На море в Турция - тема 76

• 59 243
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • на Мелмак
Ако сте със собствен транспорт какво значение има кога ще пристигнете? Вторник или сряда? Ако не сте, тогава ок, съобразявате се с автобус, самолет. Инфлацията е навсякъде. Работя в сфера, в която е ужасна, то всъщност къде ли не е? Може би затова са и тези цени различни всяка седмица.

# 496
Понеже за първа година гледам за Турция - ами скъпичко е. Ще отидем, но не очаквах толкова да ми струва, честно казано. Около 7хиляди за двама възрастни и две деца със самолет, едното от които се води възрастен, ами доста ми се струва, догодина ще гледам за Испания, вместо Турция.
Дано поне оправдае очакванията. За тези, които са гледали и миналата година - какъв е процентът повишение на цените според вас?
Другото ми разочарование са агенциите - пращам мейл с конкретно изброено какви изисквания имам - имам чувството, че никой не ги чете. Пращат ми шаблонни оферти, които не отговарят на това, което търся.

Аз сравних хотела в който бяхме миналото лято 7 нощувки с автобус.
Тази година за същия период е + 1500 лв
Ако е от значение хотела е Тренди Лара 3 възрастни+ дете

А нашият хотел, в който бяхме тази есен е с безумна цена на "ранни записвания"!
Хотелът е "Selectum luxury" в Белек,
от 04.09.22г.,  7нощ.,
при конфигурация 2възр.+1д./12г./,
беше 4300лв., автобусна почивка - ранни записвания от м.01.22г.
Сега от 03.09.23г. е 7125лв.  - не мога и да си мечтая да го повторя този хотел:(
Остава или да мина на по-ниска категория хотел,
или да се откажа от Турция !

# 497
  • Варна
etty775, ние пътуваме основно със собствен транспорт и повярвай ми има значение кой ден ще пристигнеш. Проблемът не е от страна на хотелите където отсядаме, а от наша страна. Не бихме тръгнали на почивка вторник или сряда и да загубим още половин седмица почивка, затова все петък вечер пътуваме, така обикновено успяваме да уплътним едни 2 седмици в Турция. Така че има значение по кое време през седмицата се пътува.
Колкото до цените, ами местата където следя си седят на нивата на които бяха преди месец и като гледам май наистина няма надежда за спад, а по-скоро за ръст. Като гледам хората си резервират на тези нива, явно започнаха да свикват с новите цени, все пак и доходите на хората вече са по-високи като суми след цялата тази инфлация и печатане и раздаване на пари в ЕС. От чужденците по форумите най-много се оплакват англичаните, но там поне нямат толкова инфлация. Но това е друга тема. Засега ние ще задържим до Февруари-Март, тогава ще планираме и резервираме.

# 498
Като чета всичко написано въобще не мисля да си давам зор сега да резервирам Ще изчакам средата на януари пък тогава ще го мисля.Не е на живот и смърт.Чак пък толкова?

# 499
  • София
etty775, ние пътуваме основно със собствен транспорт и повярвай ми има значение кой ден ще пристигнеш. Проблемът не е от страна на хотелите където отсядаме, а от наша страна. Не бихме тръгнали на почивка вторник или сряда и да загубим още половин седмица почивка, затова все петък вечер пътуваме, така обикновено успяваме да уплътним едни 2 седмици в Турция. Така че има значение по кое време през седмицата се пътува.

Това не го разбрах. Питам, защото ние ще сме със собствен транспорт и искам да се ориентирам, дали има уловка.

# 500
  • София
Ние също пътуваме със собствен транспорт и винаги тръгваме петък вечер...така използваме 2 уикенда с 5 дни отпуск. Не обичам да си давам зор, още повече за резервиране на почивка... досега все декември -януари запазвам, но сега много се двоумя при тези цени на ранни... Ясно е, че няма да паднат, но поне на мен ми трябва психически да се настроя, че трябва да дам толкова пари, още повече, че със дете 7-клас възможността за почивка е само в най-активния сезон.

# 501
  • Варна
Това не го разбрах. Питам, защото ние ще сме със собствен транспорт и искам да се ориентирам, дали има уловка.
Няма уловка, прости сметки. Защо да тръгваме на почивка вторник вечер например и да почиваме реално от сряда , след като ако вземем още 2 почивни дни Пн и Вт, можем да тръгнем още петък вечер и да имаме едни 4 допълнителни почивни дни? Това го казвам от точка на човек живеещ в провинцията, където думата отпуск е нещо неприлично за работодателите и трудно се взема. Отделно, пътя до морето в Турция си е и километри и време, т.е. не си струва да биеш пътя за 3-4 дни почивка например, но за 2 седмици е идаелно.

# 502
Понеже за първа година гледам за Турция - ами скъпичко е. Ще отидем, но не очаквах толкова да ми струва, честно казано. Около 7хиляди за двама възрастни и две деца със самолет, едното от които се води възрастен, ами доста ми се струва, догодина ще гледам за Испания, вместо Турция.
Дано поне оправдае очакванията. За тези, които са гледали и миналата година - какъв е процентът повишение на цените според вас?
Другото ми разочарование са агенциите - пращам мейл с конкретно изброено какви изисквания имам - имам чувството, че никой не ги чете. Пращат ми шаблонни оферти, които не отговарят на това, което търся.

от 04.09.22г.,  7нощ.,
Сега от 03.09.23г. е 7125лв.  - не мога и да си мечтая да го повторя този хотел:(

От няколко години забелязвам за веригата Selectum, противоположно на другите хотели  първоначално обявява много високи цени за хотелите си, в последствие ги сваля до -40%, но само за нови резервации! Тоест, ако си се прецакал на високите цени, трудно можеш да се откажеш и да резервираш на ново.

# 503

от 04.09.22г.,  7нощ.,

От няколко години забелязвам за веригата Selectum, противоположно на другите хотели  първоначално обявява много високи цени за хотелите си, в последствие ги сваля до -40%, но само за нови резервации! Тоест, ако си се прецакал на високите цени, трудно можеш да се откажеш и да резервираш на ново.
Ех, ако е така, ще почакам и поогледам, пак към м.01/23, да видя накъде вървят процентите...

# 504
Не искам да те подвеждам, защото тази година може и да не е така, но личните ми наблюдения през последните 3 години са такива, каквито споделих

# 505
Не искам да те подвеждам, защото тази година може и да не е така, но личните ми наблюдения през последните 3 години са такива, каквито споделих
А, не бихте ли рискували, да направите ранна резервация, която също си има своите опции за анулиране и ако обявят по-късно, по-ниски цени,  да анулиране и да направите нова?
Разбира се с някаква наказателна такса, която е около 30 лв.на човек или 40-50 лв.за стая.
Ако агенциите го допуснат, разбира се и ако тази такса Ви устройва.

# 506
  • Пловдив
Много зависи колко човека пътуват.Ние ходим само двамата с мъжа ми и аз за сега не бързам.Мога да реша да отида с автобус,може със самолет .Мога да ида в Белек,Бодрум и където и да е.Но когато си с малки деца нещата вече са други.Първо самолетите се изчерпват бързо за определени дати.Другото е че хотелите имат ограничен брой стаи за семейства.И мисля ,че това бързане за резервации е напълно нормално .

# 507
  • на Мелмак
Мария Нова, за нас нямат значение дните, защото ние не работим от Понеделник до петък Wink, но пък за вас това е от значение.

# 508
А, не бихте ли рискували, да направите ранна резервация, която също си има своите опции за анулиране и ако обявят по-късно, по-ниски цени,  да анулиране и да направите нова?
Разбира се с някаква наказателна такса, която е около 30 лв.на човек или 40-50 лв.за стая.
Ако агенциите го допуснат, разбира се и ако тази такса Ви устройва.

Написах по горе, новите цени демек с намалението важат само за НОВИ резервации. От хотела правят проблем, като резервация на името Х се канселира и се опитва да направи на ново резервация с новите цени. Това от няколко човека вече го чувам за Селектум специално.

Иначе да, предпочитам на ранни резервации да си запазвам почивките.

# 509
Да дам и моите пет цента по темата с ранните - миналата година ходихме и на други почивки в чужбина и за Турция все не отделяхме пари. В средата на август се наканих най-накрая и с изненада установих, че нашия хотел беше с 20% отстъпка за септември. В случая това бяха 900 лв надолу, мисля, че и тук писах за офертата, хотелът е добре познат и достатъчно качествен и не става въпрос за наемане на по-евтина стая например.
 Та така с бързането....

Общи условия

Активация на акаунт