин, да го е поръчал без проба! Моля за впечатленията ви от следните аромати, ще ги изпиша, не знам дали ще успея с линкове. Също ви моля, да ми кажете, последните три, могат ли да се намерят тук?
* Figue Eau de Parfum Molinard
* Figues & Agrumes Lancome
* Selva do Brazil Parfums Berdoues
* PPhilosykos Eau de Parfum Diptyque
Благодаря! Simple Smile

# 522
Статия за годишнинната на LVEB:
https://www.fragrantica.com/news/Ten-Years-of-La-Vie-Est-Belle-A … estone-17194.html

Искам да се извиня, за първото си впечатление от Libre Le Parfum (споделено тук с вас), второто ми такова, съвсем не беше така възторжено! Надявам се да не съм подвела някой, без достъп до магазин, да го е поръчал без проба!
Няма за какво да се извиняваш. Всеки тук споделя, но никой не е виновен, че е "подвел" друг. В крайна сметка всеки сам решава дали да купи, или не, друг не го убеждава/подтиква.

# 523
Магда, заповядай - https://makeup.bg/product/313981/ - Selva do Brasil.

# 524
Figues & Agrumes Lancome го има на доста места.

Общи условия

Активация на акаунт