Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 359
  • 952
  •   1
Отговори
# 645
Да наистина. Аз имам късмет че от малка имах досег до хубави парфюми защото наши близки от Франция ни пращаха колети и често слагаха и мостри за мен (тогава дете, началото на 90те) и си спомням че тогава като се пръснех с шанел не се отмирисваше с дни само от едно пръскане, а сега трайноста им е колкото парфюм от зара 😩
Ами свиквайте Wink Innocent.Човек, веднъж запознат с хубавото, няма как да се промени. Опитайте и други марки, намират се добри избори.Simple Smile

# 646
Пантерата е ужасен за мен парфюм, направо ме отблъсква. Скандал е безопасен, ако харесваш гурмета и медени нотки. Присъствен и дълготраен за мен. Има го по всички парфюмерии, така че може да го пробва преди да купиш.

# 647
  • София
Аз имам coco mademoiselle и на мен ми е траен, но този chqnce au fraiche никак не е ☹ Единственият друг траен е la vie est belle на мен

# 648
Пантерата е ужасен за мен парфюм, направо ме отблъсква. Скандал е безопасен, ако харесваш гурмета и медени нотки. Присъствен и дълготраен за мен. Има го по всички парфюмерии, така че може да го пробва преди да купиш.
Не знам от къде му повдигнахте кокалите на "Пантера"-та, но аз го харесвам във варианта, който познавам. "Скандал" с нищо не ме впечатли, освен с двата крака във въздуха, ако ги има.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 18:04 от Никой като Някой

# 649
За пръв път тествах "Пантерата" на Картие, имам две мострички като подаръци към покупки. Е, ужас ми се стори - плътна, задушлива миризма, добре че моят нос не е особено чувствителен. Anguished Сетне се зарибих по пирамида да купувам "Скандал". Мислех си, че не може да не ми хареса!! Е... все пак повече ми допадна от "Пантерата". Обаче... Grinning А имам шест видени дъна, откакто не съм си купувала парфюм и ме сърбят ръцете... Sweat Smile
Пантерата не е и моят аромат. Ако ни ориентираш горе-долу какво харесваш, може да предложим нещо за проба.

# 650
Много харесани за купуване имам (и пробвани, тоест чакат ред), просто като видях пирамидата на "Скандал", реших, че е точно за мен и веднага трябва да го взема. Всъщност не е лош, само ми се стори малко безличен.

# 651
Може ли малко информация за Girl of now Elie Saab? Казах, че няма да поръчвам на сляпо, ама много ме изкушава по описание. 😁
Не е за "на сляпо". Много хора го харесват, аз също, но е доста сладък. Най-добре пробвайте.
Скандалите също не ги намирам за безобидни. Аз все пак си взех един - A Paris, който май е най-лек от всичките.

Повечето Шанели намирам все още за трайни и шлейфови. Може би новите вече не са. Фреша влачи дълъг шлейф, но рядко го ползвам, защото ми вади нотка на мъжки одеколон.
Chanel bleu, обаче, също не ми е траен.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 19:32 от Dari_77

# 652
Някой случайно знае ли от къде мога да намеря Outremer парфюми?
https://www.fragrantica.com/perfume/Outremer/Cola-16347.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Outremer/Bergamote-71437.html

# 653
  • Пловдив
Може ли малко информация за Girl of now Elie Saab? Казах, че няма да поръчвам на сляпо, ама много ме изкушава по описание. 😁
В Нотино може да се поръча с мостра за проба. На мен лично не ми допадна особено и го върнах. Някак обикновен ми се стори, като доста други.
Днес пробвах Irresistible Fraiche. Ароматът ми хареса за лятото, но след 3 часа вече го няма. Може би ще пропусна.

# 654
Много харесани за купуване имам (и пробвани, тоест чакат ред), просто като видях пирамидата на "Скандал", реших, че е точно за мен и веднага трябва да го взема. Всъщност не е лош, само ми се стори малко безличен.
Когато познаваме вече много парфюми, по-трудно се впечатляваме, така е. За голяма част от пробваните от мен мнението ми е било "приятен, но нищо повече".

SOTD: любимият Alien EDP
Скрит текст:
И любима песен към него:
https://www.youtube.com/watch?v=edDiY323768

# 655
Пантерата за мен е нещо много готино и класическо. Много ми е любим.

Да се похваля, че купих парфюм на сляпо за подарък на моя много близка и тя го хареса. Аз също, като го помирисах.

# 656
  • Пловдив
Добре, че повдигнахте въпроса с трайността на парфюмите.Аз си мислех,че само на мен така ми се струва.До сега за себе си съм намерила 5-6 трайни парфюма от 40-50 ползвани до момента.Може би и това да е целта на индустрията ,за да върви оборота.Търсейки идеалния парфюм да се излъжем и купим и някой не толкова траен,но достатъчно рекламиран.

# 657
Интересно,
При мен доста аромати са трайни, но тихи. Болшинството нишови. Дизайнерските единици може би само Либре, Шанел, Клауд, нарцисо и новия Чу. Останалите слвд 30 мин няма никого.
От друга страна най големият ми кошмар е траен и едновременно шлейфов аромат.

# 658
Трайността по принцип зависи от кожата на човека, не от самия парфюм. Като добавим и факта, че понякога спираме да усещаме собствения си парфюм, това ни създава илюзията, че е нетраен, а околните всъщност го долавят отчетливо.

# 659
Нямам нетрайни парфюми, всичко трае по много, но се усеща само отблизо. Но и аз не искам и не търся шлейфови парфюми.
Днес сутринта сложих Florabotanica / Balenciaga и аромата направо ме превзе. Минаха два часа и ми се струва, че продължавам да се нося в облак от рози. Много си го обичам Sparkling Heart

След парфюмиране, четене и приказки с дамите от Дъглас накрая взех за подарък Rose Milano на Giorgio Armani, отказах се от розите на Том Форд, при все че са красиви - виждат ми се модерни за любителка на ретро аромати и не съм сигурна, че ще ги хареса. Много е сложно да избереш подарък парфюм на човек с изграден парфюмен стил.

Общи условия

Активация на акаунт