На море в Турция - тема 76

• 60 271
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте. Някой почивал ли е в хотел за възрасни? Мисля, че Роже беше писал нещо, но не мога да го открия. Ние сме 50+, търсим спокоен хотел, без бягащи около нас деца. Или тези хотели са само за младоженци? Иначе запазихме за Нова година в Selectum Luxury Resort, след разказа на Роже.

Във фейса имам приятел, който тази година беше в Адам и Ева, Белек, беше впечатлен, а не е като да не е ходил на други места. Също са на 50+ години с жена му. Ако искаш на лични ще ти дам името му да го поразпиташ, предполагам няма да ти откаже.

# 481
  • Пловдив
Понеже за първа година гледам за Турция - ами скъпичко е. Ще отидем, но не очаквах толкова да ми струва, честно казано. Около 7хиляди за двама възрастни и две деца със самолет, едното от които се води възрастен, ами доста ми се струва, догодина ще гледам за Испания, вместо Турция.
Дано поне оправдае очакванията. За тези, които са гледали и миналата година - какъв е процентът повишение на цените според вас?
Другото ми разочарование са агенциите - пращам мейл с конкретно изброено какви изисквания имам - имам чувството, че никой не ги чете. Пращат ми шаблонни оферти, които не отговарят на това, което търся.

Аз сравних хотела в който бяхме миналото лято 7 нощувки с автобус.
Тази година за същия период е + 1500 лв
Ако е от значение хотела е Тренди Лара 3 възрастни+ дете

# 482
  • Пловдив
Здравейте. Някой почивал ли е в хотел за възрасни? Мисля, че Роже беше писал нещо, но не мога да го открия. Ние сме 50+, търсим спокоен хотел, без бягащи около нас деца. Или тези хотели са само за младоженци? Иначе запазихме за Нова година в Selectum Luxury Resort, след разказа на Роже.

Във фейса имам приятел, който тази година беше в Адам и Ева, Белек, беше впечатлен, а не е като да не е ходил на други места. Също са на 50+ години с жена му. Ако искаш на лични ще ти дам името му да го поразпиташ, предполагам няма да ти откаже.
Може ли да споделите коя агенция за колко платихте този хотел НГ.
Ние също мислим ,но нз дали има места вече останали.

# 483
Моля ви, помагайте! Току що се връщам от офиса на Турс клуб в София. Изках да капарирам за Miracle5* в Лара, но се оказа цена със 700лв повече. Различни са от сайта. Не са ги актуализирали, беше отговора.Нещо в системата било. Исках нещо под 4 бона. Предложиха ми Von resort Golden Coast Side и Arcanus Side Resort. Кой от двата е по-добре. Трябва да реша до утре, защото  щели от другата седмица най-вероятно да са още нагоре.

# 484
  • София
Това за мен са си нелоялни практики отвсякъде, ще ме извиняват прилагащите ги.
На сайта стоят добрите цени и в офиса ама то така ама то иначе, ама решавай бързо.
Вместо хвалебствия във фейсбук, да си поддържат цените актуални.

# 485
  • София
Направиха ви на маймуна и ви разхождат напред назад и даже бързате да резервирате пеи тях още утре? Наистина понякога не разбирам хората.😏

# 486
  • София
Аз лично преди писах, че нарочно качиха едни цени в петъка, когато никой няма да успее да резервира и които бяха доста атрактивни на фона на останалите и после, ами други били в понеделник , не можели да потвърдят на тази цена. Е как бе хора, в петък я анонсирате, в петък правя резервация, вече не може. Това е неетично, нелоялно. Аз им казах, че ще резервирам при друго тур агенция и те Ми отговориха, ами цените са ни сходни. Е да, верно са сходни, но другите не са правили такива селски номера. Затова се отказах от тях, не за друго.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 17:17 от insane

# 487
Направиха ви на маймуна и ви разхождат напред назад и даже бързате да резервирате пеи тях още утре? Наистина понякога не разбирам хората.😏

От няколко страници точно това се чудя...

# 488
Те сега /на сайта/ цените са баснословни. А като кажат че не са и актуални, а е още ноември месец.

# 489
  • Sofia

Наистина е някакъв кошмар с резервациите за Турция. На път съм да се откажа, заради подобни номера.
Всяка година ли е така? Май ще си потърся друга дестинация, ако агенциите продължават с този подход.

# 490
  • София
Проблемът е с агенциите, а не с дестинацията.

Преди, когато нямаше директни полети от София до Анталия, използването на агенция беше оправдано във висока степен. В момента обаче за мен е непонятно защо някой би ангажирал посредник. Ако повече туристи пътуват с редовния полет на Pegasus, ще бъде икономически оправдано да пуснат полети в повече дни, от други градове и така нататък. Ще е win - win ситуация.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 21:10 от hatred

# 491
  • Sofia
Ами ако аз мога да отговоря - за първа година отивам, не знам езика, особеностите, евентуалните проблеми.
За да си резервирам сама - трябва да намеря полет, което не е съвсем лесно, да го резервирам с надеждата после да намеря за точно тези съвпадащи дати хотела, който търся, като имам конкретни изисквания за хотел и не бих отишла просто където има места. И отделно да уредя с хотела трансфер - та като тегля чертата ще ми излезе повече пари, повече време за търсене, неясен резултат.
Ако вече съм била там 1-2 пъти и съм ориентирана, най-вероятно ще си организирам сама.

# 492
Аз пътувам с агенция. Така ми е по-лесно и по-спокойно. Всеки има право на избор.

# 493
  • София
Ами ако аз мога да отговоря - за първа година отивам, не знам езика, особеностите, евентуалните проблеми.
За да си резервирам сама - трябва да намеря полет, което не е съвсем лесно, да го резервирам с надеждата после да намеря за точно тези съвпадащи дати хотела, който търся, като имам конкретни изисквания за хотел и не бих отишла просто където има места. И отделно да уредя с хотела трансфер - та като тегля чертата ще ми излезе повече пари, повече време за търсене, неясен резултат.
Ако вече съм била там 1-2 пъти и съм ориентирана, най-вероятно ще си организирам сама.

Няма смисъл да се впускам в спор, защото в крайна сметка най-естественото е човек да избере онзи начин за резервация и цялостно организиране на почивката, който ще му е най-лесен и ненатоварващ. Но все пак ще посоча някои факти от своя опит просто за информация на потребителите, които нямат такъв и се колебаят.

Скрит текст:
От пътуванията с агенции се отказах окончателно след като пътувах към Бали с такава и в самия хотел разбрах, че ако съм се свързала директно с него, съм щяла да имам не 8, а 12 нощувки за същата сума и то в по-висок клас стая.
Между другото, когато дойде пандемията имах няколко резервации за почивки в съвсем различни държави - нямах проблем с възстановяването на средства нито от страна на хотелите, нито на авиокомпаниите. Реагираха светкавично. А знам за не един и двама души, резервирали чрез агенции, които дълго чакаха компенсации, ваучери и т.н.

След като  спрях да пътувам и към Турция през туроператор,  рязко се оказа, че е по-евтино дори в годините, в които летях с Turkish airlines през Истанбул заради липса на директни редовни полети. А резервацията на хотел, полет и трансфер вкъщи става за половин час от личния телефон или компютър. Доста по-експедитивно, отколкото да изпращаш запитвания към агенции, те да ти отговарят, да обикаляш офисите им. Спомням си навремето една неадекватност от страна на Алфатур - ако платиш в офиса им с карта, начисляваха определен процент наказателна такса. Очакваше се клиентите им да се разхождат до там с торба пари в брой... Предполагам сега чак такива глупости вече никъде няма, но е показателно за цялата им дивотия...

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 22:03 от hatred

# 494
  • sofia

Наистина е някакъв кошмар с резервациите за Турция. На път съм да се откажа, заради подобни номера.
Всяка година ли е така? Май ще си потърся друга дестинация, ако агенциите продължават с този подход.
От 2014г почивам в Турция, за първи път виждам такова бързане за резервации. Какъв е този юруш не знам, няма да се свършат хотелите в Турция. Не са само спряганите тук десетина хотела. Пък и да свършат, за тия 4-5000 лв дето искат за седмица навсякъде може да се отиде. Друга година туроператорите по това време си продават новогодишните програми, пък после почват да излизат цени за почивките. Аз лично и май месец съм правила резервация, но не по-рано от март, просто пада повече четене и търсене на това. което търся, и винаги съм намирала.

Общи условия

Активация на акаунт