Нашите кухни - тема 92

• 47 685
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Да, сега цените на метър започват от 1300-1400 лв. Проблемът е, че нямам препоръки от познати за дърводелец или малък цех за София, а на сляпо по търсене в нета не ми се рискува с този вариант много-много.

# 226
Здравейте,момичета!Едно бързо въпрос че
25 години използвам миялна ,която ми е от дясната страна до мивката.Правим ремонт и мисля да преместя мивката на друтата стена.Ще имам място от ляво и от дясно,но от дясно се притеснявам да не стане някакво засичане на шкафовете.Та ,срещате ли неудобство,ако миялната е отляво или е въпрос на навик?

# 227
  • на Мелмак
От Еником свекърва ми има кухня, преправяха я 100 пъти, беше скъпа за онова време, сега ще я сменя.
От Айко, аз съм много недоволна от други мебели. Приятелка прави кухня, в гаранцията няколко пъти имаше рекламации.
Момчетата, които ми правиха кухнята вече не се занимават с това, иначе щях да ги препоръчам с четири ръце 👐.
Шадоуман прави кухни, доволни има от него. Пише в темата.

# 228
  • Раковски
Поизчетох доста от последните теми, но бих помолил за актуален съвет от някой, който скоро е обзавеждал кухня.
Предстои ми поръчка на кухня по проект, но доста стандартна, L-образна, с приблизителни размери 3 на 2,50 метра /нямам преградни стени, мога да лавирам свободно с +- 20-30 санта във всяка посока/. Целя нормално качество на средно ценово равнище.
Току-що се връщам от Айко, където ми оферираха цена около 8-9к за бг кухня с моите параметри, като тази цена включва всичко без уреди, тоест включва монтаж и транспорт. Сроковете са ми най-маловажния критерий, затова не ги споменавам, около 3 месеца след поръчка. По принцип бих се съгласил, но ми се иска да чуя мнения и за основните конкуренти.
С Икеа по-скоро не искам да се занимавам заради проблемите при монтажните групи. Гледам на сайта на Еником, че подобна конфигурация ще излезе може би съвсем леко по-евтина, за разлика от Явор и Мьомакс например, където подобни конфигурации излизат около 4000-4500 лв. без монтаж, значи да кажем 5к+ общо.
Става дума само за бг кухни с поръчкови модули според помещението.
На какво се дължи разликата в цените, ако някой е по-запознат? Айко и Еником разчитат на репутацията си и продават малко по-скъпо или наистина си струва като качество? Или обратно, Явор и Мьомакс правят компромиси с качеството заради по-ниска цена?
Благодаря предварително за отговорите! Simple Smile

Не смятам, че разбирам от всичко, но! Според мен Айко и Еником работят по един и същ начин, използват подизпълнител, тоест мебелна фирма която им изработва кухнята и магазините взимат определен процент от печалбата, от което мисля им са малко по-скъпи цените щот се хранят две гърла. Явор (като Видеов, Ирим) са модулни мебели които нямат много общо с Айко и Еником. Материалите и обкова които се използват с ниско качество, мьомакс са отскоро на пазара и нямам инфо за тях.

# 229
Здравейте,момичета!Едно бързо въпрос че
25 години използвам миялна ,която ми е от дясната страна до мивката.Правим ремонт и мисля да преместя мивката на друтата стена.Ще имам място от ляво и от дясно,но от дясно се притеснявам да не стане някакво засичане на шкафовете.Та ,срещате ли неудобство,ако миялната е отляво или е въпрос на навик?
Винаги ми е била отляво и не намирам каквато и да било трудност в това. Въпрос на навик би било.

# 230
  • Пловдив
И моята е отляво. Даже не съм се замисляла досега. Супер удобно ми е.

# 231
  • на Мелмак
При мен са отдясно, навик Wink

# 232
По- би ме притеснявало липсата на машината Grinning

# 233
И за мен няма връзка между мястото на мивка и миялна. Мръсните чинии ги слагам направо в миялната, не трупам първо в мивката. Миялната е отляво, но просто така се получи. За мен беше важно е миялната да е близо до шкафа за чинии, за да не разнасям измитите през цялата кухня.

Доколкото разбирам въпроса, ще са на ъгъл двете и може да има проблем с отварянето на двата шкафа едновременно. На мен ми се налага, защото препаратите за миялна стоят в шкафа под мивката, т.е. винаги отварям и двата. Ако бяха ъглови, просто бих държала препаратите другаде.

# 234
Българските кухни на Айко знаете ли кой ги произвежда?

# 235
Някой може ли да ми препоръча варнаска фирма за кухни който да ми изработят само вратичките. Корпус имам, но искам мдф вратички.

# 236
  • София
Скрит текст:
......

Реа, качвам за малко заради теб (съвсем те забравих).

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 21:06 от missence

# 237
  • София
Да, сега цените на метър започват от 1300-1400 лв. Проблемът е, че нямам препоръки от познати за дърводелец или малък цех за София, а на сляпо по търсене в нета не ми се рискува с този вариант много-много.
Защо не казваш, че ти трябва човек за кухня 😀 Ще ти дам координати и мога да ти помогна с проекта. Братовчед ми прави мебели и ще прави нашите, кухнята включително.

# 238
  • Раковски

пускам и аз зелено

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 20:58 от shadowman

# 239
missence, много е хубава със здраве да си я ползваш. Доволна ли си е от фирмата? От изработката? Какви са механизмите? Аз още не съм им звъняла, изчаквам за да си уредя едни други неща и тогава ще действам.

Общи условия

Активация на акаунт