Нашите кухни - тема 92

• 46 602
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
На мен сиво+бяло+дървесно ми е любимата цветова комбинация.
Това е моят фаворит...

Моята кухня е точно от Диалог, много съм доволна от изпълнението.
Комбинирах горни бели шкафове с долни сиви, като плотът е в два цвята .
В едната обособена част на кухнята е тип мрамор, в в другата имаме широк плот за хранене и част от плот над шкафове , който направихме в цвят дърво.
Имах известни съмнения как ще се получи, но сме много доволни от крайния резултат.
Моделът ми е Грация от сайта им.

# 106
  • София
След доста лутане и ние поръчахме кухнята. Дано сме направили правилен избор. След монтажа ще дам отзиви. Спряхме се на фирма за кухни по поръчка, за да усвоим максимално пространството.

# 107
Коя фирма ползвахте?

# 108
  • София
Коя фирма ползвахте?
За Варна става дума и не са изобщо известни, но ще напиша името, може на някой да му допаднат- Dream Design.Bg
Млади момчета, разтропани. Дано сме доволни и ние. Засега мога да се изкажа само ласкаво за тях, поне от досегашната ни комуникация.

# 109
  • Раковски
За разтропани жени, не съм чул добри приказки, но за разтропани момчета може да се каже нещо хубаво.

# 110
  • София
За разтропани жени, не съм чул добри приказки, но за разтропани момчета може да се каже нещо хубаво.

Smiley
С думата "разтропани" исках наистина да кажа, че комуникацията с тях върви бързо и лесно, и се върши работа, защото, който не е започвал ремонт, той не знае какво предизвикателство и изпитание на нервите е. Това не е първата и единствена фирма, с която се свързахме. Роман мога да напиша, ама нека приключим успешно с ремонта, и ще разкажа подробно, за да не се лутат хората като мен или поне да им спестя време и нерви.
Голяма част от фирмите го докарват до "да, ще дойдем, ще се обадим, няма проблем с това и онова" и като усетят, че си заинтересован, се запова размотаването "днес, утре, ама то няма да стане точно това". Тези дойдоха, видяха, направиха проект, ако се наложи, се правят промени според желанията на клиента, дават се идеи и от тяхна страна, стискаме си ръцете, подписваме договор и започваме. Разказах вече и за кошмарните 2 часа, които прекарахме в ИКЕА, в неуспешен опит консултантката все пак да направи някакъв проект, в който поне, дето се вика, да имаме няколко читави шкафа. Sweat Smile

# 111
За водобрана - може без, въпросът е между плот и гръб има прозрачен силикон и не на всеки му е приятно да слага периодично и пр. Без силикон е чист късмет да не пропие влага по шкафове, то не е до техника. Затова и фирмите не рискуват за рекламации след 2-3 г как клиентът не е виновен за подути шкафове, фирмата не е виновна и така

# 112
За водобрана - може без, въпросът е между плот и гръб има прозрачен силикон и не на всеки му е приятно да слага периодично и пр.
Нито е задължително да е силикон, нито да е прозрачен.

# 113
  • SOFIA
Здравейте,

И ние в очакване на новата кухня с непрекъснат ужас, дали ще съм доволна. И толкова въпроси ми се раждат като ви чета…..
 Първо- избрахме мивка-  https://veto.bg/products/mivka-schock-soho-n100  цвят - carbonium. И сега ако кажете, че ще е трудно за поддръжка…. Не знам .
Освен това се чудя,  избора на технически камък за плот и гръб удачен ли беше. Там при котлоните когато пръска как ще го поддържам???  
Иначе  съм доволна, че се спряхме на шкаф - тип килер който е от две части
Долната с извеждане напред
     нещо подобно
А горната -  .

Непрекъснато имам нужда от повече място за съхранение- всичко да е прибрано- да няма нищо на плота , като се надявам да не го натъпча и забравя какво  има навърте. 😂😂😂

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 00:18 от zoli

# 114
  • София
zoli, на стр. 3 в темата сме обсъждали мивките и начина на почистване. Ние също се спряхме на schock, но друг модел и цвят. Съфорумки споделиха за белите/светли мивки. Върни се да прочетеш, ако ти е интересно.

# 115
Вагонетката или механизъм бутилки е едно от най-удобните решения и не заема място. Може да се каже, че всяка кухня по поръчка се слага , така както осветление. Изтеглящата колона иска място , но пък събира всички сухи пакети и запаси, много е удобна. Ако имате място , не се колебайте. На пазара има модели от 300 до 900 лв, основната разлика е в плавно затваряне, усещането за пръзгане, нормално по-скъпото да е по-приятно, но и турските са ок в случая.

# 116
  • Раковски
За водобрана - може без, въпросът е между плот и гръб има прозрачен силикон и не на всеки му е приятно да слага периодично и пр.
Нито е задължително да е силикон, нито да е прозрачен.

мноо па ги разбираш

# 117
Здравейте!
Имам въпрос към тези, които имат вече готови холокухни над 30 квадрата.
Какъв абсорбатор избрахте за помещението?

# 118
Здравейте!
Имам въпрос към тези, които имат вече готови холокухни над 30 квадрата.
Какъв абсорбатор избрахте за помещението?
Единият ми е Cata GC Dual 75, другият - Electrolux LFG719X заради котлоните, които са АЕГ с функция Hood 2 hob.

# 119
Всеки между 700 и 800 куб м върши работа. На пазара няма да кажем 1000-1200 куб м Simple Smile Дърпа си препоскойно и на 2ра степен. Много добър модел, въпреки достъпната цена, е Faber Inca Lux Smart

http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=9&b=5

Такъв модел често слагаме на 35-40 кв.м. масовите помещения за холокухня. Друг бранд водещ в производството на абсорбатори е Falmec - подобни характеристики, двоен бюджет.
Moят принцип за уреди е: по-малко екстри, по-малко бъгове в системата. Избягвам всякакви wi-fi и пр чудесии, няма нужда от усложняване на живота. Не ме мързи да натисна едно копче повече Grinning

Общи условия

Активация на акаунт