Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 366
  • 952
  •   1
Отговори
# 630
Точно така е. Цветя и вода без алкохол, подходящ за хора с алергии. Траен е, но не и колкото ЕДП и J'Adore Infinissime.

# 631
Аз получих мостра на Infinissime от Нотино, много хубаво мирише, но не е изобщо траен при мен, около час някъде.

# 632
  • София
Благодаря за мненията, мен класическият доста ми е писнал и затова се насочих към друга от версиите.
Дадоха ми да пробвам и есенцията парфюм, с обещанието че траела цяла вечер.
Вчера вечерта си пръснах на китката, днес сутринта и от този аромат няма и следа, а не съм се къпала още.
Поне няколко часа след напръскването още се усещаше за разлика от другите, но пък цената ме спря - 145€ за 40 мл.
Вярно че е по интензивен но бюджета чи е максимум 100€.

Пробвах и chanel chance eau fraiche който също се измириса много бързо.
Приятеля ми пробва пък Chanel bleu на едната китка le parfum а на другата eau de parfum за да ги сравним и те се измирисаха.
Преди сякаш парфюмите бяха по трайни...
А се съмнявам да са ментета тъй като са от много известен магазин държащ на качеството. Не знам вече...
Аз бях спряла с покупката на парфюми затова и не съм отваряла темата тъй като имах доста количества но вече посвършиха освен това почна да ми става лошо от тежки аромати и съм в търсене на нови попълнения от типа на bvlgari omnia crystaline i lanvineclat d’aperge, но тях съм ги имала няколко пъти вече и ми омръзнаха...

# 633
Мélisande, опитайте и J'Adore L'Absolu Dior. Поне при мен в топлото повече избива жасмина (което ми извиква леко раздразнение), но пък в хлад се разкрива като по-кремав. Ж'адорите поне могат да се тестват, има база.  За Шанел Блу, познавам само ЕДП, но по думите на приятел, притежаващ и двата - ЕДП и le parfum в колочества по 150 мл., нямало някаква очебийна съществена разлика за разлика от други парфюми. Тук не мога да бъда критерий за оценка, нямам личен опит, но съм чела ревютата във Фрагрантика и съм склонна да се доверя.

# 634
Благодаря за мненията, мен класическият доста ми е писнал и затова се насочих към друга от версиите.
Вчера вечерта си пръснах на китката, днес сутринта и от този аромат няма и следа, а не съм се къпала още.
Поне няколко часа след напръскването още се усещаше за разлика от другите, но пък цената ме спря - 145€ за 40 мл.

Приятеля ми пробва пък Chanel bleu на едната китка le parfum а на другата eau de parfum за да ги сравним и те се измирисаха.
А се съмнявам да са ментета тъй като са от много известен магазин държащ на качеството. Не знам вече...
Аз бях спряла с покупката на парфюми затова и не съм отваряла темата тъй като имах доста количества но вече посвършиха освен това почна да ми става лошо от тежки аромати и съм в търсене на нови попълнения от типа на bvlgari omnia crystaline i lanvineclat d’aperge, но тях съм ги имала няколко пъти вече и ми омръзнаха...

Melisande ще ти предложа да пробваш
или
от линията парфюми на Massimo Dutti. Бюджетни и много приятни са, меки и изтънчени, а и с прилична трайност. Manhattan Lights e дило на Olivier Cresp,  един от любимите ми парфюмеристи. Мисля, че определено си заслужават малко внимание. Може да се пробват в магазините на Massumo Dutti.

# 635

И аз съм на същото мнение. През последните години парфюмите не оправдават цената си. Първо прекалено много си приличат ароматите на различните марки, малко са формулите уау, наистина впечатляващите с различността си парфюми и второ са по-нетрайни, отколкото преди. Шанелите при много хора са нетрайни и какъв е смисълът, че ароматът е убийствен, ако човек след два часа е като без парфюм. Забелязвам, че все клоня към аромати от годините 2015, 2016, 2017 и от по-рано. Не че го целя, напротив, но когато някой аромат не ме привлича няма как да си дам парите за него. Имам чувството, че големите като Диор, Шанел и т.н покрай всичко уникално, което са създали пробутват и невзрачните и нетрайните формулки, просто използвайки името. А някои цени на някои парфюми ми изглеждат като за балъци. С парите за един по-скъп парфюм може да се купи някоя красива инвестиционна стока. Така де. Ако ароматът е уникален и нещо невиждано досега, с някаква невероятна формулировка и с трайност, която няма нуждата да се потвърждава през някое време от деня,  съм “За”, но често не е така; често само сумата е висока. Не знам, но и аз нещо от твърде много парфюми не съм очарована, като че ли малко са наистина впечатляващите.

# 636
Здравейте и от мен,

Последно си взех 3 парфюма на Ели Сааб, един на Келвин Клайн, един на Ескада и един на Гес. Всичките много ми харесаха, взети са от Нотино.

# 637
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
И аз съм на същото мнение. През последните години парфюмите не оправдават цената си. Първо прекалено много си приличат ароматите на различните марки, малко са формулите уау, наистина впечатляващите с различността си парфюми и второ са по-нетрайни, отколкото преди. Шанелите при много хора са нетрайни и какъв е смисълът, че ароматът е убийствен, ако човек след два часа е като без парфюм. Забелязвам, че все кат не ме привлича няма как да си дам парите за него. Имам чувството, че големите като Диор, Шанел и т.н покрай всичко уникално, което са създали пробутват и невзрачните и нетрайните формулки, просто използвайки името. А някои цени на някои парфюми ми изглеждат като за балъци. С парите за един по-скъп парфюм може да се купи някоя красива инвестиционна стока. Така де. Ако ароматът е уникален и нещо невиждано досега, с някаква невероятна формулировка и с трайност, която няма нуждата да се потвърждава през някое време от деня,  съм “За”, но често не е така; често само сумата е висока. Не знам, но и аз нещо от твърде много парфюми не съм очарована, като че ли малко са наистина впечатляващите.
Напълно съгласна съм, направо ми прочетохте мислите. Времето е такова, светът върви напред да отбележа лаконично, отчитайки факта, че поне Диор са си направили труда да предложат нещо различно като новатори, променяйки технологията, взаймствайки от други науки. Все пак е напредък. И аз клоня към издания 2000/2, 2006/7, 2012/13, 2017, 2021, през 5 години както се забелязва.Wink

# 638
  • София
Да наистина. Аз имам късмет че от малка имах досег до хубави парфюми защото наши близки от Франция ни пращаха колети и често слагаха и мостри за мен (тогава дете, началото на 90те) и си спомням че тогава като се пръснех с шанел не се отмирисваше с дни само от едно пръскане, а сега трайноста им е колкото парфюм от зара 😩

# 639
  • Враца
Съгласявам се с казаното по-горе и само ще допълня , че няма нищо иновативно, всеки по-известен аромат от новото време, води в посока старите аромати. Поне моето усещане е такова и винаги, подушвайки нов аромат , ме връща към един или два , стари доказали се такива.

# 640
  • Бургас
Шанелите при мен са си много трайни.Коко Мад. и Интенз версията, Алюр едп, Габриел едп, О Вив и дори Тендър ЕДТ трепят от трайност.Такова заключение, че не са трайни не е нормално за мен, защото е и до кожа и до възприятия.За другото съм съгласна, вече всичко напомня на нещо друго.Голяма рядкост е да помириша нещо уникално.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 16:08 от Bright Crystal

# 641
Може ли малко информация за Girl of now Elie Saab? Казах, че няма да поръчвам на сляпо, ама много ме изкушава по описание. 😁

# 642
Може ли малко информация за Girl of now Elie Saab? Казах, че няма да поръчвам на сляпо, ама много ме изкушава по описание. 😁
На мен много ми харесва.

# 643
Шанелите при мен са си много трайни.Коко Мад. и Интенз версията, Алюр едп, Габриел едп, О Вив и дори Тендър ЕДТ трепят от трайност.Такова заключение, че не са трайни не е нормално за мен, защото е и до кожа и до възприятия.За другото съм съгласна, вече всичко напомня на нещо друго.Голяма рядкост е да помириша нещо уникално.
Подкрепям, и при мен са много трайни и осезаеми. Като цяло не мисля, че ми се е случвало парфюм да изчезне за 20 мин и тн. Някой са силно шлейфови, други по прибрани. А неотмирисване с дни..даже ме плаши като идея- т.е. минават няколко душа и е там Simple Smile. Извън кожа, има и момент на собствено усещане, просто регистрираме различно ароматите.
Допълвам, днес съм с Miss Dior Blooming Bouquet, edt е..абсолютно си е тук от сутринта-5,6 фъс, той е нежна прелест и не очаквам и не искам от него да оставя трупове след мен. Облачето е въздушно, леко и прибрано- нетраен- в никакъв случай.

# 644
За пръв път тествах "Пантерата" на Картие, имам две мострички като подаръци към покупки. Е, ужас ми се стори - плътна, задушлива миризма, добре че моят нос не е особено чувствителен. Anguished Сетне се зарибих по пирамида да купувам "Скандал". Мислех си, че не може да не ми хареса!! Е... все пак повече ми допадна от "Пантерата". Обаче... Grinning А имам шест видени дъна, откакто не съм си купувала парфюм и ме сърбят ръцете... Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт