На море в Турция - тема 76

• 59 816
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
На сайта на Емералд не мога да избера програма за Нова година с полет от София. Но пък мога от Пловдив.

# 391
  • София
Включвам се в темата, за да споделя отзиви за почивката със семейството си (двама възрастни с дете на 1,5 години) в Анталия от 08.10 до 22.10. Всяка година от 2007-ма насам правим поне по едно море в този район, като ползвахме туроператор само първите два пъти. Бързо ни писна от ограниченията, които туроператорите налагат в избора на хотел, в продължителността на престоя, от неудобните часове на полетите и безкрайните трансфери, при които чакаш с часове целия катун да се натовари на автобуса, за да се понесе към крайната дестинация и да се озове там точно след вечеря. До 2020-та пътувахме с Turkish airlines и прекачване в Истанбул, 2021 - с Anadolu jet, а тази година - с Pegasus. Като цяло нямаме забележки към полета. Ясно е, че като за нискобюджетна компания се преглъщат някои компромиси, но за два часа не е проблем.
Резервирахме трансфери през get transfer - благодарности на Роже за препоръката. Бързи, точни, коректни, винаги изпреварващи прогнозата на google maps за продължителност на трансфера.
Първата седмица изкарахме в Yalihan Una в Алания. Хотелът е слабо познат (или направо непознат) на българския пазар, почиващите са основно немци и турци. За осем пъти там така и не съм попадала на сънародник. Комплексът е с малка територия и типично плажна ориентация - разположен е непосредствено до страхотен пясъчен залив със златисти и тюркоазени цветове и чисто, плитко море. Стаите са малки, но новички и добре оборудвани, всички са с изглед море. Интернетът е отличен - имах няколко конферентни разговора в Zoom и всичко беше гладко. Има един открит басейн и джакузи. Толкова. Но поне ние никога не бихме се завряли там при наличието на това разкошно море. Храната е вкусна и качествена, но далеч от разкоша на скъпите хотели в Белек и Лара. Аз съм с малко особен вкус - например се влюбих в една яхния от моркови в сметанов сос, а изобщо не отразих сушито в единствената вечер, в която го имаше. В някои от коментарите за хотела четох критики, че храната в ресторанта напомня тази в студентски стол и може би има нещо такова - преобладават разни манджи, месо, риба, плодове, зеленчукови салати, но поне за мен всичко беше много вкусно. Има изобилие от десерти, включително типично турски сиропирани бомби, но не съм им фен и не съм ги пробвала. Анимацията е колкото да се води, че има - обикновено някой местен музикант си мрънка под носа вечер. Това в добрия случай, в лошия е по-шумна и човек има чувството, че вият койоти. Но и това хич не ни попречи да си изкараме страхотно, защото всяка вечер след ресторанта бяхме на плажа и се къпехме в морето. Изобщо, чудно плажно изживяване през октомври - препоръчам за хората, които търсят това в съчетание с по-бюджетен хотел, вкусна качествена храна и сърцато обслужване.
Втората седмица изкарахме в Delphin imperial в Лара. Хотелът е разкошен, строен без да се пестят средства и въображение. За мен интериорът на моменти граничи с кич, но това все пак е въпрос на вкус. Стаята ни беше просторна, хубаво обзаведена, с гледка към морето. Анимация, басейни, аквапарк, лунапарк, детски кът - всичко е без забележка. Храната беше смазващо изобилна до степен, че на два пъти почти пропуснах вечерята. От обикаляне из трите зали с храна и търсене на нещо, на което да се спра, накрая се уморих и финиширах с марули и моркови от най-близкия щанд. Но, както казах, за храната не съм надежден критерий. Всички бяха много любезни, загрижени, точни, човек има чувството, че е носен на ръце. За мен обаче хотелът има един сериозен недостатък и това е плажът - тъмен, едър пясък, вода с мътен цвят (знам, че вероятно се дължи на цвета на пясъка, но пак ми остава неприятно усещане) и голяма дълбочина почти от входа.
Като цяло и двата хотела много ми харесаха, всеки по своему, приет в контекста на класа и цената си (около 900 евро за една седмица в Yalihan una срещу близо 2000 евро за същото време в Delphin). В Yalihan бих се върнала, а в Delphin imperial по-скоро не, но изцяло заради плажа.
Насреща съм да отговарям на въпроси, ако мога да съм полезна.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 17:44 от hatred

# 392
Може ли да попитам посетилите Korumar Effesus в Кушадасъ има ли как да се забавлява един тийнейджър там? Има ли анимация, насочена към тях? Има ли дискотека?

# 393
Защото аз не мога да преценя колко ни струва пътят с автобус. А гледам, че в Турс Клуб цените доста са се вдигнали тази година...

между 100 и 130 лв., слагат на човек фирмите за пътя с автобус до района на Анталия , 80 - 100 за Кушадасъ.
според разхода с таксите е от 450 до към 600 лв.
Да, 4 човека х150 =600 лв. Все ще идем до Анталия и ще се върнем, че и ще сме с 1 резервоар, +да си джиткаме от по евтинката нафта. Ако трябва да съм 100 %честна, никога не правим сметка на пътя всичко ни е грубо, тъй като правим междинни нощувки, отклоняваме се често. Никога не сме директно на хотел, преди това е едно обикаляне, тук и там,но пък е част от приключението.

# 394
Върнахме се преди две седмици от Белек. Хотелът беше Ксанаду и съм супер впечатлена. Вече се оглеждам за следващата година. Ние след скромните ни 4 почивки в Турция с автобус, вече се замисляме за собствен транспорт. Някой правил ли си е сметка с колко се оскъпява пътя до Анталия с кола. Защото аз не мога да преценя колко ни струва пътят с автобус. А гледам, че в Турс Клуб цените доста са се вдигнали тази година...
С точност няма как да кажа. Приблизително София - Сиде ни излезе към 500-600 лв, с таксите, но на връщане от границата винаги пълним резервоар до горе, на дизел сме. Имаме поне 100 км, ей така по Турция. Като сме минали през Измир, а не през Инстанбул.
Относително е това колко ще ви струва със собствен транспорт. Много зависи от това какъв е автомобила, с който пътувате, какъв е разходът му на гориво. На нас тази година София-Алания и обратно гориво и такси ни излезе 450лв

# 395
Върнахме се преди две седмици от Белек. Хотелът беше Ксанаду и съм супер впечатлена. Вече се оглеждам за следващата година. Ние след скромните ни 4 почивки в Турция с автобус, вече се замисляме за собствен транспорт. Някой правил ли си е сметка с колко се оскъпява пътя до Анталия с кола. Защото аз не мога да преценя колко ни струва пътят с автобус. А гледам, че в Турс Клуб цените доста са се вдигнали тази година...
С точност няма как да кажа. Приблизително София - Сиде ни излезе към 500-600 лв, с таксите, но на връщане от границата винаги пълним резервоар до горе, на дизел сме. Имаме поне 100 км, ей така по Турция. Като сме минали през Измир, а не през Инстанбул.
От Варна до Фетие или Анталия в двете посоки ни излиза по-скоро около 400-420лв. с таксите, около 320-350лв. за бензин за пътя и останалото такси. Това е за пътуване през Сакария, реално повечето време се кара с 100-120кв/ч и съответно се гори малко бензин. Поне така смята ММ, единия път дори засече че средно сме изгорили по 4.5л/100км. Но колкото и да излизаше пътя пак щяхме да пътуваме със собствен транспорт, просто защото можеш да спираш и да обикаляш където си решиш по пътя и не зависиш от никого.
Относително е това колко ще ви струва със собствен транспорт. Много зависи от това какъв е автомобила, с който пътувате, какъв е разходът му на гориво. На нас тази година София-Алания и обратно гориво и такси ни излезе 450лв, като на връщане минахме през моста Осман Гази, а той е 244лири

# 396
Тъй като и ние догодина, живот и здраве сме се ориентирали за почивка в Анталия със собствен транспорт, се интересувам от таксите и горивото по пътя. Обаче какво е моето учудване като гледам офертите на Версо и Турс клуб със собствен транспорт и си смятам, че за нашата конфигурация трима възрастни за 9 нощувки ми излиза разлика от същите нощувки с автобус около 50 лв. Очаквах наистина да е поне 400 лв надолу, но е определено почти същото. Чудех се има ли смисъл да се свързвам с ТА , че да ги питам защо излиза така.

# 397
Meri_dm, браво на Вас в добрия смисъл. Ние  минахме през моста на Чаканале май 240 тл там отлетяха, ама да го видим. Икономична кола си имате, със здраве да си я карате.
Краси888, звъни им питай, Аз съм им звъняла, не ми дават кой знае колко по ниска цена, изваждат си разликата, за транспорта.

# 398
Ами нормално: 1) вероятно предпочитат да предлагат програмите с транспорт; 2) няма как да е минус 400 за двама, тъй като трябва да печелят и на тях толкова (повече де) им е разхода за цял автобус, не за двама човека. Т.е. ако човек иска да се самоорганизира ви аги най-добрата цена ще е ако си издебне сам оферта да резервира отнякъде и да си организира също сам транспорта. По принцип нашите тур агенции не се славят с добри цени, но и доста хора си пътуват с тях, така че винаги има предимства и недостатъци на даден вариант.

# 399
  • София
И ние сме от тези, които пътуват с кола и междинни нощувки. Голям кеф ни е по този начин. Спираме по пътя в разни кръчмички в горички и хапваме, ако видим търговски центрове и искаме да си купим нещо- пак спираме. Имаме си любими апартаменти, в които отсядаме в Чанаккале... За догодина ни остава само да запазим една нощувка навръщане в хотел на първа линия на морето, че да си откраднем още морски наслади.
Разходите за гориво не ги броим, както и пътните такси. Колкото - толкова. За мен лично пътуването с автобус повече от час е равносилно на смърт и не мога да си го причиня.

# 400
  • на Мелмак
И ние не сме смятали горивото, а само така пътуваме в Турция Grinning
Колкото, толкова. ММ на самолет едва ли повече ще се качи, а в автобус - йок!

# 401
  • Където морето целува небето...
Аз към "оскъпяването" в калкулирането на почивката слагам само междинните нощувки.  Горивото никога не сме смятали, спираме, пълним и продължаваме. Навръщане пълним на последния Шел за да си имаме за в БГ. Колата ни там гори много по-малко от тук Simple Smile. Таксите също са относителни, може да минеш и почти без такси, но може да хвръкнат 1000 + лири за мостове и тунели.
За междинките - пътували сме без, пътували сме и с такива. Винаги с деца, понякога 3-4 автомобила. Въпрос на нагласа и избор. Предпочитаме Ескишехир. За 2023 загледах нещо в Афион.

# 402
  • София
Здравейте! С две деца сме и това определя почивката, разбираемо. След многото разглеждане се спрях на Лонг Бийч Алания и Вон Бийч Сиде...
https://bg-mam.ma/p/1486818/45530684
С две думи - за плаж - Вон (страхотен); за забавления - Лонг Бийч (рай за деца ... и възрастни де).
Плажа на Лонг бийч не е чак толкова зле, а има и солени басейни, които компенсират норето.
https://bg-mam.ma/p/1039980/36923833
На линковете има малко повече.
Много благодаря за информацията! Вероятно и аз клоня към Лонг бийч, но за фемили суит. Вилите са доста скъпи Simple Smile

# 403
  • Пловдив
Някой тази година да е посещавал Титаник Мардан Палас ?
Следя за оферти за този хотел септември месец.

Посещавали сме преди 2 години (но за Нова година, а не лятото) и останах разочарована. А ла карт ресторантите не работеха, храната в основния ресторант беше една и съща всеки ден, стаите бяха окей. Може би лятото ще е по-добре, защото ще работят всички ресторанти, барове, басейни. На мен лично много повече ми харесват Rixos Premium Belek и Maxx Royal Belek.
Много благодаря за коментара!
Това първия коментар в , които има минус.
Ние сме го набелязали за септември,😉

# 404
Аз към "оскъпяването" в калкулирането на почивката слагам само междинните нощувки.  Горивото никога не сме смятали, спираме, пълним и продължаваме. Навръщане пълним на последния Шел за да си имаме за в БГ. Колата ни там гори много по-малко от тук Simple Smile. Таксите също са относителни, може да минеш и почти без такси, но може да хвръкнат 1000 + лири за мостове и тунели.
За междинките - пътували сме без, пътували сме и с такива. Винаги с деца, понякога 3-4 автомобила. Въпрос на нагласа и избор. Предпочитаме Ескишехир. За 2023 загледах нещо в Афион.

Тази година правихме междинка в Афион Карахисар. Бяхме резервирали в Aforia Thermal Residence. Беше много добре и не скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт