На море в Турция - тема 76

• 59 841
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Където морето целува небето...
Тази година правихме междинка в Афион Карахисар. Бяхме резервирали в Aforia Thermal Residence. Беше много добре и не скъпо.
Точно това гледах. Благодаря ви за информацията!

# 406
  • Пловдив
За първи път от толкова години ми се случва да видя в сайта на тур.оператор.В случая Емералд да пише още на толкова ранни записвания ,че хотела е разпродаден за целият период.Не ми се мисли какво ще е това лято в Турция?Аз очаквам да видя Онекс ,Абакс и останалите на Емералд.Аква Тур и Тез тур май други няма да имат.

# 407
  • София
Може те да не са купили стаи и да се предлага от други агвнти. Въобще не ми се връзват чак в такава истерия хората да запазват хотели за 23г

# 408
  • Dublin
Здравейте, знаете ли кои агенции организират чартъри до Турция от Бургас? Мисля, че тази година имаше на Абакс, но ако знаете и за някоя друга агенция, моля споделете.
Благодаря ви!

# 409
Здравейте! С две деца сме и това определя почивката, разбираемо. След многото разглеждане се спрях на Лонг Бийч Алания и Вон Бийч Сиде...
https://bg-mam.ma/p/1486818/45530684
С две думи - за плаж - Вон (страхотен); за забавления - Лонг Бийч (рай за деца ... и възрастни де).
Плажа на Лонг бийч не е чак толкова зле, а има и солени басейни, които компенсират норето.
https://bg-mam.ma/p/1039980/36923833
На линковете има малко повече.
Много благодаря за информацията! Вероятно и аз клоня към Лонг бийч, но за фемили суит. Вилите са доста скъпи Simple Smile
И ние за следващата година се загледахме в Long Beach в Алания. Единствено се притеснявам да не е пренаселено и да тичаме за шезлонги. Чакам да видя и оферти със самолет от Варна. Иначе си харесах дървените къщички - Chalet, които са до вилите. Но никъде не открих отзиви за тях.

# 410
Аз днес загледах Делфините в Алания-делукс и Ботаник. Искам да попитам тези, кото са били, дали територията им е обща-както при Камелия и Вон, или са на доста голямо разстояние или има други хотели между тях. И естествено мнения Simple Smile

# 411
И аз бях питала преди дни за тези два хотела Делукс и Ботаник, но явно няма впечатления. Установих обаче, че Делукс са със самостоятелна територия, а Ботаник и Ботаник Платинум с обща, но в концепцията пише, че не всичко от Ботаник Платинум, може да се ползва от Ботаник. Напр. Аквапарка е общ , но някои басейни -не! Описано е

# 412
  • София
Относно Делфините - както писах наскоро, октомври месец бяхме в Delphin imperial в Лара. Искахме да разгледаме територията на Delphin Diva, Delphin Palace и Delphin Be Grand. Според сайта можехме да разглеждаме територията, но не и да ползваме съоръженията на всеки от тях. Да, ама не. Оказа се, че информацията не е актуална - след пандемията  гостите на един от хотелите можели да посещават друг само с предварителна заявка и гид. Не знам дали за хотелите им в Алания важи същото, но все пак имайте едно наум, че информацията в сайта може да не е актуализирана и най-добре пишете във формата за контакт. За Делфините в Алания знам само, че плажът им е тежко каменист (заради което на мен са ми твърдо не, тази пролет канселирах на средата престоя си в един иначе страхотен хотел в Пукет заради такъв скапан плаж), но това не е важен критерий за всеки.

# 413
  • Варна
За първи път от толкова години ми се случва да видя в сайта на тур.оператор.В случая Емералд да пише още на толкова ранни записвания ,че хотела е разпродаден за целият период.

Не е точно така - всяка агенция си има квота в даден хотел , а и си играят с квотите , много често задържат даден мн.търсен хотел за да го разпродадат по късно на по високи цени защото са сигурни , че е търсен и ще го продадат.
Винаги се натискат най - първи да продават най-малко търсените хотели .

# 414
  • Plovdiv
Аз днес загледах Делфините в Алания-делукс и Ботаник. Искам да попитам тези, кото са били, дали територията им е обща-както при Камелия и Вон, или са на доста голямо разстояние или има други хотели между тях. И естествено мнения Simple Smile
Двата Делфина не да с обща територия, между тях има хотел( мисля, че беше Мукарнас или нещо подобно). Територията е една за Ботаник и Платинум, ако сте във втория използвате всичко  на територията! Ако сте в Ботаник, единствено не може да използвате ресторантите и баровете вътре в сградата на другия! Басейните, външните барове, ресторантите, анимацията всичко е общо!

# 415
  • Русе
Аз пак да питам понеже никой не ми отговори. До сега не сме почивали в Турция и решихме да отидем догодина към края на Май, но чуденката ми е дали водата в морето ще става за къпане.  Помогнете ми към кой курорт да се насоча и дали става изобщо за плаж през Май месец.

# 416
  • София
За мен май месец не е подходяща за къпане водата в морето. Сега някои могат и да кажат, че в Анталия по това време на годината е супер, но според статистиката средната температура на водата в Анталия през май е 21 градуса. Категорично не мерси съм.
Ако все пак ви е важно да отидете през май, търсете отопляеми басейни, чо поне да се топнете в нещо.

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 12:30 от Тонка*

# 417
  • Където морето целува небето...
Мъжът ми и синът ми са се къпали в края на май дори и в Кушадасъ. Аз в морето не мога да вляза по това време, но аз и на нашето влизам чак август. Басейните ми бяха чудни. Били сме и през юни и пак ми е било студено, били сме и началото на юни в Анталия и аз и малкото дете пак усещахме водата в морето студена. Другите от компанията не излязоха от водата. Та с две думи, въпрос на лично усещане. За едни става за къпане, за други не.

# 418
Здравейте отново.Днес видях, че Турс клуб имат вече оферти със самолет до Анталия-Белек. Спряла съм се на Мега Сарай клуб. Тъй като никога досега не сме ходили на почивка в Турция и то със самолет, въпросът ми е дали се изискват задгранични паспорти задължително или може само с лична карта? И за дете на 12г какви документи трябва. Разбира се, че ще попитам ТА, но все пак ще съм благодарна който е наясно да отговори както и инфо за хотела. За 21.06.23г.Благодаря ви!

# 419
  • София
Олчи, вие с лични карти, а детето - със задграничен паспорт.

Общи условия

Активация на акаунт